Honic

Honic is een dataplatform voor medisch onderzoek

Introductie

In portfolio sinds december 2023

Technology

Over Honic

Honic is opgericht door dr. Henrik Matthies en prof. dr. med Jörg F. Debatin, MBA. Het platform, ontwikkeld in samenwerking met de privacy toezichthouder in Duitsland, maakt gebruik van een uniek concept waardoor geanonimiseerde medische data kan worden samengevoegd om “Real World” inzichten te genereren voor medisch onderzoek. Sinds 2022 is het platform live en zijn succesvolle onderzoeksprojecten met universiteiten en internationale life science bedrijven uitgevoerd.

Waarom investeren wij in Honic?

Met deze financiering is Honic in staat haar platform voor medische data verder uit te bouwen. Holland Capital heeft deze financieringsronde geleid en daarnaast hebben bestaande investeerders zoals Dieter von Holtzbrinck Ventures, adesso Ventures en Isartal Ventures ook mee gedaan in deze ronde.

“Honic is uniek in de Europese health tech scene omdat het een data infrastructuur heeft kunnen ontwikkelen die is afgestemd met de privacy toezichthouder en grootschalig, interdisciplinair medisch onderzoek mogelijk kan maken. Hierdoor wordt medisch onderzoek door routinematig verzamelde data, samengevoegd vanuit verschillende databronnen, binnen de Europese Unie mogelijk gemaakt. We zijn verheugd om betrokken te zijn bij de volgende fase van Honic”, aldus Jan-Frens van Giessel, partner bij Holland Capital.

“Met de investering van Holland Capital zullen we de Honic data-infrastructuur verder uitbreiden en nieuwe databronnen koppelen om zo een leidende rol te spelen in de opkomende European Health Data Space (EHDS)”

Technology portfolio

Amsterdam
Krijn Taconiskade 426
1087 HW Amsterdam
+31 (0) 20 3119411

 

Düsseldorf
Königsallee 42
40212 Düsseldorf
+49 (0) 211 96290120