Amsterdam, 15 juni 2023 – Investeringsmaatschappij Holland Capital investeert in Attenza, een thuiszorg organisatie gespecialiseerd in palliatieve terminale zorg. Met de investering kan Attenza haar gestelde groeiambities realiseren.  

Palliatieve terminale zorg

De vergrijzende bevolking in Nederland en de toename van het aantal ouderen dat thuis woont, zorgen voor een verhoogde vraag naar palliatieve en terminale zorg aan huis. Attenza biedt deze zorg aan cliënten die de wens hebben om thuis te sterven en een intensieve zorgbehoefte hebben. Attenza is in staat deze zorg snel op- en af te schalen en is tot 24 uur per dag aanwezig met een klein team van zorgverleners om de cliënt comfort en kwaliteit te bieden in de laatste levensfase. De organisatie maakt gebruik van een eigen ontwikkelde software applicatie die bijdraagt aan het succes en de zelforganisatie van het team, de kwaliteit van zorg en de snelle inzet.

De krachtenbundeling

Door de krachtenbundeling met Holland Capital kan Attenza haar zorgverlening verder laten groeien waardoor er een landelijke dekking ontstaat.

Carin van der Kaaden, directeur Attenza: “Wij zijn verheugd om samen met Holland Capital onze passie voort te zetten; ‘De hoogst mogelijke kwaliteit van zowel leven als sterven in een thuissituatie mogelijk maken met een klein team van toegewijde en goed opgeleide professionals, voor hen die als laatste wens hebben om thuis te overlijden”.

Margot Engels, Partner Healthcare Holland Capital:  “We zijn er trots op dat we Attenza mogen toevoegen aan ons portfolio van Healthcare bedrijven. Wij kijken er naar uit om de organisatie samen met het management  te ondersteunen bij haar groeiambities”.

Almende is sinds 2017 als aandeelhouder betrokken bij Attenza en heeft actief ondersteuning geboden bij het neerzetten en uitbouwen van haar propositie.

Jan Peter Larsen, CEO van Almende: ‘We zijn trots op het unieke concept dat we met Attenza hebben neergezet, en de impact die we daarmee hebben op de levens van mensen. Het aantreden van Holland Capital is een volgende stap in de ambitie van Attenza om deze zorgvorm landelijk te gaan aanbieden.

Over Attenza

Attenza, opgericht in 2015, is er voor mensen met een palliatieve en intensieve zorgvraag. Attenza zet zich in met als missie ervoor te zorgen dat iedereen in de laatste weken van zijn of haar leven thuis comfortabel kan doorbrengen. Dit maakt ze mogelijk door een snelle en effectieve inzet van een klein team van deskundige zorgverleners per cliënt.

Over Holland Capital

Holland Capital heeft in de afgelopen 40 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 160 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten healthcare, technology en food & agri. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Capital wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers.

Over Almende


Almende is een Rotterdamse venture builder die zich richt op zelforganisatie en technologische innovatie met een grote maatschappelijke impact. Met meer dan 20 jaar ervaring heeft Almende succesvolle startups en scaleups gecreëerd en opgeschaald in de sectoren robotica, communicatie en zorg.

Holland Capital genomineerd voor 4 M&A Award!

Holland Capital genomineerd voor 4 M&A Award!

Holland Capital genomineerd voor 4 M&A Awards. Marijn Silvis genomineerd voor Best Young PE Manager. Valori genomineerd voor Best Small Cap Deal. Best Venture & Growth Capital Provider. Best Private Equity House Lower Mid-Market.

Kids Lodge bundelt krachten met kinderopvangorganisatie De Bereboot

Kids Lodge bundelt krachten met kinderopvangorganisatie De Bereboot

Kids Lodge bundelt krachten met kinderopvangorganisatie                    De Bereboot Amsterdam, 20 november 2023 – Kids Lodge gaat samenwerken met De Bereboot. Door de krachtenbundeling, die door Holland Capital mogelijk wordt gemaakt, breidt Kids Lodge haar...

HMCC trekt investeerder Holland Capital aan voor verdere groei

HMCC trekt investeerder Holland Capital aan voor verdere groei

HMCC trekt investeerder Holland Capital aan voor verdere groei Amsterdam, 2 november 2023 – Investeringsmaatschappij Holland Capital investeert in HMCC Medical Group (HMCC), een dienstverlener die op afstand ondersteuning biedt voor de eerstelijns zorg.  De...

LMtec Digital Solutions sluit zich aan bij Emixa

LMtec Digital Solutions sluit zich aan bij Emixa

LMtec Digital Solutions sluit zich aan bij Emixa Amsterdam, 18 September 2023 – Emixa, de toonaangevende SAP/Siemens/Mendix technologie partner, investeert in LMtec Digital Solutions, ondersteund door haar meerderheidsaandeelhouder Holland Capital.  Met de...

YOEP Onderwijs en Zorg bundelt krachten met Groei & Glunder

YOEP Onderwijs en Zorg bundelt krachten met Groei & Glunder

YOEP Onderwijs en Zorg bundelt kracht met Groei & Glunder Amsterdam, 11 September – Onze deelneming YOEP Onderwijs en Zorg gaat samenwerken met Groei & Glunder. Door de krachtenbundeling, die door Holland Capital mogelijk wordt gemaakt, versterkt YOEP haar...

Amsterdam
Krijn Taconiskade 426
1087 HW Amsterdam
+31 (0) 20 3119411

 

Düsseldorf
Königsallee 42
40212 Düsseldorf
+49 (0) 211 96290120