ComplianceWise

ComplianceWise is een provider van KYC en AML software voor accountants.

Introductie

In portfolio sinds augustus 2022

Technology

Venture & Growth

Over ComplianceWise

Financiële instellingen en dienstverleners hebben te maken hebben met de groeiende uitdagingen om witwassen tegen te gaan en daarbij te voldoen aan de Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme). De eisen die de Wwft stelt aan financiële dienstverleners worden steeds strenger. Deze veelal ingewikkelde voorschriften en richtlijnen verhogen de druk op deze instellingen en dienstverleners, zoals accountants.

ComplianceWise biedt klanten een software toepassing waarmee ze volledig, eenvoudig en aantoonbaar kunnen voldoen aan de Wwft. ComplianceWise geeft daarmee een ‘license to operate’ aan accountants om hun werk efficiënt en effectief te doen.

Waarom investeren wij in ComplianceWise?

Wij zien duidelijk potentieel in verticaal gefocuste toepassingen voor KYC en AML. De hyperfocus die ComplianceWise in dit vakdomein legt op accountants zorgt ervoor dat ze een heel duidelijk product hebben die exact op de noden inspeelt van deze klantengroep.

De investering van Holland Capital wordt gebruikt voor een verdere uitbreiding en verdieping van de product portfolio en voor internationale groei.

 

“Onze investering in ComplianceWise onderstreept het groeiende maatschappelijke belang van de Wwft en de toegevoegde waarde van softwareoplossingen die bij de uitvoering daarvan helpen. We zijn enthousiast over de kansen die we zien in de samenwerking met het team van ComplianceWise.”

Technology portfolio

Amsterdam
Krijn Taconiskade 426
1087 HW Amsterdam
+31 (0) 20 3119411

 

Düsseldorf
Königsallee 42
40212 Düsseldorf
+49 (0) 211 96290120