Sirius Medical benoemt leden Raad van Commissarissen en nieuwe CEO

Sirius Medical benoemt leden Raad van Commissarissen en nieuwe CEO

Eindhoven, 12 mei 2021 – Sirius Medical, een MedTech-startup die een innovatieve chirurgisch technologie heeft ontwikkeld om een tumoren te lokaliseren, heeft vandaag de benoemingen van de leden van de Raad van Commissarissen aangekondigd.  De RvC bestaat uit vier leden: Jan Sigger (founder & CEO Quirem Medical), Rob de Ree (CEO NorthSea Therapeutics), Jan-Frens van Giessel (Partner bij Holland Capital) en Hubert Martens (CEO Salvia BioElectronics; co-founder en ex-CEO Sirius Medical). Bram Schermers (medeoprichter van Sirius Medical) is benoemd als nieuwe CEO en volgt Hubert Martens op.

Rob de Ree

CEO NorthSea Therapeutics

 

Jan Sigger

CEO Quirem Medical (Terumo Corp.)

Jan Frens van Giessel

Partner Holland Capital

 

Hubert Martens

CEO Salvia BioElectronics
Former CEO Sirius Medical

Meer informatie over de RvC leden

Rob de Ree
Rob de Ree is CEO van NorthSea Therapeutics en is venture partner bij BGV. Rob is lid van het raad van bestuur van Mellon Medical en voorheen was hij de voorzitter van SurgVision en Ventinova Medical.

Rob begon zijn carrière in 1991 in farma bij de cardiovasculaire divisie van Byk Gulden met een functie in sales en marketing. In 1996 is hij voor Medtronic gaan werken, waar hij verschillende nationale en internationale verkoop- en marketingfuncties had. Rob verhuisde naar Crucell waar hij leiding gaf aan de licentiebranche, waarna hij zich aansloot bij BMEYE, een startup in hemodynamische monitoring waar hij CEO was totdat het werd verkocht aan Edwards Lifesciences. Rob werd vervolgens CEO van Dezima Pharma, dat in oktober 2015 werd verkocht aan Amgen. Rob heeft zijn MSc in farmacie behaald aan Rijksuniversiteit Groningen.

Jan Sigger
Jan Sigger is medeoprichter van Quirem Medical en is sinds 2013 CEO van het bedrijf. Quirem Medical ontwikkelt en commercialiseert radioactieve microsferen op basis van Holmium-166 voor Selective Internal Radiation Therapy (SIRT). Quirem Medical werd op 14 juli 2020 overgenomen door Terumo Corporation. Terumo is een beursgenoteerde Japanse wereldleider in medische technologie.

Voordat hij Quirem Medical had opgericht, had Jan senior managementfuncties bij Royal Dutch Shell en Akzo Nobel. Van 2008 tot 2012 was hij CFO bij Nucletron, de wereldwijde marktleider in brachytherapie. Bij Nucletron heeft Jan een belangrijke rol gespeeld in groei van Nucletron en de verkoop aan Elekta AB in 2011.

Momenteel is hij voorzitter van de Raad van Commissarissen van OCON, een toonaangevende aanbieder van orthopedische diensten in Nederland. Ook is hij bestuurslid van Stichting MedTechPartners, die als doel heeft de zorgsector in Nederland te optimaliseren. Hij is ook lid van een investeringscomité dat zich richt op medische ondernemingen in een vroeg stadium.

Jan-Frens van Giessel
Jan-Frens is Partner bij Holland Capital en richt zich op Healthcare ondernemingen in Nederland, actief op het gebied van medische technologie en digital health. Hij leidde met succes investeringsrondes van Ventinova Medical (ventilatie en luchtwegbeheer), Prolira (deliriumdetectie), Sirius Medical (tumorlokalisatie). Naast Sirius Medical is hij ook bestuurslid van verschillende portefeuillebedrijven van Holland Capital, waaronder HealthConnected (softwareplatform voor zorgaanbieders) en LivAssured (NightWatch Epilepsie Detectie).

Hubert Martens
Hubert Martens is een ervaren MedTech-ondernemer. Samen met Bram Schermers is hij medeoprichter van Sirius Medical. Hij trad tot voor kort op als CEO, waarbij hij een cruciale rol heeft gehad in het ophalen van financiering, de productontwikkeling, certificering in de EU / VS en vroege commerciële lancering. Daarnaast is Martens medeoprichter van Salvia BioElectronics (2017) en Sapiens Steering Brain Stimulation (2011); laatstgenoemde werd in 2014 voor $200 miljoen overgenomen door Medtronic. Martens is gepromoveerd aan de Universiteit Leiden en heeft leidinggevende posities gehad bij Philips en Medtronic.

 

 

 

 

Rob de Ree heeft meer dan tien jaar zeer relevante ervaring in de MedTech industrie als voormalig CEO bij BMEYE (overgenomen door Edwards Lifesciences Corp.) en Dezima Pharma (overgenomen door Amgen Inc.). Jan Sigger heeft ervaring financieel leiderschap bij Nucletron en is mede-oprichter en huidige CEO van Quirem Medical, dat onlangs werd overgenomen door Terumo Corp.

“Ik ben onder de indruk van de unieke lokalisatie technologie van Sirius en het sterke team erachter. Sirius Pintuition zal een paradigmaverschuiving teweegbrengen voor zowel borstkankerpatiënten als behandelend artsen. Ik kijk ernaar uit om de volledige realisatie van deze opwindende technologie te ondersteunen ten behoeve van patiënten over de hele wereld”, aldus Jan Sigger,

Het bestuur wordt aangevuld door Jan-Frens van Giessel, ervaren MedTech-investeerder en partner bij Holland Capital en Hubert Martens, één van de oprichters en voormalig CEO van Sirius Medical, die eerder medeoprichter was van Sapiens Steering Brain Stimulation (overgenomen door Medtronic): “hoewel ik niet meer betrokken ben bij de dagelijkse bedrijfsvoering, zal ik het team blijven ondersteunen in mijn nieuwe rol als lid van de Raad van Commissarissen.” aldus Hubert Martens.

“Het is een enorme eer om met een ervaren Raad van Commissarissen te werken”, zegt Bram Schermers, de nieuwe CEO van Sirius Medical, “We bevinden ons op een kritiek moment, omdat we zowel de Amerikaanse als de Europese goedkeuring hebben gekregen voor Sirius Pintuition. De Raad van Commissarissen zal een cruciale rol spelen bij het nemen van strategische beslissingen om Sirius Pintuition wereldwijd te implementeren als zorgstandaard.”

Over Sirius Pintuition
Het Sirius Pintuition systeem biedt chirurgische oncologen een zeer nauwkeurige, gebruiksvriendelijke en betaalbare oplossing die bijdraagt aan een verbeterde workflow in het ziekenhuis. Het Sirius Pintuition-zaadje kan tot 180 dagen voor de operatie worden geplaatst om een doelwit in het zachte weefsel te markeren. Tijdens de operatie zorgt de Sirius Pintuition Probe voor een zeer nauwkeurige, real-time feedback en richtinggevende begeleiding van het gemarkeerde weefsel. De sonde is herbruikbaar en compatibel met metalen instrumenten die vaak gebruikt worden tijdens de operatie. Sirius Pintuition is al gebruikt in meer dan 500 procedures in zes Europese landen. Sirius Pintuition heeft een CE-markering en een FDA goedkeuring.

Over Sirius Medical
Sirius Medical is ontstaan in het Nederlands Kanker Instituut (NKI) met als doel oncologische chirurgie te verbeteren. Het Sirius Pintuition-systeem is door en voor chirurgen ontwikkeld en biedt een logische oplossing voor een duidelijke klinische behoefte. Onze missie is om de gezondheid van kankerpatiënten te verbeteren, met innovatieve maar betaalbare oplossingen die de precieze en efficiënte chirurgische verwijdering van tumoren mogelijk maken. www.sirius-medical.com.