Prolira

Prolira ontwikkelt een medisch hulpmiddel om delirium met een drie punts- EEG meting vast te kunnen stellen.

Introductie

Healthcare

Venture & Growth

Over Prolira

Prolira is ontstaan ​​als spin-off van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (NL), nu een internationaal en particulier scale-up bedrijf in de gezondheidszorg.

Delirium komt veel voor bij patiënten in het ziekenhuis met vaak ernstige gevolgen. Het actief gebruiken van de informatie over de hersentoestand van de patiënt is essentieel voor het nemen van beter geïnformeerde medische beslissingen
het realiseren van verbeterde patiëntenzorg met betere resultaten. Prolira levert ’s werelds eerste objectieve hersenmonitor (DeltaScan®) aan ziekenhuizen, evenals datagestuurde ondersteuning die de positieve impact van de DeltaScan-implementatie in patiëntenzorgprotocollen kwantificeert.

Waarom investeren wij in Prolira?

In de komende jaren zal routinematige monitoring van de hersentoestand onderdeel worden van de normale reeks vitale parameters. Ons doel is om onze positie verder te versterken door ziekenhuisafdelingen te ondersteunen bij het realiseren van verbeterde zorg voor hun patiënten met acuut hersenfalen.

“Deze groeikapitaalinvestering maakt een grotere acceptatie van ons aanbod in belangrijke Europese landen mogelijk en, na goedkeuring door de FDA, ook een lancering in de VS”, bevestigt Rutger van Merker,  oprichter van Prolira.

Holland Capital investeert samen met investeerders Borskifonds, ROM Regio Utrecht, Health Innovations en Oost NL €5 miljoen in Prolira BV.

“Holland Capital bood naast een gedegen financieel fundament, de beste strategische ondersteuning. Daar hadden wij een goed gevoel bij”

Technology portfolio

Amsterdam
Krijn Taconiskade 426
1087 HW Amsterdam
+31 (0) 20 3119411

 

Düsseldorf
Königsallee 42
40212 Düsseldorf
+49 (0) 211 96290120