Investeringsstrategie

Actief investeren in groei van MKB-ondernemingen 

Holland Capital is een van de eerste onafhankelijke participatiemaatschappijen in Nederland. Wij investeren al meer dan 40 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in kansrijke Nederlandse en Duitse MKB-ondernemingen met groeiambitie. Met een heldere investeringsstrategie spelen wij in op meerjarige trends in aantrekkelijke groeimarkten,

waarbij wij ons focussen op Healthcare, Technology en Agrifood tech sector. De afgelopen jaren hebben we geïnvesteerd in meer dan 180 deelnemingen. Momenteel hebben we EUR 500m onder beheer. Onze fondsen komen voornamelijk van ervaren ondernemers uit de sectoren Healthcare , Technology en Agrifood, alsmede family offices en institutionele investeerders.

Focus op Healthcare, Technology, Agrifood

Venture, growth &
buy-out capital

Actieve (hands-on) ondersteuning

Holland Capital richt zich op ondernemers en ondernemingen in Nederland en Duitsland die zich bevinden in de Healthcare, Technology of Agrifood tech sector. Ondernemingen die daarbij uitblinken in sterk management, die succesvol inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen, die een onderscheidende marktpositie innemen en over groeipotentie beschikken, zijn de partijen waar wij graag mee in contact komen.

Onze focus ligt hierbij op groei- en buy-out financieringen, waarbij een onderneming aantrekkelijke groeimogelijkheden kent, maar extra kapitaal behoeft om deze mogelijkheden te realiseren. Wij werken actief samen met ondernemers aan strategische ontwikkeling en operationele verbeteringen. Dit doen wij niet alleen, maar samen met betrokken investeerders en ondernemers uit de Healthcare, Technology en Agrifood tech sector.

Investeringscriteria

Wij zijn continue op zoek naar Nederlandse of Duitse ondernemers en ondernemingen die zich bevinden in de
Healthcare, Technology of Agrifood tech sector.  Onze focus ligt hierbij op groeifinancieringen, waarbij een onderneming aantrekkelijke
groeimogelijkheden kent, maar extra kapitaal behoeft om deze mogelijkheden te realiseren.

Actief in Healthcare, Technology en Agrifood

Aanzienlijke groei potentie

Uniek product of dienst

Gecommitteerd en sterk management

Eigen vermogensbehoefte tussen EUR 500k - 20m

Hoofdvestiging in Nederland of Duitsland

Onze aanpak is gebaseerd op drie belangrijke pijlers:

Waardecreatie

Holland Capital richt zich op het creëren van aanzienlijke waardegroei binnen de ondernemingen waarin ze investeert. Als actieve aandeelhouder zijn wij nauw betrokken bij de ontwikkeling van de onderneming. In samenwerking met het management van de onderneming stellen wij vervolgens plannen op voor strategische ontwikkeling en operationele verbeteringen. De uitvoering van deze plannen en het bijsturen daarvan gebeurt steeds met het doel van waardegroei voor ogen.

Partnerships

Wij bouwen langdurige relaties op met ondernemers en managers van de bedrijven waarin wij investeren. Holland Capital spreekt de taal van ondernemers en is een gewaardeerd gesprekspartner. Door transparant te zijn over doelstellingen en verwachtingen, streven we er naar om onze doelstellingen en die van het management van de onderneming op één lijn te krijgen. Deze partnerships zijn gebaseerd op onderling vertrouwen en respect en zijn gericht op het gezamenlijk ontwikkelen van een succesvolle onderneming.

Netwerk & ervaring

Bij Holland Capital vinden wij het belangrijk dat we bekend zijn met de markt waarin het bedrijf actief is. We ontwikkelen een heldere en gedegen eigen visie op de ontwikkelingen in de markt, zodat wij als sparringpartner kunnen optreden en het management team kunnen ondersteunen bij het nemen van beslissingen. Sinds 1981 hebben wij een breed netwerk opgebouwd van ondernemers en experts in de sectoren Healthcare, Technology en Agrifood die de portfolio-ondernemingen actief ondersteunen bij het realiseren van de groeiambities.

Amsterdam
Krijn Taconiskade 426
1087 HW Amsterdam
+31 (0) 20 311 94 11

 

Düsseldorf
Inselstraße 34
40479 Düsseldorf
+49 (0) 211 43 63 69 01