Lopital

Lopital is één van de marktleiders in Nederland op het gebied van innovatieve hygiëne en transfer hulpmiddelen om fysieke overbelasting te voorkomen en werkdruk te verminderen binnen zorgorganisaties.

Introductie

In portfolio sinds augustus 2023

Healthcare

Growth & Buy-out

Over Lopital

Lopital is opgericht in 1977 en is met een team van 47 medewerkers actief in meer dan 25 landen. Lopital ontwikkelt, assembleert en implementeert een breed scala van duurzame, (MDR) gecertificeerde en hoogwaardige hulpmiddelen aan om fysieke overbelasting te voorkomen en werkdruk te verminderen binnen zorginstellingen, ziekenhuizen en thuiszorg.  De Lopital producten hebben een grote impact op het welzijn en de gezondheid van cliënten en medewerkers in de zorg.

Waarom investeren wij in Lopital?

Er staat een krachtig bedrijf met een uitstekende fundering van waaruit we onze groei ambities gaan realiseren. Holland Capital ondersteunt de organisatie in haar groeiplannen door zich te richten op zowel organische groei (portfolio ontwikkeling), het ontwikkelen van nieuwe business modellen en waarde proposities,  als buy-and-build mogelijkheden en dat nationaal en internationaal.

“Na 39 jaar werd het tijd om het stokje over te dragen en hebben we er voor kunnen zorgen dat de toekomst van Lopital en haar medewerkers is verzekerd met het binnenhalen van de nieuwe CEO Jan van Megen en met Holland Capital als ervaren investeerder. Het is voor ons een onvergetelijke reis geworden, waarbij het zorglandschap ongelooflijk is veranderd en waar wij een mooie rol in hebben mogen spelen.”

Healthcare portfolio

Amsterdam
Krijn Taconiskade 426
1087 HW Amsterdam
+31 (0) 20 3119411

 

Düsseldorf
Königsallee 42
40212 Düsseldorf
+49 (0) 211 96290120