Lopital en Holland Capital bundelen krachten om groei te realiseren

Amsterdam, 21 augustus 2023 – Holland Capital investeert in Lopital, één van de marktleiders in Nederland op het gebied van innovatieve hygiëne en transfer hulpmiddelen en actief in meer dan 25 landen. Holland Capital ondersteunt de organisatie in haar groeiplannen door zich te richten op zowel organische groei als buy-and-build mogelijkheden, en dat nationaal en internationaal.

Hygiëne- en transfer hulpmiddelen voor de gezondheidszorg

De toenemende vergrijzing en daarmee de druk op de zorg, vragen meer aandacht voor het zorgpersoneel. Fysieke overbelasting en een te hoge werkdruk zijn de belangrijkste oorzaken van een hoog ziekteverzuim onder zorgverleners. Lopital ontwikkelt, assembleert en implementeert hoogwaardige hulpmiddelen om fysieke overbelasting te voorkomen en werkdruk te verminderen.

Lopital onderscheidt zich door haar unieke aanpassingsvermogen en klantgerichte benadering. Haar producten zijn speciaal ontworpen zodat zorgverleners hun cliënten optimale hygiënische zorg kunnen verlenen, waardoor ze voldoen aan de specifieke behoeften van klanten. De producten van Lopital zijn hierdoor breed inzetbaar en geschikt voor diverse hulpverleners en cliënten. Een ander voordeel van Lopital’s productlijn is het gebruik van een uniforme techniek, waardoor zorgverleners snel vertrouwd kunnen raken met de functionaliteit en efficiëntie van de hulpmiddelen.

Naast hoogwaardige zorghulpmiddelen biedt Lopital ook op maat gemaakte trainingen aan voor zorgprofessionals om het maximale uit de producten te halen en de patiëntenzorg te verbeteren. Lopital heeft een uniek digitaal service- en onderhoudsportaal ontwikkeld, waarmee de servicebehoeften van de hulpmiddelen worden gemonitord en proactief opgevolgd. Dit garandeert goed functionerende hulpmiddelen voor zorgverleners en cliënten, met snelle oplossingen voor eventuele onderhoudsbehoeften en efficiënte levering van vervangingsonderdelen.

Investering voor groei

Holland Capital ondersteunt de organisatie in haar groeiplannen door zich te richten op zowel organische groei als buy-and-build mogelijkheden, en dat nationaal en internationaal.

Jan van Megen, CEO Lopital: “Ik ben zeer verheugd en trots om samen met de medewerkers van Lopital en het team van Holland Capital onze organisatie naar de volgende fase van groei en ontwikkeling te begeleiden. Als gevolg van de vergrijzing en de krapte op de arbeidsmarkt voor zorgmedewerkers groeit de markt wereldwijd sterk. De Lopital producten hebben een grote impact op het welzijn en de gezondheid van cliënten en medewerkers in de zorg. Er staat een krachtig bedrijf met een uitstekende fundering van waaruit we onze groei ambities gaan realiseren. Belangrijke pijlers zijn internationale expansie, portfolio ontwikkeling, toevoegen van complementaire bedrijven en de ontwikkeling van nieuwe business modellen en waarde proposities”.

Cees van Dam, Roland van Amelsfoort, René Dröge, voormalig aandeelhouders Lopital:“Na 39 jaar werd het tijd om het stokje over te dragen en hebben we er voor kunnen zorgen dat de toekomst van Lopital en haar medewerkers is verzekerd met het binnenhalen van de nieuwe CEO Jan van Megen en met Holland Capital als ervaren investeerder. Het is voor ons een onvergetelijke reis geworden, waarbij het zorglandschap ongelooflijk is veranderd en waar wij een mooie rol in hebben mogen spelen. We kijken met trots terug op een fantastische tijd als driemanschap en willen onze medewerkers, klanten en leveranciers hartelijk danken voor hun loyaliteit en samenwerking.”

Hubert Verbeek, managing partner Holland Capital: “We zijn er trots op dat we Lopital, met haar meer dan 45 jaar ervaring als fabrikant en distributeur van mobiliteitsapparatuur voor de gezondheidszorg, mogen toevoegen aan ons portfolio van healthcare bedrijven. Te midden van de huidige uitdagingen binnen de zorg, neemt Lopital een belangrijke rol op zich, waarbij zij streeft naar oplossingen die het personeelstekort, de hoge werkdruk en de focus op de patiënt centraal stellen.  We kijken er naar uit om samen met het team de groeiambities te realiseren”.

Over Lopital

Lopital is opgericht in 1977 en vanuit het kantoor in Oisterwijk is het team van 47 medewerkers actief in meer dan 25 landen. Lopital biedt een breed scala aan duurzame, (MDR) gecertificeerde en hoogwaardige producten aan, onder andere aan zorginstellingen, ziekenhuizen, dealers binnen de thuiszorg en via (internationale) distributeurs.

Over Holland Capital

Holland Capital heeft in de afgelopen 40 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 160 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten healthcare, technology en food & agri. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Capital wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers.

Holland Capital investeert in Curess

Holland Capital investeert in Curess

Holland Capital participeert in Curess, een vooraanstaande organisatie in de jeugdzorg gericht op systemische gezinsondersteuning. Door middel van de samenwerking met Holland Capital kan verdere groei en ontwikkeling gerealiseerd worden.

Ondernemer wordt investeerder

Ondernemer wordt investeerder

Holland Capital genomineerd voor 4 M&A Awards. Marijn Silvis genomineerd voor Best Young PE Manager. Valori genomineerd voor Best Small Cap Deal. Best Venture & Growth Capital Provider. Best Private Equity House Lower Mid-Market.

Emixa kondigt rebranding van gelieerde bedrijven aan

Emixa kondigt rebranding van gelieerde bedrijven aan

Ons portfoliobedrijf Emixa, de toonaangevende technologiepartner voor SAP/Siemens/Mendix, rondt de laatste fase van zijn rebranding naar één merk af. De meest recente acquisitie, LMtec Digital Solutions krijgt vanaf vandaag de naam Emixa DACH!

Holland Capital investeert in Hybrid Power Units & Top Systems

Holland Capital investeert in Hybrid Power Units & Top Systems

Holland Capital investeert in Hybrid Power Units & Top Systems Amsterdam / Stadskanaal / Bodegraven, 22 april 2024 - Holland Capital investeert in Hybrid Power Units (‘HPU’) en Top Systems (‘TS’), beide bedrijven leveren energie oplossingen op basis van...

De YOEP-groep bundelt krachten met PHHaastrecht

De YOEP-groep bundelt krachten met PHHaastrecht

De YOEP-groep bundelt krachten met PHHaastrecht Amsterdam, 15 april 2024 - Onze deelneming de YOEP-groep gaat samen verder met PHHaastrecht. Door de krachtenbundeling, die door Holland Capital mogelijk wordt gemaakt, versterkt de YOEP-groep haar jeugdzorg en...

Amsterdam
Krijn Taconiskade 426
1087 HW Amsterdam
+31 (0) 20 3119411

 

Düsseldorf
Köningsallee 42
40212 Düsseldorf
+49 (0) 211 96290120

Contact
info@hollandcapital.nl