Mauritskliniek

Mauritskliniek is een keten van focusklinieken en gespecialiseerd in het gebied van dermatologie, flebologie, proctologie, huidtherapie en medisch-cosmetische zorg.

Introductie

In portfolio: 2017

Achieved: 2022

Healthcare

Growth & Buy out

Over Mauritskliniek

Mauritskliniek, opgericht in 2004, levert hoogstaande dermatologische zorg. Dit betreft zowel verzekerde als onverzekerde zorg. Het aanbod bestaat uit dermatologie, spataderzorg, huidtherapie en cosmetische zorg. Binnen dermatologie vallen onder andere behandelingen van eczeem, psoriasis, haaruitval en huidkanker. Enkele voorbeelden van cosmetische zorg zijn ooglidcorrecties, neuscorrecties en rimpelbehandeling door middel van fillers of botuline toxine.

Mauritskliniek is met vijf vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Nijmegen, een van de grootste zelfstandige klinieken voor dermatologie in Nederland.

Waarom investeerden wij in Mauritskliniek?

Binnen de zorgsector zagen wij een sterke behoefte aan persoonlijke aandacht, innovatie en kennisdeling. Dit viel samen met de trend dat ziekenhuizen zich concentreren op de complexe zorg en de electieve zorg overdragen aan gespecialiseerde klinieken. 

Holland Capital is de gedurende de investeringsperiode nauw actief betrokken geweest om de positionering en groei van Mauritskliniek te realiseren. Door de krachtenbundeling met Kliniek Veldhoven is het zorgaanbod verder verbreedt met huidtherapie en cosmetische zorg.

Eind 2022 is Mauritskliniek aangesloten bij Corius. Corius is het grootste netwerk van dermatologische en flebologische klinieken in Duitsland en Zwitserland.

Add on

 “We zijn blij dat onze klinieken met behoud van hun eigen identiteit onderdeel worden van Corius. Met het aansluiten bij Corius zijn wij in staat ons zorgaanbod verder uit te breiden en de hoogwaardige dermatologische, flebologische en cosmetische zorg te kunnen blijven leveren.”

Healthcare portfolio

Amsterdam
Krijn Taconiskade 426
1087 HW Amsterdam
+31 (0) 20 3119411

 

Düsseldorf
Königsallee 42
40212 Düsseldorf
+49 (0) 211 96290120