Purple

Purple is een digital creative agency – en softwarebedrijf die unieke interactieve visuele content maakt.

Introductie

In portfolio sinds november 2022

Technology

Growth & Buy out

Over Purple

Purple innoveert en omarmt de kracht van technologie om de aandacht te trekken en de geest te boeien. Purple is nieuwsgierig, creatief, moedig en meelevend. Purple doet altijd een stapje extra om haar klanten te helpen hun verhaal aan de wereld te vertellen. De organisatie bouwt meeslepende ervaringen die blijvende waarde en impact hebben.

Purple is opgericht in 2011 en werkt voor grote nationale en internationale klanten waaronder Honeywell, PepsiCo, SAP, Under Armour en Microsoft. 

De software Hyro biedt een digitale omgeving waar verschillende typen content makkelijk kunnen worden ingeladen. De software is uniek omdat zij bestaande, en nieuwe, content elementen combineert tot één meeslepend en interactief verhaal. Daarnaast is Hyro technologie-agnostisch en kan het op elk scherm of digitaal kanaal draaien – van VR tot online event, en van digital signage op kantoor tot een immersive experience ruimte met 360° projectie. Gebruikers van de software kunnen zelfstandig content maken en aanpassen waardoor de investeringen in contentproductie (traditioneel een grote kostenpost) worden beperkt en de opbrengst (ROI) wordt verhoogd.

Waarom investeren wij in Purple?

Met de investering kan Purple storytelling software Hyro verder ontwikkelen en haar internationale aanwezigheid verbreden en versterken, zowel via autonome groei als via ‘buy and build’.

“We zien een hele sterke vraag van bedrijven om digitaal nog meer te kunnen versnellen en innoveren. Holland Capital is een enorm waardevolle partner bij onze ambitie om Hyro’s internationale marktpositie te versterken en bij het realiseren van onze internationale groeiplannen.”

Technology portfolio

Amsterdam
Krijn Taconiskade 426
1087 HW Amsterdam
+31 (0) 20 3119411

 

Düsseldorf
Königsallee 42
40212 Düsseldorf
+49 (0) 211 96290120