Sirius Medical

Sirius Medical verbetert de zorg voor kankerpatiënten. Ze biedt onovertroffen oplossingen,  die nauwkeurige en efficiënte verwijdering van tumoren mogelijk te maken.

Introductie

In portfolio sinds september 2020

Healthcare

Venture & Growth

Over Sirius Medical

Sirius Medical, opgericht in februari 2017, is een spin-off van het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis en de Universiteit Twente, met als doel het verbeteren van de gezondheid van borstkankerpatiënten. Ze levert unieke, betaalbare oplossingen die een nauwkeurige en efficiënte chirurgische verwijdering van tumoren mogelijk maken. Sirius Pintuition is ontwikkeld door en voor chirurgen die ervan overtuigd waren dat de huidige behandeling beter en handiger kan.

Sirius Medical heeft een methode ontwikkeld waarbij een magnetische marker – een Pintuition ‘zaadje’ zo klein als een rijstkorrel – dagen tot weken voorafgaand aan de operatie in de tumor wordt geplaatst. Tijdens de operatie biedt de Pintuition Detector realtime millimeter-nauwkeurige begeleiding naar het Pintuition ‘zaadje’.

Waarom investeren wij in Sirius Medical?

Holland Capital investeert met steun van bestaande investeerders BOM Brabant Ventures, Curie Capital, Team Holmium, Norgine Ventures en een grote investering van het management en team van Sirius Medical. 

De financiering zal de wereldwijde groei van het product Pintuition versnellen en verdere productontwikkeling ondersteunen.

 “Wij geloven dat de Pintuition-technologie en de toekomstige innovaties ervan de operatie van niet-voelbare tumoren voor patiënten en artsen aanzienlijk zullen verbeteren en de zorg voor kankerpatiënten zullen verbeteren.”

Healthcare portfolio

Amsterdam
Krijn Taconiskade 426
1087 HW Amsterdam
+31 (0) 20 3119411

 

Düsseldorf
Königsallee 42
40212 Düsseldorf
+49 (0) 211 96290120