Da Vinci Laboratory Solutions versnelt groei door overname JSB

Amsterdam, 10 april 2024 – Ons portfolio bedrijf Da Vinci Laboratory Solutions (Da Vinci) neemt sectorgenoot JSB over. Da Vinci en JSB zijn twee gerenommeerde bedrijven in de internationale markt voor analytische chemie met een focus op chromatografie. Met de eenwording van Da Vinci en JSB versterkt Da Vinci haar positie als toonaangevende speler op het gebied van kennisintensieve totaaloplossingen in chromatografie in de Benelux en daarbuiten.

Ontwikkelaar van gespecialiseerde chromatografie oplossingen
Da Vinci en JSB zijn actief als leverancier van analytische systemen aan laboratoria, specifiek op basis van chromatografie en massa spectometrie. Binnen deze nichemarkten staan Da Vinci en JSB bekend als kennisintensieve bedrijven, die toegevoegde waarde leveren op basis van systemen van het beursgenoteerde Amerikaanse bedrijf Agilent Technologies. Specifiek integreren Da Vinci en JSB chromatografiesystemen met zelf ontwikkelde added value en third-party systemen om een op maat gemaakte totaaloplossing te bieden aan de klant. Rondom deze custom-made chromatografiesystemen, leveren beide bedrijven verbruiksartikelen en technische onderhoud- en installatiediensten.

Krachtenbundeling
De markt voor chromatografie is onderhevig aan een toenemende vraag van klanten voor steeds complexere en gevoeligere metingen. Deze wens vanuit de klant vraagt om voortdurende technologische ontwikkeling en productkennis vanuit ondernemingen als Da Vinci en JSB. Door de eenwording van Da Vinci en JSB worden twee complementaire product- en dienstportfolio’s gebundeld, waarbij de combinatie nog beter kan voorzien in deze vraag vanuit de klant. Met de overname versterkt Da Vinci tevens haar internationale footprint met een kantoor in het Verenigd Koninkrijk, buiten een al bestaand internationaal kantoor in India, China en Singapore.

Sander Affourtit COO bij JSB zal in zijn nieuwe rol operationeel directeur worden van de samengevoegde value added partners van Agilent: Deze schaalvergroting levert synergie op voor beide partijen en er kan gebruik gemaakt worden van elkaars kennis en kunde waardoor extra slagkracht gegenereerd kan worden. Aangezien het producten pakket complementair is komen er via de combinatie ook meer high end chromatografische oplossingen ter beschikking.

Martijn van Raalte CEO Da Vinci, Deze samenvoeging stelt ons in staat om synergiën te creëren, meer innovatieve oplossingen aan te bieden, bredere service te kunnen verlenen en beter te kunnen voorzien in de specifieke behoefte van onze klanten in diverse sectoren.

Philip Wilms, Investment Director Holland Capital, De overname van JSB is een belangrijke stap in het anorganische groeitraject van Da Vinci. De markt waarin beide bedrijven opereren is internationaal en nu de twee leidende spelers in de Benelux elkaar hebben gevonden willen we dit overnamepad ook uitbreiden naar het buitenland.”

Over JSB

Sinds 2002 is JSB actief op de Benelux markt als volwaardig kennispartner in chromatografische- en massaspectrometrische oplossingen. JSB is één van de grotere partners van Agilent in Nederland en voegt waarde toe op de Agilent systemen door deze systemen te integreren met aanvullende modules (bijv, monstervoorbereiding en detectieapparatuur) om zo een oplossing op maat te kunnen bieden voor klanten. JSB telt 19 medewerkers en heeft kantoren in Lelystad, Eindhoven en in de UK.

Over Da Vinci Laboratory Solutions

Da Vinci Laboratory Solutions werd opgericht als een dienstverlener binnen de laboratoriumbranche in 2000. Sindsdien is Da Vinci uitgegroeid tot de veelzijdige partner voor laboratoria door het aanbieden van chromatografische oplossingen voor alle analytische uitdagingen vanaf monstervoorbereiding, analyse, rapportage, datamanagement, verbruiksartikelen tot en met het verlenen van technische ondersteuning. Net als JSB is Da Vinci value added reseller van Agilent Technology.

Da Vinci heeft kantoren in Rotterdam (HQ), Geleen, India, China en Singapore. Het bedrijf telt 50 medewerkers en biedt een uitgebreid applicatie- en testlaboratorium, een trainingsruimte en R&D-faciliteiten. De missie van Da Vinci is om met haar chromatografische oplossingen de laboratorium efficiëntie te verhogen.

Over Holland Capital

Holland Capital investeert al meer dan 40 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in kansrijke Nederlandse en Duitse MKB-ondernemingen met groeiambitie. Het team begrijpt ondernemerschap en streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waarin ze investeert, met als gemeenschappelijk doel groei te realiseren. Holland Capital heeft kantoren in Amsterdam en Düsseldorf. Met gespecialiseerde sector teams concentreert ze zich op de sectoren Healthcare, Technology en het recent toegevoegde aandachtsgebied Agrifood-Tech. Ze kent de dynamiek en kansen in deze sectoren en beschikt over een ruim netwerk. Holland Capital is sinds oktober 2022 als aandeelhouder betrokken bij Da Vinci. Ze ondersteunt de organisatie actief bij zowel de operationele als de strategische ontwikkeling van het bedrijf.

Holland Capital investeert in Hybrid Power Units & Top Systems

Holland Capital investeert in Hybrid Power Units & Top Systems

Holland Capital investeert in Hybrid Power Units & Top Systems Amsterdam / Stadskanaal / Bodegraven, 22 april 2024 - Holland Capital investeert in Hybrid Power Units (‘HPU’) en Top Systems (‘TS’), beide bedrijven leveren energie oplossingen op basis van...

De YOEP-groep bundelt krachten met PHHaastrecht

De YOEP-groep bundelt krachten met PHHaastrecht

De YOEP-groep bundelt krachten met PHHaastrecht Amsterdam, 15 april 2024 - Onze deelneming de YOEP-groep gaat samen verder met PHHaastrecht. Door de krachtenbundeling, die door Holland Capital mogelijk wordt gemaakt, versterkt de YOEP-groep haar jeugdzorg en...

Kids Lodge neemt BSO Wijs! over

Kids Lodge neemt BSO Wijs! over

Kids Lodge neemt BSO Wijs! over Amsterdam/ Houten, 21 maart 2024 - Ons portfoliobedrijf Kids Lodge neemt kinderopvangorganisatie BSO Wijs! over. Door de overname breidt Kids Lodge haar kinderopvang activiteiten in de regio Utrecht verder uit.   BuitenSpeelOpvang (BSO)...

Amsterdam Krijn Taconiskade 426 1087 HW Amsterdam +31 (0) 20 3119411  
Düsseldorf Köningsallee 42 40212 Düsseldorf +49 (0) 211 96290120
Contact info@hollandcapital.nl