Amsterdam, 14 maart 2023 – Onze deelneming YOEP Onderwijs en Zorg gaat samenwerken met De Praktische GGZ. Door de krachtenbundeling, die door Holland Capital mogelijk wordt gemaakt, ontstaat een organisatie met een breed aanbod van zowel jeugdhulp als geestelijke gezondheidszorg.

De Praktische GGZ biedt ambulante geestelijke gezondheidszorg aan kinderen, jongeren en volwassenen met een vakkundig team van psychologen en regie behandelaren.

Breed aanbod integrale jeugdhulp en GGZ

Met de krachtenbundeling breidt YOEP haar activiteiten en specialisatie uit naar volwassen GGZ zorg. Voor cliënten ontstaat een organisatie met een breed aanbod van integrale (jeugd) hulp en GGZ, welke van grote toegevoegde waarde is voor de zorg. Door de samenwerking kan er nog meer bijgedragen worden aan effectieve en betaalbare (jeugd)zorg.

Groeiambities YOEP

De krachtenbundeling met De Praktische GGZ is onderdeel van de gestelde groeiambities van YOEP. Na de overname van Ad Astra in maart 2022 is dit de tweede stap in de groeistrategie. Door de samenwerking kan er nog meer bijgedragen worden aan effectieve en betaalbare (jeugd)zorg voor de cliënt, de gemeentes en de verzekeraars. Daarnaast biedt de samenwerking kansen voor verdere opleiding en ontwikkeling van het personeel.

Marije Veen, bestuurder YOEP: “Door het samengaan met De Praktische GGZ kunnen we onder andere werken aan de versterking van de samenwerking tussen de volwassenen-ggz en de jeugdhulp. Een integrale samenwerking is noodzakelijk om goede zorg aan gezinnen te kunnen bieden.”

Inge Lobbes-Dijkgraaf, bestuurder De Praktische GGZ, “De zorg voor onze medewerkers staat net zo hoog in het vaandel als de zorg voor onze cliënten. Door het samengaan ontstaat er een nog groter draagvlak voor innovatie en constante verbeterprocessen voor zowel de medewerkers van De Praktische GGZ als wel voor de medewerkers van YOEP”.

Over De Praktische GGZ

De Praktische GGZ is voortgekomen uit de Praktische Jeugdzorg Zoetermeer, opgericht in 2012 en bestuurd door Inge Lobbes-Dijkgraaf en Paul Obdam. De organisatie biedt ambulante geestelijke gezondheidszorg aan kinderen, jongeren en volwassen. De Praktische GGZ telt ruim 80 medewerkers en is actief in de regio’s Haaglanden, Midden-Holland, Holland-Rijnland, Utrecht-West en Rivierenland.

Over YOEP

In 2015 is YOEP opgericht door Michiel Noordzij (kinder- en jeugdpsychiater) en Simon van den Brekel. De organisatie biedt ambulante specialistische geestelijke gezondheidszorg (SGGZ) aan kinderen en jongvolwassenen tot 23 jaar. De zorgt wordt verleent door ruim 180 medewerkers en met behulp van een zelfontwikkelde e-health applicatie, het Functioneringsprofiel. Sinds maart 2022 is Ad Astra, begeleiding en jeugdhulp, onderdeel van YOEP. De organisatie is actief in de regio’s Zuid-Holland Zuid, Midden-Holland, Haaglanden, Holland Rijnland, regio Amsterdam en Gooi en Vechtstreek.

Over Holland Capital

Holland Capital heeft in de afgelopen 40 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 160 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Capital wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.

Holland Capital is sinds december 2021 als aandeelhouder betrokken bij YOEP. Ze ondersteunt de organisatie actief bij zowel de operationele als de strategische ontwikkeling van het bedrijf.

Holland Capital genomineerd voor 4 M&A Award!

Holland Capital genomineerd voor 4 M&A Award!

Holland Capital genomineerd voor 4 M&A Awards. Marijn Silvis genomineerd voor Best Young PE Manager. Valori genomineerd voor Best Small Cap Deal. Best Venture & Growth Capital Provider. Best Private Equity House Lower Mid-Market.

Kids Lodge bundelt krachten met kinderopvangorganisatie De Bereboot

Kids Lodge bundelt krachten met kinderopvangorganisatie De Bereboot

Kids Lodge bundelt krachten met kinderopvangorganisatie                    De Bereboot Amsterdam, 20 november 2023 – Kids Lodge gaat samenwerken met De Bereboot. Door de krachtenbundeling, die door Holland Capital mogelijk wordt gemaakt, breidt Kids Lodge haar...

HMCC trekt investeerder Holland Capital aan voor verdere groei

HMCC trekt investeerder Holland Capital aan voor verdere groei

HMCC trekt investeerder Holland Capital aan voor verdere groei Amsterdam, 2 november 2023 – Investeringsmaatschappij Holland Capital investeert in HMCC Medical Group (HMCC), een dienstverlener die op afstand ondersteuning biedt voor de eerstelijns zorg.  De...

LMtec Digital Solutions sluit zich aan bij Emixa

LMtec Digital Solutions sluit zich aan bij Emixa

LMtec Digital Solutions sluit zich aan bij Emixa Amsterdam, 18 September 2023 – Emixa, de toonaangevende SAP/Siemens/Mendix technologie partner, investeert in LMtec Digital Solutions, ondersteund door haar meerderheidsaandeelhouder Holland Capital.  Met de...

YOEP Onderwijs en Zorg bundelt krachten met Groei & Glunder

YOEP Onderwijs en Zorg bundelt krachten met Groei & Glunder

YOEP Onderwijs en Zorg bundelt kracht met Groei & Glunder Amsterdam, 11 September – Onze deelneming YOEP Onderwijs en Zorg gaat samenwerken met Groei & Glunder. Door de krachtenbundeling, die door Holland Capital mogelijk wordt gemaakt, versterkt YOEP haar...

Amsterdam
Krijn Taconiskade 426
1087 HW Amsterdam
+31 (0) 20 311 94 11

 

Düsseldorf
Inselstraße 34
40479 Düsseldorf
+49 (0) 211 43 63 69 01