Holland Capital investeert in Hybrid Power Units & Top Systems

Amsterdam / Stadskanaal / Bodegraven, 22 april 2024 – Holland Capital investeert in Hybrid Power Units (‘HPU’) en Top Systems (‘TS’), beide bedrijven leveren energie oplossingen op basis van batterijen. Met de investering van Holland Capital kunnen de gestelde groeiambities gerealiseerd worden, zowel organisch als door buy and build.

Energie-oplossingen op basis van batterijen
De energietransitie is van cruciaal belang om de klimaatverandering aan te pakken en een duurzame toekomst voor komende generaties te waarborgen. Batterijen zijn een belangrijke succesfactor in deze energietransitie. Door de bundeling van krachten kan de nieuw ontstane onderneming een antwoord bieden op de steeds complexere vragen voor energieopslag. Bovendien biedt de combinatie slag- en innovatiekracht in een snel groeiende markt.

Investering voor groei
De investering vanuit Holland Capital is beoogd om de groei van de combinatie te versnellen en de batterij een breed gehanteerd emissie-loos alternatief te maken van fossiele energie.

Dick de Raad van HPU, “Door de expertise en financiële slagkracht van Holland Capital kunnen we écht groot gaan denken. De krachtenbundeling met Top Systems biedt ons 38 jaar aan commerciële en technische expertise binnen de bredere batterijenmarkt”

Erwin van Heijningen  van TS, “Samen met HPU kunnen we werken aan nieuwe technische innovaties. Denk daarbij aan high-voltage oplossingen die onder andere grootschalig kunnen worden ingezet bij de problematiek rondom netcongestie

Philip Wilms, Investment Director Holland Capital, “We zien enorm veel ontwikkeling in de markt voor lithium-batterijen, waarbij ons geloof is dat we deze transitie versnellen als we expertise gaan bundelen en breder toegankelijk maken. Daarbij is dit een mooie eerste stap en houden we onze ogen open voor nieuwe strategische acquisities”

Over Hybrid Power Units

Hybrid Power Units (2021) is ontstaan vanuit een bredere noodstroomleverancier, en gespecialiseerd in batterijsystemen die worden ingezet in de off-grid markt. Toepassingen zijn er onder andere binnen de markt voor tijdelijke huisvesting en de bouw.

Over Top Systems

Top Systems (1984) is toonaangevend in het leveren van uitgebreide stroomoplossingen op basis van batterijen. In deze rijke historie heef het bedrijf een breed en hoogwaardig productportfolio ontwikkeld, waaronder de omvormer/batterijlader en (lithium)batterij op basis van het assortiment van leverancier Victron Energy.

Over Holland Capital

Holland Capital investeert al meer dan 40 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in kansrijke Nederlandse en Duitse MKB-ondernemingen met groeiambitie. Het team begrijpt ondernemerschap en streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waarin ze investeert, met als gemeenschappelijk doel groei te realiseren. Holland Capital heeft kantoren in Amsterdam en Düsseldorf. Met gespecialiseerde sector teams concentreert ze zich op de sectoren Healthcare, Technology en de recent toegevoegde sector Agrifood-Tech. Ze kent de dynamiek en kansen in deze sectoren en beschikt over een ruim netwerk.

Investeren in scale-ups

Investeren in scale-ups

Investeren in een scale ups vergt visie, expertise en durf. En dan begint het pas. Om het optimale uit een organisatie te kunnen halen moeten er een aantal vragen beantwoord worden. Vragen die Jan-Frens van Giessel op dagelijkse basis stelt.

Internship / Working student position | ESG

Internship / Working student position | ESG

Holland Capital is per september 2024 op zoek naar een ESG Intern. Wil jij een ervaring opdoen binnen de financiële sector op het gebied van ESG en duurzaamheid? Reageer dan snel!

Stage bij Holland Capital: Thom Craanen deelt zijn ervaringen

Stage bij Holland Capital: Thom Craanen deelt zijn ervaringen

Bij Holland Capital verwelkomen we regelmatig getalenteerde stagiairs die hun eerste stappen willen zetten in de wereld van private equity. Vandaag spreken we met Thom Craanen die sinds februari stage bij ons liep en nu als junior investment analist bij ons werkzaam is Hij deelt zijn ervaringen en inzichten over wat deze stage voor hem zo bijzonder maakt.

Ondernemer wordt investeerder

Ondernemer wordt investeerder

Holland Capital genomineerd voor 4 M&A Awards. Marijn Silvis genomineerd voor Best Young PE Manager. Valori genomineerd voor Best Small Cap Deal. Best Venture & Growth Capital Provider. Best Private Equity House Lower Mid-Market.

Interview met Margot Engels

Interview met Margot Engels

Investeren in healthcare kent vooren nadelen. Naast een financieel aspect weegt de maatschappelijke verantwoordelijkheid minstens zo zwaar. Inhoudelijke kennis van het product, de sector en de bewegingen van de markt zijn dan ook van essentieel belang, weet ook Margot Engels.

Amsterdam Krijn Taconiskade 426 1087 HW Amsterdam +31 (0) 20 3119411  
Düsseldorf Köningsallee 42 40212 Düsseldorf +49 (0) 211 96290120
Contact info@hollandcapital.nl