Top Systems – Battery Based Solutions

Top Systems is marktleider in onafhankelijke energie oplossingen op basis van batterijen. 

Top Systems - portfoliobedrijf Holland Capital

Introductie

In portfolio sinds april 2024

Technology

Growth & Buy out

Over Top System

Top Systems (1984) is toonaangevend in het leveren van uitgebreide stroomoplossingen op basis van batterijen. In deze rijke historie heef het bedrijf een breed en hoogwaardig productportfolio ontwikkeld, waaronder de omvormer/batterijlader en (lithium)batterij op basis van het assortiment van leverancier Victron Energy. Top Systems heeft als missie energieonafhankelijkheid in de breedste zin van het woord.

De kracht van Top Systems zit in de kwaliteit, deskundigheid en technische ondersteuning. Door de expertise en focus op de persoonlijke en vakinhoudelijke groei van onze engineers, is Top Systems vaak de eerste in de markt met nieuwe ideeën voor energie- en stroomoplossingen. Top Systems richt zich op de automotive, maritiem en bouw, installatie & infra sectoren.

 

Waarom investeren wij in Top Systems?

De energietransitie is van cruciaal belang om de klimaatverandering aan te pakken en een duurzame toekomst voor komende generaties te waarborgen. Batterijen zijn een belangrijke succesfactor in deze energietransitie. Door de bundeling van krachten kan de nieuw ontstane onderneming een antwoord bieden op de steeds complexere vragen voor energieopslag. Bovendien biedt de combinatie slag- en innovatiekracht in een snel

Holland Capital investeert zowel Top Systems als in Hybrid Power Units, beide bedrijven leveren energie oplossingen op basis van batterijen. De investering vanuit Holland Capital is beoogd om de groei van de combinatie te versnellen en de batterij een breed gehanteerd emissie-loos alternatief te maken van fossiele energie.

“We zien enorm veel ontwikkeling in de markt voor lithium-batterijen, waarbij ons geloof is dat we deze  transitie versnellen als we expertise gaan bundelen en breder toegankelijk maken. Daarbij is dit een mooie eerste stap en houden we onze ogen open voor nieuwe strategische acquitisites.” 

Technology portfolio

Amsterdam
Krijn Taconiskade 426
1087 HW Amsterdam
+31 (0) 20 3119411

 

Düsseldorf
Königsallee 42
40212 Düsseldorf
+49 (0) 211 96290120