Eshgro

Eshgro is een ICT dienstverlener die organisaties begeleidt in hun digitale transformatie naar een toekomstbestendige, slimme werkplek in de cloud.

Introductie

In portfolio sinds 2015

Technology

Growth & Buy out

Over Eshgro

Met haar eigen software ontsluit Eshgro de Microsoft Modern Workplace met branchespecifieke/ bedrijfskritische applicaties. Deze unieke oplossing, bekend als ‘Smarter 365’, wordt volledig geautomatiseerd uitgerold, beheerd en up-to-date gehouden voor klanten. 

Eshgro is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste Nederlandse spelers op het gebied van Microsoft365 Cloud technologie en heeft aanvullend het eigen software platform Smarter365 ontwikkeld. Dit innovatieve platform zorgt ervoor dat organisaties meetbaar sneller, eenvoudiger en veiliger kunnen werken.

Waarom investeerden wij in Eshgro?

De cloud veranderde destijds de manier waarop bedrijven IT consumeren. Meer flexibiliteit, 24/7 bereikbaarheid vanaf elke locatie, altijd up-to-date data en informatie en is inherent veiliger. 

Met de groeikapitaalinvestering stelde Holland Capital Eshgro in staat haar unieke platform verder te ontwikkelen en haar groei te versnellen. In 2020 heeft Holland Capital haar belang in clouddienstverlener Eshgro vergroot om marktpositie verder te versterken door organische groei en acquisitie.

Medio 2022 heeft Strikwerda Investments (SI) het meerderheidsaandeel van Eshgro over genomen en fuseert deze met haar portfoliobedrijf Total Specific Hosting (TSH). SI neemt daarmee het stokje over van de Amsterdamse investeringsmaatschappij Holland Capital. Eshgro krijgt support van de TSH-organisatie en ontvangt permanent kapitaal van SI om de volgende groeifase vorm te geven en vervolgacquisities te realiseren.

 “Sinds 2015 zijn wij als actieve aandeelhouder betrokken geweest bij Eshgro. Wij hebben het management actief ondersteund bij de buy-and-build en de strategische ontwikkeling van het bedrijf en zijn er trots op wat we met elkaar gerealiseerd hebben.”

Technology portfolio

Amsterdam
Krijn Taconiskade 426
1087 HW Amsterdam
+31 (0) 20 3119411

 

Düsseldorf
Königsallee 42
40212 Düsseldorf
+49 (0) 211 96290120