Holland Venture investeert in WSO2 integrator Yenlo

Amsterdam, 19 november 2018 – Participatiemaatschappij Holland Venture investeert in Yenlo, dé integratiespecialist op het gebied van WSO2 open source middleware technologie. Het management en aandeelhouders hebben zich ten doel gesteld de komende jaren de groei van de onderneming te versterken, zowel organisch als door een actieve wereldwijde buy-and-build strategie.

Yenlo is in 2007 opgericht door Maarten de Waal en Ruben van der Zwan en bouwt complete middleware oplossingen voor toonaangevende klanten wereldwijd. Middleware is de software tussen de front-end applicaties en back-end systemen. Middleware is nodig wanneer een bedrijf ieder systeem, database en applicatie met elkaar wil verbinden en laten communiceren op een professionele wijze. Yenlo is reeds vele jaren één van de drie gecertificeerde Premier Partners van WSO2 en Yenlo is sinds 1 oktober 2018 de wereldwijde Value-Added Reseller van WSO2. Tot op heden implementeerde de onderneming WSO2 technologie in meer dan 200 bedrijven. WSO2 is de enige pure play open source middleware vendor en is een opkomende speler op dit gebied.

Internationale groeiplannen
Yenlo wil binnen vijf jaar groeien naar een omzet van EUR 40 miljoen. Middels strategische keuzes, het efficiënt inrichten van de organisatie en het uitrollen van een actieve buy-and-build strategie, zal Holland Venture het management ondersteunen, adviseren en begeleiden bij haar internationale groeiplannen.

‘Yenlo is de wereldwijde marktleider op het gebied van WSO2 integraties. Wij zien enorme groeikansen door het dienstenaanbod uit te breiden. Zo kan Yenlo haar klanten bijvoorbeeld 24/7 professionele services gaan bieden, zoals support, waardoor een groter deel van de omzet recurring zal worden.  We hebben zeer veel vertrouwen in Maarten en Ruben en hun team en kijken ernaar uit Yenlo naar een volgende fase te brengen’, aldus Hubert Verbeek, Managing Partner Holland Venture.

Ruben van der Zwan voegt daaraantoe: ‘Wij waren op zoek naar een partner die ons kan helpen om verdere groei te realiseren door de juiste strategische keuzes te maken. Marktlink Fusies & Overnames heeft ons in dit traject  geweldig begeleid. Uit een selectie van een aantal bedrijven die Marktlink voor ons heeft benaderd is de keuze op Holland Venture gevallen. Hierdoor hebben wij de partner gevonden  die, door haar expertise in snelgroeiende techbedrijven en ervaring met groeiende bedrijven, ons kan ondersteunen om Yenlo’s groei te versnellen.’ 

Over Holland Venture
Holland Venture heeft in de afgelopen 37 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 135 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Venture wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.

Over Yenlo

Yenlo is een wereldwijd opererende systeemintegrator en specialist in digitale transformatie met open-source en agile technologie. Yenlo is de toonaangevende en meest vooruitstrevende Certified Premier Partner en officiële Value-Added Reseller van WSO2. Yenlo is van mening dat organisaties flexibel moeten zijn om een digitaal bureau te kunnen worden om zo hun relaties met klanten en bedrijfsvoering te kunnen optimaliseren en nieuwe diensten, producten en businessmodellen aan hun portfolio toe te voegen.

Yenlo levert services voor enterprise- en solutionarchitecturen, softwareontwikkeling, operationele support, WSO2 productsupport, programma’s voor training en certificering. Daarnaast levert het bedrijf kant-en-klare oplossingen ‘as-a-Service’, zoals het middleware platform-as-a-Service Yenlo Interconnect.