Holland Capital investeert in dataplatform voor medisch onderzoek

Amsterdam, 19 december 2023 – Hollland Capital investeert in het Duitse Honic voor verdere ontwikkeling van het medische dataplatform.

Met deze financiering is Honic in staat haar platform voor medische data verder uit te bouwen. Het platform, ontwikkeld in samenwerking met de Duitse privacy toezichthouder en verschillende patiëntengroepen, is eind 2022 live gegaan. Sindsdien zijn de eerste onderzoeksprojecten met universiteiten en internationale life science bedrijven succesvol uitgevoerd en afgerond. In samenwerking met uitsluitend Duitse partners zoals Bundesdruckerei als gegevensbeheerder, IT-beveiligingsbedrijf Secunet en de cloudprovider StackIT van de Schwarz Groep, biedt Honic met zijn data platform een volledig onafhankelijke oplossing.

Holland Capital heeft deze financieringsronde geleid en daarnaast hebben bestaande investeerders zoals Dieter von Holtzbrinck Ventures, adesso Ventures en Isartal Ventures ook mee gedaan in deze ronde.

“In de afgelopen maanden hebben we laten zien dat het Honic-platform is staat is om routinematig verzamelde medische gegevens uit de reguliere zorg beschikbaar te maken voor verder onderzoek. Met de investering van Holland Capital zullen we de Honic data-infrastructuur verder uitbreiden en nieuwe databronnen koppelen om zo een leidende rol te spelen in de opkomende European Health Data Space (EHDS)”, aldus Dr. Henrik Matthies, CEO en medeoprichter van Honic.

“Honic is uniek in de Europese health tech scene omdat het een data infrastructuur heeft kunnen ontwikkelen die is afgestemd met de privacy toezichthouder en grootschalig, interdisciplinair medisch onderzoek mogelijk kan maken. Hierdoor wordt medisch onderzoek door routinematig verzamelde data, samengevoegd vanuit verschillende databronnen, binnen de Europese Unie mogelijk gemaakt. We zijn verheugd om betrokken te zijn bij de volgende fase van Honic”, aldus Jan-Frens van Giessel, partner bij Holland Capital.

“Holland Capital versterkt Honic’s missie om de medische wetenschap in Duitsland en Europa uit te breiden. Naast de financiële investering ondersteunt het team van Holland Capital ons ook met hun ruime ervaring en expertise. Ik ben zeer verheugd dat we voor de board van Honic internationale experts zoals Harm-Jan Wessels en Achim Plückebaum hebben kunnen aantrekken”, zegt prof. dr. med Jörg F. Debatin, MBA, voorzitter van de board en medeoprichter van Honic.

Over Honic

Honic is opgericht door dr. Henrik Matthies en prof. dr. med Jörg F. Debatin, MBA. Het platform, ontwikkeld in samenwerking met de privacy toezichthouder in Duitsland, maakt gebruik van een uniek concept waardoor geanonimiseerde medische data kan worden samengevoegd om “Real World” inzichten te genereren voor medisch onderzoek. Sinds 2022 is het platform live en zijn succesvolle onderzoeksprojecten met universiteiten en internationale life science bedrijven uitgevoerd.

Over Holland Capital

Holland Capital heeft in de afgelopen 40 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 180 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare, Technology en Agrifood. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Capital wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers en heeft kantoren in Amsterdam en Düsseldorf.

Complementair duo op de sofa

Complementair duo op de sofa

Managing partners Hubert Verbeek en Ewout Prins leren andere ondernemers het liefst kennen via ‘sofasessies’. Laagdrempelige sessies waarin vooral persoonlijke vragen gesteld worden. Voor het eerst in het 40-jarig bestaan van Holland Capital nemen ze nu zelf plaats op de sofa.

Holland Capital investeert in de groeiambities van Adjust

Holland Capital investeert in de groeiambities van Adjust

Holland Capital investeert in de groeiambities van Adjust Amsterdam/ Amstelveen, 23  januari 2024 - Holland Capital investeert in Adjust, een gerenommeerd inkoop- en contractmanagement adviesbureau voor de publieke, semipublieke en private sector. De investering van...

Emixa kondigt rebranding van gelieerde bedrijven aan

Emixa kondigt rebranding van gelieerde bedrijven aan

Emixa kondigt rebranding van gelieerde bedrijven aan Naarden, 8 januari 2024 - Ons portfoliobedrijf Emixa, de toonaangevende partner voor digitale transformatie, kondigt de rebranding aan van zijn gelieerde bedrijven onder de Emixa merknaam in de Benelux en het VK. De...

Holland Capital kijkt terug op een succesvol 2023 

Holland Capital kijkt terug op een succesvol 2023 

Holland Capital kijkt terug op een succesvol 2023  Amsterdam/Düsseldorf, 22 december 2023 – Met een heldere investeringsstrategie blijft Holland Capital actief in de aantrekkelijke groeimarkten Technology, Healthcare en Agrifood.  In 2023 hebben wij onze...

Kids Lodge neemt kinderopvang Het Zonnetje over

Kids Lodge neemt kinderopvang Het Zonnetje over

Kids Lodge neemt kinderopvang Het Zonnetje over Amsterdam / Houten, 18 december 2023 – Ons portfoliobedrjjf Kids Lodge neemt kinderopvangorganisatie  Het Zonnetje over. Door de overname breidt Kids Lodge haar kinderopvang en werkgebied in Houten verder uit. Het...

Holland Capital wint M&A Award!

Holland Capital wint M&A Award!

Holland Capital wint M&A Award! Amsterdam, 14 december 2023 – Investeringsmaatschappij Holland Capital wint voor het 4e jaar op rij de M&A Award in de categorie Best Venture & Growth Capital Provider. Dit jaar was de investeerder maar liefst vier maal...

Amsterdam Krijn Taconiskade 426 1087 HW Amsterdam +31 (0) 20 3119411  
Düsseldorf Köningsallee 42 40212 Düsseldorf +49 (0) 211 96290120
Contact info@hollandcapital.nl