Junior Investment Analyst

Stage: Junior Investment Analyst

Sector: Private Equity en Venture Capital
Locatie: Amsterdam
Opleidingsniveau: WO

Meewerken aan investeringstrajecten en zoeken naar nieuwe investeringskansen: als Junior Investment Analist bij Holland Capital heb je er dagelijks mee te maken. Ben je ambitieus en wil je een sneak preview op het gebied van Private Equity en Venture Capital? Lees dan snel verder.

Hoe ziet je dag eruit?
Nadat je voor iedereen koffie hebt gehaald … Nee hoor, zo’n kantoor zijn we niet. Als junior investment analist ben je continue op zoek naar interessante bedrijven door potentieel interessante markten in kaart te brengen. Geen dag is hetzelfde, of het nu gaat om GGZ, datamanagement of de semiconductor industrie, binnen twee dagen weet jij ons alles te vertellen over de desbetreffende markt. Je bent op de hoogte van de belangrijkste spelers en weet welke drivers en inhibitors er spelen. De meest interessante bedrijven worden door jou benaderd en voor je het weet zit je samen met een senior bij de eerste meeting om de ondernemers te overtuigen van jouw marktkennis.

Als je in de middag terug bent, heb je met een beetje geluk vijf nieuwe proposities op je bureau liggen; aan jou te bepalen of er eentje tussen zit met potentie. Want dan ga je je verder verdiepen; wat zijn de risico’s en wat is er interessant? Vervolgens toets je je bevindingen met de senior. Als hij een go geeft kun jij je gaan voorbereiden op de wekelijkse meeting waar je jouw bedrijven gaat verdedigen en feedback geeft op de proposities van de andere investment leden.

Rond 18.00 uur trek je je sport outfit aan! Even je gedachten op nul zetten en ontspannen. Na de bootcamp eet je een hapje met collega’s zodat je volledig gefocust die laatste kostenanalyse voor een due diligence traject kan afronden. Later die avond ga je tevreden en trots naar huis.

Wie ben je?
Je bent een ambitieuze en gedreven student met uitmuntende academische prestaties. Daarnaast:

1. Heb je je bachelor afgerond, zit je in de masterfase van een academische opleiding (bv. Finance, Econometrie, Accounting) of ben je al afgestudeerd.

3. Zijn je analytische en communicatieve vaardigheden uitstekend.

5. Spreek en schrijf je vloeiend Nederlands en Engels.

7. Ben je een Excel en PowerPoint koning (bijv. sneltoetsen, scenario analyse en index match) en snel, efficiënt en quick on your feet.                                                                    

2. Heb je relevante extra-curriculaireervaring zoals een bestuursfunctie, masterclasses of vrijwilligerswerk.

4. Werk je makkelijk samen.

6. Ben je minimaal 6 maanden beschikbaar.

8. Heb je eerdere ervaring opgedaan binnen consultancy, corporate finance, venture capital en/of private equity (een pré) en affiniteit met technologie en/of healthcare (een pré).

Over ons

Holland Capital is één van de oudste participatiemaatschappijen in Nederland en bestaat al sinds 1981. Lang voordat jij geboren werd dus! Maar wees niet bang voor oude grijze koppen, ons hechte team bestaat uit 22 jonge, ondernemende en proactieve professionals die hard werken, maar daarnaast ook regelmatig leuke dingen doen. Zo sluiten we de week altijd af met een borrel bij onze stamkroeg DOK en laat onze personal trainer ons twee keer per week alle hoeken van de gym zien!

Het investeringsteam, waar jij onderdeel van wordt, evalueert onder andere investeringsmogelijkheden, voert onderhandelingen over de voorwaarden van een deal en ondersteunt de bedrijven waarin we investeren bij het realiseren van hun doelstellingen. Sinds onze oprichting hebben we al meer dan 140 investeringen gedaan, waarbij we ons richten op groeiende Nederlandse ondernemingen op het gebied van Healthcare en Technology.

Wil jij zowel mentaal als fysiek door ons uitgedaagd worden? Reageer dan direct en wie weet gaan wij de uitdaging aan!

Stuur je CV en motivatie naar office@hollandcapital.nl

Benieuwd hoe andere stagiaires hun stage bij Holland Capital ervaren hebben? Je leest het hier:

 

Hidde van der Gaag
Masterstudent Financial Economics Erasmus University Rotterdam

“Tijdens mijn stage bij Holland Capital heb ik geleerd hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Je wordt getriggerd verder te denken en bij te dragen aan het beantwoorden van complexe vraagstukken.“

Thomas Hubert
Master Student Finance & Investments, Erasmus Universiteit Rotterdam

“Een stage bij Holland Capital wordt gekenmerkt door actief bijdragen aan de processen, verantwoordelijkheid en een steile leercurve”

 

Maarten Prins
Master Student Finance & Investments, Erasmus Universiteit Rotterdam

“Bij Holland Capital mag je écht wat doen, ben je betrokken, krijg je daadwerkelijk verantwoordelijkheden en leer je het vak kennen.”