U-Needle trekt groeikapitaal aan voor de wereldwijde uitrol van de Bella-mu

Amsterdam/Enschede, 1 oktober 2020Holland Capital investeert samen met Waterman Ventures en bestaande aandeelhouders, waaronder het UT International Ventures incubator fonds, in U-Needle.

U-Needle heeft de Bella-mu ontwikkeld, een productlijn van naalden voor de intradermale (in de huid) toediening van medicijnen. Intradermale injecties worden bij een verscheidenheid aan toepassingen ingezet zoals bijvoorbeeld bij innovatieve therapieën, vaccinaties en behandelingen op het gebied van esthetiek. De intradermale route heeft als voordeel dat de plaats van de injectie rijk is aan immuun cellen, wat effectievere behandelingen en significante dosis besparende effecten mogelijk maakt. Tijdens een pandemie-uitbraak, zoals Covid-19, kunnen dergelijke dosis besparende effecten helpen om zo veel mogelijk mensen zo snel mogelijk te vaccineren in een periode waarin het vaccin beperkt beschikbaar is. Bella-mu is een gebruiksvriendelijke, patiëntvriendelijke intradermale naald die zeer klein (micro), zeer scherp, zeer nauwkeurig en veel betrouwbaarder is dan conventionele methoden. In tegenstelling tot standaard roestvrijstalen injectienaalden wordt Bella-mu vervaardigd met behulp van semiconductor technologie, waardoor het een zeer schaalbaar product is. Bella-mu is CE-gecertificeerd, heeft onlangs FDA 510(k) goedkeuring ontvangen en wordt momenteel wereldwijd verkocht aan vooraanstaande farmaceutische bedrijven.

De financiering zal worden ingezet om de productie van Bella-mu op te schalen en om de commerciële activiteiten van U-Needle wereldwijd uit te breiden. Met Bella-mu worden de voordelen van intradermale injecties volledig benut en zal het de preferente route van medicatietoediening worden voor tal van bestaande en toekomstige therapieën, variërend van esthetische toepassingen tot vaccinatie programma’s.

Jeroen Wissink, CEO U-Needle: “We zijn ons altijd bewust geweest van ons potentieel met betrekking tot pandemische uitbraken, maar hadden niet verwacht dat het zo snel zou komen! We zijn erg blij dat we deze professionele partners hebben gevonden, die ons op dit cruciale moment kunnen helpen om een positieve impact te hebben op de gezondheid van veel mensen”.

Jan-Frens van Giessel, Holland Capital: “Het team van U-Needle combineert op unieke wijze hightech semiconductor expertise met relevante ervaring in de farmaceutische industrie en gezondheidszorg. Het resultaat is dit innovatieve product dat de kwaliteit van de gezondheidszorg voor zowel patiënten als zorgverleners verbeterd. We zijn er trots op dat we dit team mogen ondersteunen in de volgende fase van groei”.

Peter Rutgers, Waterman Ventures: “Intradermale toediening zal een steeds grotere rol spelen bij therapeutische en profylactische vaccinatie, en de innovatieve naalden van U-Needle zullen deze ontwikkeling versnellen. We zijn zeer verheugd om het ervaren team van U-Needle te kunnen ondersteunen bij de opschaling van de productie, en het naar de markt brengen van de naalden”.

Over U-Needle
U-Needle ontwerpt en vervaardigt gebruiksvriendelijke, patiëntvriendelijke intradermale naalden die zeer klein (micro) zeer scherp, zeer nauwkeurig en betrouwbaar zijn. De gepatenteerde naaldtechnologie maakt gebruik van innovatieve fabricageprocessen en naaldontwerpen.

Over Holland Capital
Holland Capital heeft in de afgelopen 37 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 135 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Capital wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.

Over Waterman Ventures
Waterman Ventures investeert in ambitieuze technologiebedrijven die een positieve impact op de samenleving combineren met een gezond financieel rendement. In de afgelopen 30 jaar zijn we een toegewijde partner geweest voor veel succesvolle bedrijven. Ons team, gevestigd in Nederland, deelt een passie voor technologie en een hands-on mentaliteit om de groei van onze portefeuillebedrijven te ondersteunen.