YOEP Onderwijs en Zorg bundelt kracht met Groei & Glunder

Amsterdam, 11 SeptemberOnze deelneming YOEP Onderwijs en Zorg gaat samenwerken met Groei & Glunder. Door de krachtenbundeling, die door Holland Capital mogelijk wordt gemaakt, versterkt YOEP haar begeleidingspoot en breidt haar werkgebied uit in met name de regio Amsterdam. Voor Groei & Glunder ontstaat de mogelijkheid om haar cliënten SGGZ diensten aan te bieden.

Groei & Glunder is gespecialiseerd in ambulante gezinsbegeleiding, school en groepsbegeleiding voor kinderen van 2 tot 17 jaar met ontwikkelingsstoornissen zoals autisme, ADHD en/of kinderen die te kampen hebben met ontwikkel-, aandacht of gedragsproblemen. Groei & Glunder heeft diverse specialismen zoals begeleiding gericht op de thema’s Gender & Eigenheid, Leven & Verlies en begeleiding voor het Jonge Kind.

Breed aanbod integrale jeugdhulp en GGZ

Met de krachtenbundeling breidt YOEP haar activiteiten en specialisatie uit en versterkt ze haar positie. Voor cliënten ontstaat een organisatie met een breed aanbod van integrale (jeugd) hulp en GGZ, welke van grote toegevoegde waarde is voor de zorg. Door de samenwerking kan er nog meer bijgedragen worden aan effectieve en betaalbare (jeugd)zorg.

Groeiambities YOEP

De krachtenbundeling met Groei & Glunder is onderdeel van de gestelde groeiambities van YOEP. Na de overname van Ad Astra (maart 2022) en de overname van de Praktische GGZ (maart 2023) is de overname van Groei en Glunder de volgende stap in de groeistrategie. Door de samenwerking kan er nog meer bijgedragen worden aan effectieve en betaalbare (jeugd)zorg voor de cliënt, de gemeentes en de verzekeraars. Daarnaast biedt de samenwerking kansen voor verdere opleiding en ontwikkeling van het personeel.

Marije Veen, bestuurder YOEP, “YOEP en Groei & Glunder hebben dezelfde missie, de jeugdzorg in Nederland verbeteren en hiermee zorgeloze zorg bieden aan gezinnen. Door onze krachten te bundelen staan we als organisatie sterker én kunnen we gezinnen beter helpen door het bieden van een breed aanbod van integrale jeugdhulp en GGZ. Tevens biedt de samenwerking de medewerkers verdere mogelijkheden om zich te ontwikkelen.

Anne-Sophie Schürmann, oprichtster Groei & Glunder,Met een steeds complexer wordende doelgroep stond het al jaren op het verlanglijstje, de uitbreiding naar specialistisch behandel en diagnostiek aanbod binnen Groei & Glunder. Wij zijn dan ook vol trots dat we eindelijk deze stap kunnen gaan zetten, en onze ambulante zorg kunnen gaan uitbreiden met een SGGZ tak. Wij kijken enorm uit naar de samenwerking en zien zowel voor onze collega’s als onze gezinnen vele kansen! ‘

Over Groei en Glunder

Groei & Glunder is opgericht in 2014 en bedient met een team van 70 collega’s cliënten in de regio’s Amsterdam, Amstelland, Kennemerland, Zaanstreek-Waterland, Haarlemmermeer en Gooi & Vechtstreek.

Over YOEP

YOEP is opgericht in 2015 en biedt ambulante specialistische geestelijke gezondheidszorg (SGGZ) aan kinderen en jongvolwassenen tot 23 jaar. De zorg wordt verleent door ruim 180 medewerkers en met behulp van een zelfontwikkelde e-health applicatie, het Functioneringsprofiel. De organisatie is actief in de regio’s Zuid-Holland Zuid, Midden-Holland, Haaglanden, Holland Rijnland, regio Amsterdam en Gooi en Vechtstreek. Eerder sloten Ad Astra (begeleiding en jeugdhulp) en De Praktische GGZ (ambulante geestelijke gezondheidszorg) zich aan bij YOEP.

Over Holland Capital

In de afgelopen 40 jaar heeft Holland Capital op verantwoorde en succesvolle wijze geïnvesteerd in meer dan 160 veelbelovende bedrijven die industrieën hervormen en wereldwijde innovatie stimuleren. Met een duidelijke investeringsstrategie is het actief in de aantrekkelijke groeimarkten technologie, gezondheidszorg en food & agri. Het ervaren en betrokken investeringsteam begrijpt wat ondernemerschap inhoudt. Ze streven naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waarin ze investeren, met als gemeenschappelijk doel groei te realiseren. Holland Capital wordt ondersteund door een breed netwerk van succesvolle ondernemers. Holland Capital is sinds december 2021 als aandeelhouder betrokken bij YOEP. Ze ondersteunt de organisatie actief bij zowel de operationele als de strategische ontwikkeling van het bedrijf.

Holland Capital genomineerd voor 4 M&A Award!

Holland Capital genomineerd voor 4 M&A Award!

Holland Capital genomineerd voor 4 M&A Awards. Marijn Silvis genomineerd voor Best Young PE Manager. Valori genomineerd voor Best Small Cap Deal. Best Venture & Growth Capital Provider. Best Private Equity House Lower Mid-Market.

Kids Lodge bundelt krachten met kinderopvangorganisatie De Bereboot

Kids Lodge bundelt krachten met kinderopvangorganisatie De Bereboot

Kids Lodge bundelt krachten met kinderopvangorganisatie                    De Bereboot Amsterdam, 20 november 2023 – Kids Lodge gaat samenwerken met De Bereboot. Door de krachtenbundeling, die door Holland Capital mogelijk wordt gemaakt, breidt Kids Lodge haar...

HMCC trekt investeerder Holland Capital aan voor verdere groei

HMCC trekt investeerder Holland Capital aan voor verdere groei

HMCC trekt investeerder Holland Capital aan voor verdere groei Amsterdam, 2 november 2023 – Investeringsmaatschappij Holland Capital investeert in HMCC Medical Group (HMCC), een dienstverlener die op afstand ondersteuning biedt voor de eerstelijns zorg.  De...

LMtec Digital Solutions sluit zich aan bij Emixa

LMtec Digital Solutions sluit zich aan bij Emixa

LMtec Digital Solutions sluit zich aan bij Emixa Amsterdam, 18 September 2023 – Emixa, de toonaangevende SAP/Siemens/Mendix technologie partner, investeert in LMtec Digital Solutions, ondersteund door haar meerderheidsaandeelhouder Holland Capital.  Met de...

Lopital en Holland Capital bundelen krachten om groei te realiseren

Lopital en Holland Capital bundelen krachten om groei te realiseren

Lopital en Holland Capital bundelen krachten om groei te realiserenAmsterdam, 21 augustus 2023 – Holland Capital investeert in Lopital, één van de marktleiders in Nederland op het gebied van innovatieve hygiëne en transfer hulpmiddelen en actief in meer dan 25 landen....

Amsterdam
Krijn Taconiskade 426
1087 HW Amsterdam
+31 (0) 20 3119411

 

Düsseldorf
Königsallee 42
40212 Düsseldorf
+49 (0) 211 96290120