Xilloc

Xilloc is ontwikkelaar en producent van medische implantaten en hulpmiddelen.

Introductie

In portfolio sinds juli 2021

Healthcare

Venture & Growth

Over Xilloc

Xilloc (2011) is gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en vermarkten van medische, patiënt specifieke implantaten, zoals kaak- en schedelimplantaten en een uniek implantaat voor boven- en onderbeen geamputeerden.

Het bedrijf maakte in haar eerste jaar de allereerste 3D-geprinte titanium onderkaak ter wereld. In de afgelopen jaren is zeer veel aandacht uitgegaan naar de patiënt specifieke productontwikkeling en is het portfolio verder uitgebreid. Inmiddels heeft Xilloc samen met haar klanten al meer dan 3.000 patiënten wereldwijd succesvol geholpen. 

Osseointegratie is de techniek waarbij een titanium implantaat in het bot van het boven en of onderbeen wordt geplaatst. Xilloc ontwikkelde een innovatieve, gepatenteerde click safety adapter ‘Nexus’, waarmee het kunstbeen en het implantaat op een unieke en veilige manier met elkaar verbonden kunnen worden. Door deze verbinding vormt het kunstbeen een onlosmakelijk geheel met het skelet. Dit geeft vele voordelen ten opzichte van een koker verbinding en zorgt daarmee voor een hogere kwaliteit van leven.

Waarom investeren wij in Xilloc?

Met behulp van de financiering van Holland Capital kan Xilloc haar groeiambities verder realiseren. Xilloc heeft de ambitie om uit te groeien tot marktleider op het gebied van patiënt-specifieke implantaten, en osseointegratie in relatie tot boven- en onderbeen amputaties.

“Met de toetreding van Holland Capital worden onze groeiambities verder ondersteund. Naast de groeifinanciering wordt ook kennis ingebracht van de wereldwijde markten.”

Healthcare portfolio

Amsterdam
Krijn Taconiskade 426
1087 HW Amsterdam
+31 (0) 20 3119411

 

Düsseldorf
Königsallee 42
40212 Düsseldorf
+49 (0) 211 96290120