Advies vanuit de ondernemer

Aan kennis heb je nooit genoeg. Vandaar dat Holland Capital veelvuldig gebruik maakt van haar netwerk aan ondernemers, bestuurders en specialisten, zoals zorgondernemer Jaap Maljers.

Zorgondernemer, mede-initiatiefnemer van ZorgDomein en voormalig mede-eigenaar van de Bergman Klinieken Jaap Maljers heeft een duidelijke match op de twee werkgebieden van Holland Capital: technologie en zorg. Maljers acteert zelf veelvuldig op het vlak waar die twee elkaar overlappen. Hij ziet in Holland Capital dan ook een ideale partner om mee in zee te gaan. “Als ondernemer heb ik veel door technologie gedreven bedrijven in de gezondheidszorg opgezet. Dat doe ik al bijna 30 jaar. Met die ervaring merk ik dat ik voor veel jonge mensen in een start-up of een scale-up een aantrekkelijke investeerder ben. Deels om de kennis en deels omdat ik een netwerk en geloofwaardigheid meebreng. Daarom vind ik het heel leuk om dat met Holland Capital samen te doen, omdat wij heel complementair zijn in wat we samen kunnen. Ik ben écht de ondernemer, heb een duidelijke visie. Daarnaast heb ik veel fout gedaan in mijn leven, dus heb ik die ervaringen om te delen. Wat mij in de samenwerking met Holland Capital gemoedsrust geeft is dat zij juist het formele deel goed regelen. Daardoor kun je ondernemerschap, visie en structuur koppelen”

“WAT MIJ IN DE SAMENWERKING MET HOLLAND CAPITAL VEEL GEMOEDSRUST GEEFT IS DAT ZIJ JUIST HET FORMELE DEEL ONGELOOFLIJK GOED REGELEN.”

Maljers heeft, naast een bedrijfsmatige, een persoonlijke klik met Holland Capital. “Ik ben een intuïtieve ondernemer. Dat betekent niet dat ik blindelings mijn gevoel volg, maar dat ik kijk of ik een connectie heb met de mensen en het gevoel krijg dat er respectvol met mijn gedachten wordt omgegaan. Dat gebeurt bij Holland Capital.” Stiekem kijkt hij dan ook met plezier uit naar de toekomst. “Ik zou het heel leuk vinden om nog een tijd op dezelfde voet verder te gaan. Mijn profiel voor de buitenwereld is duidelijk: ‘gezondheidszorg en technologie’. Vanuit dat oogpunt vind ik het leuk om mezelf sterker te positioneren, zodat ik niet alleen een aantrekkelijke partner ben vanwege mijn geld, maar ook vanuit mijn ervaring en mijn visie. En dat gebeurt. Het is een beweging die hier jaren geleden is ingezet en wat mij betreft nog vele jaren doorgevoerd mag worden.”

Meer interviews lezen?

Voor het 40-jarig jubileum van Holland Capital is het ’40 jaar Holland Capital boekje’ gemaakt. In dit boek wordt de ontwikkeling en aanpak van Holland Capital vanuit diverse perspectieven belicht. 

Interview met Margot Engels

Interview met Margot Engels

Investeren in healthcare kent vooren nadelen. Naast een financieel aspect weegt de maatschappelijke verantwoordelijkheid minstens zo zwaar. Inhoudelijke kennis van het product, de sector en de bewegingen van de markt zijn dan ook van essentieel belang, weet ook Margot Engels.

Kids Lodge neemt BSO Wijs! over

Kids Lodge neemt BSO Wijs! over

Kids Lodge neemt BSO Wijs! over Amsterdam/ Houten, 21 maart 2024 - Ons portfoliobedrijf Kids Lodge neemt kinderopvangorganisatie BSO Wijs! over. Door de overname breidt Kids Lodge haar kinderopvang activiteiten in de regio Utrecht verder uit.   BuitenSpeelOpvang (BSO)...

Vacature: Office Manager

Vacature: Office Manager

Wij zijn per 1 mei 2024 (i.v.m. zwangerschapsverlof) op zoek naar een representatieve, enthousiaste office manager, die het uitdagend vindt om in een dynamische omgeving te werken.

Complementair duo op de sofa

Complementair duo op de sofa

Managing partners Hubert Verbeek en Ewout Prins leren andere ondernemers het liefst kennen via ‘sofasessies’. Laagdrempelige sessies waarin vooral persoonlijke vragen gesteld worden. Voor het eerst in het 40-jarig bestaan van Holland Capital nemen ze nu zelf plaats op de sofa.

Amsterdam Krijn Taconiskade 426 1087 HW Amsterdam +31 (0) 20 3119411  
Düsseldorf Köningsallee 42 40212 Düsseldorf +49 (0) 211 96290120
Contact info@hollandcapital.nl