De YOEP-groep bundelt krachten met PHHaastrecht

Amsterdam, 15 april 2024 – Onze deelneming de YOEP-groep gaat samen verder met PHHaastrecht. Door de krachtenbundeling, die door Holland Capital mogelijk wordt gemaakt, versterkt de YOEP-groep haar jeugdzorg en volwassenen GGZ zorg.

De YOEP-groep concentreert zich met ruim 335 professionals, waaronder kinder- en jeugdpsychiaters, artsen, psychologen en orthopedagogen, op diagnostiek en behandeling in de BGGZ en SGGZ. Daarnaast zijn er ambulante teams die jeugdhulp en begeleiding bieden. PHHaastrecht is een GGZ-instelling voor volwassenen en kind- en jeugdpsychologie die voornamelijk zorg biedt in de Basis GGZ.

Breed aanbod integrale jeugdhulp en GGZ
Met de krachtenbundeling breidt de YOEP-groep haar activiteiten en specialisatie uit en versterkt ze haar positie. Voor cliënten ontstaat een organisatie met een breed aanbod van integrale (jeugd) hulp en GGZ, welke van grote toegevoegde waarde is voor de zorg. Door de samenwerking kan er nog meer bijgedragen worden aan effectieve en betaalbare (jeugd)zorg.

Groeiambities de YOEP-groep
De krachtenbundeling met PHHaastrecht is onderdeel van de gestelde groeiambities van de YOEP-groep. Na de overname van Ad Astra (maart 2022), de overname van de Praktische GGZ (maart 2023) en de overname van Groei en Glunder (september 2023), is de overname van PHHaastrecht de volgende stap in de groeistrategie. De samenwerking met PHHaastrecht stelt de YOEP-groep in staat de volledige keten van jeugd- en volwassen GGZ te kunnen leveren en cliënten met een groot uiteenlopende zorgvraag te bedienen. Daarnaast biedt de samenwerking kansen voor verdere opleiding en ontwikkeling van het personeel.

Marije Veen, bestuurder de YOEP- groep; “De YOEP-groep en PHHaastrecht hebben dezelfde missie, de GGZ in Nederland verbeteren en hiermee zorgeloze zorg bieden. Door onze krachten te bundelen staan we als organisatie sterker én kunnen we cliënten beter helpen door het bieden van een breed aanbod van integrale jeugdhulp en GGZ. Tevens biedt de samenwerking de medewerkers verdere mogelijkheden om zich te ontwikkelen.

Astrid van Jaarsveld, praktijkhouder PHHaastrecht, Met deze overname willen we de zorgcontinuïteit voor onze cliënten, maar ook de continuïteit voor onze medewerkers, zeker stellen. De krachtenbundeling van de YOEP-groep en PHHaastrecht zal meer integrale zorg opleveren. Hierdoor komen we weer een stapje dichter bij onze doelstelling; de zorg voor onze cliënten zodanig te optimaliseren zodat we op een resultaatgerichte manier direct de juiste zorg kunnen bieden.”

Over PHHaastrecht

PHHaastrecht is opgericht in 2007 en bedient met een team van 45 collega’s cliënten in de regio’s Lekstroom, Midden Holland, Utrecht West en Zuid Holland Zuid.

Over de YOEP-groep

De YOEP-groep is een netwerk organisatie en biedt diagnostiek, behandelingen en (ambulante) begeleiding aan kinderen, jongeren en volwassenen om hen te ondersteunen in hun ontwikkeling zodat zij aansluiting kunnen vinden en behouden in de maatschappij. De organisatie is actief in de regio’s Alphen aan den Rijn, Amstelland (Amstelveen/Aalsmeer), Amsterdam, DUO (Diemen, Uithoorn, Ouder-Amstel), Gooi- en Vechtstreek, Haaglanden, Haarlemmermeer, Holland Rijnland, IJmond & Zuid Kennemerland, Lansingerland, Lekstroom, Midden Holland, Rijnmond, Utrecht West, Zaanstreek Waterland en Zuid Holland Zuid.

Over Holland Capital

Holland Capital investeert al meer dan 40 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in kansrijke Nederlandse en Duitse MKB-ondernemingen met groeiambitie. Het team begrijpt ondernemerschap en streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waarin ze investeert, met als gemeenschappelijk doel groei te realiseren. Holland Capital heeft kantoren in Amsterdam en Düsseldorf. Met gespecialiseerde sector teams concentreert ze zich op de sectoren Healthcare, Technology en het recent toegevoegde aandachtsgebied Agrifood-Tech. Ze kent de dynamiek en kansen in deze sectoren en beschikt over een ruim netwerk. Holland Capital is sinds december 2021 als aandeelhouder betrokken bij de YOEP-groep. Ze ondersteunt de organisatie actief bij zowel de operationele als de strategische ontwikkeling van het bedrijf.

Holland Capital investeert in Hybrid Power Units & Top Systems

Holland Capital investeert in Hybrid Power Units & Top Systems

Holland Capital investeert in Hybrid Power Units & Top Systems Amsterdam / Stadskanaal / Bodegraven, 22 april 2024 - Holland Capital investeert in Hybrid Power Units (‘HPU’) en Top Systems (‘TS’), beide bedrijven leveren energie oplossingen op basis van...

Da Vinci Laboratory Solutions versnelt groei door overname JSB

Da Vinci Laboratory Solutions versnelt groei door overname JSB

Da Vinci Laboratory Solutions versnelt groei door overname JSB Amsterdam, 10 april 2024 - Ons portfolio bedrijf Da Vinci Laboratory Solutions (Da Vinci) neemt sectorgenoot JSB over. Da Vinci en JSB zijn twee gerenommeerde bedrijven in de internationale markt voor...

Kids Lodge neemt BSO Wijs! over

Kids Lodge neemt BSO Wijs! over

Kids Lodge neemt BSO Wijs! over Amsterdam/ Houten, 21 maart 2024 - Ons portfoliobedrijf Kids Lodge neemt kinderopvangorganisatie BSO Wijs! over. Door de overname breidt Kids Lodge haar kinderopvang activiteiten in de regio Utrecht verder uit.   BuitenSpeelOpvang (BSO)...

Amsterdam
Krijn Taconiskade 426
1087 HW Amsterdam
+31 (0) 20 3119411

 

Düsseldorf
Köningsallee 42
40212 Düsseldorf
+49 (0) 211 96290120
Contact
info@hollandcapital.nl