Holland Capital investeert in Hybrid Power Units & Top Systems

Amsterdam / Stadskanaal / Bodegraven, 22 april 2024 – Holland Capital investeert in Hybrid Power Units (‘HPU’) en Top Systems (‘TS’), beide bedrijven leveren energie oplossingen op basis van batterijen. Met de investering van Holland Capital kunnen de gestelde groeiambities gerealiseerd worden, zowel organisch als door buy and build.

Energie-oplossingen op basis van batterijen
De energietransitie is van cruciaal belang om de klimaatverandering aan te pakken en een duurzame toekomst voor komende generaties te waarborgen. Batterijen zijn een belangrijke succesfactor in deze energietransitie. Door de bundeling van krachten kan de nieuw ontstane onderneming een antwoord bieden op de steeds complexere vragen voor energieopslag. Bovendien biedt de combinatie slag- en innovatiekracht in een snel groeiende markt.

Investering voor groei
De investering vanuit Holland Capital is beoogd om de groei van de combinatie te versnellen en de batterij een breed gehanteerd emissie-loos alternatief te maken van fossiele energie.

Dick de Raad van HPU, “Door de expertise en financiële slagkracht van Holland Capital kunnen we écht groot gaan denken. De krachtenbundeling met Top Systems biedt ons 38 jaar aan commerciële en technische expertise binnen de bredere batterijenmarkt”

Erwin van Heijningen  van TS, “Samen met HPU kunnen we werken aan nieuwe technische innovaties. Denk daarbij aan high-voltage oplossingen die onder andere grootschalig kunnen worden ingezet bij de problematiek rondom netcongestie

Philip Wilms, Investment Director Holland Capital, “We zien enorm veel ontwikkeling in de markt voor lithium-batterijen, waarbij ons geloof is dat we deze transitie versnellen als we expertise gaan bundelen en breder toegankelijk maken. Daarbij is dit een mooie eerste stap en houden we onze ogen open voor nieuwe strategische acquisities”

Over Hybrid Power Units

Hybrid Power Units (2021) is ontstaan vanuit een bredere noodstroomleverancier, en gespecialiseerd in batterijsystemen die worden ingezet in de off-grid markt. Toepassingen zijn er onder andere binnen de markt voor tijdelijke huisvesting en de bouw.

Over Top Systems

Top Systems (1984) is toonaangevend in het leveren van uitgebreide stroomoplossingen op basis van batterijen. In deze rijke historie heef het bedrijf een breed en hoogwaardig productportfolio ontwikkeld, waaronder de omvormer/batterijlader en (lithium)batterij op basis van het assortiment van leverancier Victron Energy.

Over Holland Capital

Holland Capital investeert al meer dan 40 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in kansrijke Nederlandse en Duitse MKB-ondernemingen met groeiambitie. Het team begrijpt ondernemerschap en streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waarin ze investeert, met als gemeenschappelijk doel groei te realiseren. Holland Capital heeft kantoren in Amsterdam en Düsseldorf. Met gespecialiseerde sector teams concentreert ze zich op de sectoren Healthcare, Technology en de recent toegevoegde sector Agrifood-Tech. Ze kent de dynamiek en kansen in deze sectoren en beschikt over een ruim netwerk.

De YOEP-groep bundelt krachten met PHHaastrecht

De YOEP-groep bundelt krachten met PHHaastrecht

De YOEP-groep bundelt krachten met PHHaastrecht Amsterdam, 15 april 2024 - Onze deelneming de YOEP-groep gaat samen verder met PHHaastrecht. Door de krachtenbundeling, die door Holland Capital mogelijk wordt gemaakt, versterkt de YOEP-groep haar jeugdzorg en...

Da Vinci Laboratory Solutions versnelt groei door overname JSB

Da Vinci Laboratory Solutions versnelt groei door overname JSB

Da Vinci Laboratory Solutions versnelt groei door overname JSB Amsterdam, 10 april 2024 - Ons portfolio bedrijf Da Vinci Laboratory Solutions (Da Vinci) neemt sectorgenoot JSB over. Da Vinci en JSB zijn twee gerenommeerde bedrijven in de internationale markt voor...

Kids Lodge neemt BSO Wijs! over

Kids Lodge neemt BSO Wijs! over

Kids Lodge neemt BSO Wijs! over Amsterdam/ Houten, 21 maart 2024 - Ons portfoliobedrijf Kids Lodge neemt kinderopvangorganisatie BSO Wijs! over. Door de overname breidt Kids Lodge haar kinderopvang activiteiten in de regio Utrecht verder uit.   BuitenSpeelOpvang (BSO)...

Amsterdam Krijn Taconiskade 426 1087 HW Amsterdam +31 (0) 20 3119411  
Düsseldorf Köningsallee 42 40212 Düsseldorf +49 (0) 211 96290120
Contact info@hollandcapital.nl