Uneedle

Uneedle ontwerpt en vervaardigt gebruiksvriendelijke, patiëntvriendelijke intradermale naalden die zeer klein (micro) zeer scherp, zeer nauwkeurig en betrouwbaar zijn.

Introductie

In portfolio sinds januari 2021

Healthcare

Venture & Growth

Over Uneedle

Uneedle ontwikkelt silicium naalden die zeer kort en scherp zijn. Door deze eigenschappen kunnen de naalden worden ingezet voor nauwlettende superficiële injecties. Zo is de CE gecertificeerde en FDA goedgekeurde Bella-mu, een productlijn van naalden voor de intradermale (in de huid) toediening van medicijnen. Intradermale injecties worden bij een verscheidenheid aan toepassingen ingezet zoals bijvoorbeeld bij kanker vaccinaties of profylactische vaccinaties. Ook ontwikkelt Uneedle in samenwerking met biotech en farma partners de Bella-Vue. Hiermee kunnen therapieën nauwkeurig in specifieke delen van het oog worden geïnjecteerd. Dit is bijvoorbeeld relevant voor innovatieve therapieën voor staar.

Waarom investeren wij in Uneedle?

Holland Capital investeert samen met Waterman Ventures en bestaande aandeelhouders, waaronder het UT International Ventures incubator fonds, in Uneedle.

De financiering zal worden ingezet om de productie van Bella-mu op te schalen en om de commerciële activiteiten van Uneedle wereldwijd uit te breiden.

“We zijn ons altijd bewust geweest van ons potentieel met betrekking tot pandemische uitbraken, maar hadden niet verwacht dat het zo snel zou komen! We zijn erg blij dat we deze professionele partners hebben gevonden, die ons op dit cruciale moment kunnen helpen om een positieve impact te hebben op de gezondheid van veel mensen”.

Healthcare portfolio

Amsterdam
Krijn Taconiskade 426
1087 HW Amsterdam
+31 (0) 20 3119411

 

Düsseldorf
Königsallee 42
40212 Düsseldorf
+49 (0) 211 96290120