Sirius Medical haalt tweede ronde van de serie A financiering op

Sirius Medical haalt tweede ronde van de serie A financiering op
Voor de uitrol van commerciële activiteiten in de Verenigde Staten en het verder versnellen van innovatie

Eindhoven, 14 december 2021 – Onze deelneming Sirius Medical, een pionier in tumor navigatie technologie, heeft de tweede ronde van de serie A financiering opgehaald. De investering zal gebruikt worden om de uitrol van de commerciële activiteiten in de Verenigde Staten te versnellen en om te investeren in innovatie en zo het product portfolio verder uit te breiden. Deze financieringsronde is opgehaald bij een consortium van investeerders bestaande uit het Sirius Medical team, BOM Brabant Ventures, Holland Capital, Curie Capital, en individuele angel investeerders.

“We zijn dankbaar voor het blijvende vertrouwen van onze investeerders en het team van Sirius Medical”, zegt Bram Schermers, CEO Sirius Medical. “Dankzij deze financieringsronde kunnen we onze ambitieuze groeiplannen realiseren en ons productportfolio verder uitbreiden met producten die onze Pintuition navigatie technologie naar artsen en patiënten wereldwijd brengen”.

Recent heeft Sirius Medical hun geavanceerde GPSDetect™ software gelanceerd tijdens de 40ste European Society of Surgical Oncology conferentie in Lissabon. GPSDetect™ biedt chirurgen real-time directionele ondersteuning met behulp van audio en visuele feedback om tumoren gemakkelijker en nauwkeuriger te lokaliseren.

“Het is indrukwekkend om de innovatiesnelheid en adoptie van Sirius Pintuition in korte tijd te zien”, zegt Jan-Frens van Giessel, partner bij Holland Capital. Als investeerders zijn we trots om Sirius Medical te ondersteunen zodat we patiënten met borstkanker optimale zorg kunnen bieden.”

Over Sirius Medical
Sirius Medical is ontstaan in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis en de Universiteit Twente met als doel oncologische chirurgie te verbeteren. Het Sirius Pintuition-systeem is door en voor chirurgen ontwikkeld en biedt een simpele oplossing voor een duidelijke klinische behoefte. Onze missie is om de zorg voor kankerpatiënten te verbeteren met innovatieve maar betaalbare oplossingen die de precieze en efficiënte chirurgische verwijdering van tumoren mogelijk maken. www.sirius-medical.com

Over Holland Capital
Holland Capital heeft in de afgelopen 40 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 150 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Capital wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.