Hybrid Power Units
Hybrid Power Units biedt oplossing voor tijdelijke en mobiele elektriciteitsvoorziening en verzwaring van de netwerkaansluiting.
Portfoliobedrijf Holland Capital Hybrid Power Units

Introductie

In portfolio sinds april 2024

Technology

Growth & Buy out

Over Hybrid Power Units

Hybrid Power Units (2021) is ontstaan vanuit een bredere noodstroomleverancier, en gespecialiseerd in batterijsystemen die worden ingezet in de off-grid markt. Toepassingen zijn er onder andere binnen de markt voor tijdelijke huisvesting en de bouw.

Hybrid Power Units biedt oplossing voor tijdelijke en mobiele elektriciteitsvoorziening en verzwaring van de netwerkaansluiting. Ook realiseert Hybrid Power Units tijdelijke netverzwaring voor peakshaving. Daarnaast is Hybrid Power Units inzetbaar voor opslag van zonnestroom bij terugleveringsproblemen. Geruisloze, efficiënte oplossing met minimale of zelfs nul brandstofverbruik en emissies.

 

Waarom investeren wij in Hybrid Power Units?

De energietransitie is van cruciaal belang om de klimaatverandering aan te pakken en een duurzame toekomst voor komende generaties te waarborgen. Batterijen zijn een belangrijke succesfactor in deze energietransitie. Door de bundeling van krachten kan de nieuw ontstane onderneming een antwoord bieden op de steeds complexere vragen voor energieopslag. Bovendien biedt de combinatie slag- en innovatiekracht in een snel

Holland Capital investeert zowel Hybrid Power Units als in Top Systemss, beide bedrijven leveren energie oplossingen op basis van batterijen. De investering vanuit Holland Capital is beoogd om de groei van de combinatie te versnellen en de batterij een breed gehanteerd emissie-loos alternatief te maken van fossiele energie.

“Door de expertise en financiële slagkracht van Holland Capital kunnen we écht groot gaan denken. De krachtenbundeling met Top Systems biedt ons 38 jaar aan commerciële en technische expertise binnen de bredere batterijenmarkt.” 

Technology portfolio

Amsterdam
Krijn Taconiskade 426
1087 HW Amsterdam
+31 (0) 20 3119411

 

Düsseldorf
Königsallee 42
40212 Düsseldorf
+49 (0) 211 96290120