LivAssured

Livassured heeft in samenwerking met instellingen voor epilepsiezorg de NightWatch ontwikkeld. Dit is een monitoring device voor epilepsiepatiënten om nachtelijke aanvallen met meer zekerheid te signaleren.

Introductie

In portfolio sinds 2018

Healthcare

Venture & Growth

Over LivAssured

NightWatch is een klinisch bewezen medisch hulpmiddel voor het detecteren van klinisch urgente epilepsieaanvallen tijdens de slaap. Het systeem bestaat uit een comfortabele armband die gedurende de slaap nauwlettend de hartslag en bewegingen van de drager meet. Wanneer het systeem een mogelijk zware epilepsieaanval vermoedt, dan wordt er een waarschuwingssignaal gegeven aan een hulpverlener door middel van een draadloos signaal naar het basisstation. NightWatch is geoptimaliseerd om mogelijk gevaarlijke epilepsieaanvallen te detecteren, waaronder tonische en tonisch-clonische aanvallen.

Waarom investeren wij in LivAssured?

Door middel van een succesvolle crowdfunding campagne heeft LivAssured the NightWatch op de markt kunnen lanceren. Vervolgens is Holland Capital ingestapt om de onderneming te helpen met de verdere commerciële groei en de opschaling van de productie. Samen hebben we de ambitie om patiënten en verzorgers wereldwijd meer rust te kunnen bieden met ’s werelds meest betrouwbare nachtelijke epilepsie detectiemethode.

Healthcare portfolio

Amsterdam
Krijn Taconiskade 426
1087 HW Amsterdam
+31 (0) 20 3119411

 

Düsseldorf
Königsallee 42
40212 Düsseldorf
+49 (0) 211 96290120