Axual

Axual biedt klanten een platform dat het realtime streamen van gegevens eenvoudiger en sneller maakt.

Introductie

In portfolio sinds maart 2023

Technology

Venture & Growth

Over Axual

Axual is in 2015 opgericht door Jeroen van Disseldorp, het bedrijf is gevestigd in Utrecht en heeft 35 medewerkers. Het platform van Axual is complementair aan Apache Kafka. De toonaangevende technologie van Kafka wordt door meer dan 80% van de Fortune 100-bedrijven gebruikt. Het Axual-platform omvat functionaliteiten voor onder meer data governance, audit trails, beveiliging en datasynchronisatie. 

Axual is een gewaardeerde partner voor middelgrote tot grote bedrijven in de financiële en energiesector, maar ook in de retail- en publieke sector. Bedrijven als Rabobank, de Volksbank en Eneco gebruiken Axual om volledig datagedreven te werken. Denk hierbij aan use cases zoals het versturen van real-time notificaties, fraudedetectie, real-time handelen in energie en het koppelen van slimme sensoren om het energieverbruik te voorspellen.

Waarom investeren wij in Axual?

Er is een groeiende vraag naar dergelijke realtime datastreamingsoftware. De grote hoeveelheid data die vandaag de dag beschikbaar is, is voor veel bedrijven interessant om te gebruiken bij bijvoorbeeld het verbeteren van de klantervaring of het verbeteren van interne processen. 

Met het softwareplatform van Axual kunnen bedrijven datastreaming gebruiken op basis van Apache Kafka-technologie. Bij deze vorm van datastreaming worden gebeurtenissen weergegeven in een stroom van realtime gegevens, die vervolgens andere processen binnen de organisatie kunnen activeren en realtime analyses mogelijk maken. Axual biedt tools en diensten om datastromen en de bijbehorende applicaties op ondernemingsniveau te beheren.

Via de samenwerking met Holland Capital wil Axual investeren in productontwikkeling en verdere nationale en internationale uitrol van het platform.

“Axual heeft in de afgelopen jaren een sterke positie opgebouwd en zich goed gepositioneerd in de markt. Wij kijken er naar uit om met elkaar de volgende fase van groei in te zetten”.

Technology portfolio

Amsterdam
Krijn Taconiskade 426
1087 HW Amsterdam
+31 (0) 20 3119411

 

Düsseldorf
Königsallee 42
40212 Düsseldorf
+49 (0) 211 96290120