Amsterdam, 15 juni 2023 – Investeringsmaatschappij Holland Capital investeert in Attenza, een thuiszorg organisatie gespecialiseerd in palliatieve terminale zorg. Met de investering kan Attenza haar gestelde groeiambities realiseren.  

Palliatieve terminale zorg

De vergrijzende bevolking in Nederland en de toename van het aantal ouderen dat thuis woont, zorgen voor een verhoogde vraag naar palliatieve en terminale zorg aan huis. Attenza biedt deze zorg aan cliënten die de wens hebben om thuis te sterven en een intensieve zorgbehoefte hebben. Attenza is in staat deze zorg snel op- en af te schalen en is tot 24 uur per dag aanwezig met een klein team van zorgverleners om de cliënt comfort en kwaliteit te bieden in de laatste levensfase. De organisatie maakt gebruik van een eigen ontwikkelde software applicatie die bijdraagt aan het succes en de zelforganisatie van het team, de kwaliteit van zorg en de snelle inzet.

De krachtenbundeling

Door de krachtenbundeling met Holland Capital kan Attenza haar zorgverlening verder laten groeien waardoor er een landelijke dekking ontstaat.

Carin van der Kaaden, directeur Attenza: “Wij zijn verheugd om samen met Holland Capital onze passie voort te zetten; ‘De hoogst mogelijke kwaliteit van zowel leven als sterven in een thuissituatie mogelijk maken met een klein team van toegewijde en goed opgeleide professionals, voor hen die als laatste wens hebben om thuis te overlijden”.

Margot Engels, Partner Healthcare Holland Capital:  “We zijn er trots op dat we Attenza mogen toevoegen aan ons portfolio van Healthcare bedrijven. Wij kijken er naar uit om de organisatie samen met het management  te ondersteunen bij haar groeiambities”.

Almende is sinds 2017 als aandeelhouder betrokken bij Attenza en heeft actief ondersteuning geboden bij het neerzetten en uitbouwen van haar propositie.

Jan Peter Larsen, CEO van Almende: ‘We zijn trots op het unieke concept dat we met Attenza hebben neergezet, en de impact die we daarmee hebben op de levens van mensen. Het aantreden van Holland Capital is een volgende stap in de ambitie van Attenza om deze zorgvorm landelijk te gaan aanbieden.

Over Attenza

Attenza, opgericht in 2015, is er voor mensen met een palliatieve en intensieve zorgvraag. Attenza zet zich in met als missie ervoor te zorgen dat iedereen in de laatste weken van zijn of haar leven thuis comfortabel kan doorbrengen. Dit maakt ze mogelijk door een snelle en effectieve inzet van een klein team van deskundige zorgverleners per cliënt.

Over Holland Capital

Holland Capital heeft in de afgelopen 40 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 160 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten healthcare, technology en food & agri. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Capital wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers.

Over Almende


Almende is een Rotterdamse venture builder die zich richt op zelforganisatie en technologische innovatie met een grote maatschappelijke impact. Met meer dan 20 jaar ervaring heeft Almende succesvolle startups en scaleups gecreëerd en opgeschaald in de sectoren robotica, communicatie en zorg.

Holland Capital investeert in Curess

Holland Capital investeert in Curess

Holland Capital participeert in Curess, een vooraanstaande organisatie in de jeugdzorg gericht op systemische gezinsondersteuning. Door middel van de samenwerking met Holland Capital kan verdere groei en ontwikkeling gerealiseerd worden.

Ondernemer wordt investeerder

Ondernemer wordt investeerder

Holland Capital genomineerd voor 4 M&A Awards. Marijn Silvis genomineerd voor Best Young PE Manager. Valori genomineerd voor Best Small Cap Deal. Best Venture & Growth Capital Provider. Best Private Equity House Lower Mid-Market.

Emixa kondigt rebranding van gelieerde bedrijven aan

Emixa kondigt rebranding van gelieerde bedrijven aan

Ons portfoliobedrijf Emixa, de toonaangevende technologiepartner voor SAP/Siemens/Mendix, rondt de laatste fase van zijn rebranding naar één merk af. De meest recente acquisitie, LMtec Digital Solutions krijgt vanaf vandaag de naam Emixa DACH!

Holland Capital investeert in Hybrid Power Units & Top Systems

Holland Capital investeert in Hybrid Power Units & Top Systems

Holland Capital investeert in Hybrid Power Units & Top Systems Amsterdam / Stadskanaal / Bodegraven, 22 april 2024 - Holland Capital investeert in Hybrid Power Units (‘HPU’) en Top Systems (‘TS’), beide bedrijven leveren energie oplossingen op basis van...

De YOEP-groep bundelt krachten met PHHaastrecht

De YOEP-groep bundelt krachten met PHHaastrecht

De YOEP-groep bundelt krachten met PHHaastrecht Amsterdam, 15 april 2024 - Onze deelneming de YOEP-groep gaat samen verder met PHHaastrecht. Door de krachtenbundeling, die door Holland Capital mogelijk wordt gemaakt, versterkt de YOEP-groep haar jeugdzorg en...

Amsterdam
Krijn Taconiskade 426
1087 HW Amsterdam
+31 (0) 20 3119411

 

Düsseldorf
Königsallee 42
40212 Düsseldorf
+49 (0) 211 96290120