Holland Capital investeert in de groeiambities van Adjust

Amsterdam/ Amstelveen, 23  januari 2024 – Holland Capital investeert in Adjust, een gerenommeerd inkoop- en contractmanagement adviesbureau voor de publieke, semipublieke en private sector. De investering van Holland Capital biedt het bedrijf de mogelijkheid om de gestelde groeiambities te versnellen.  

Inkoop- en contractmanagement

De laatste jaren neemt de vraag naar inkoop- en contractmanagement dienstverlening toe door een groeiend bewustzijn van de toegevoegde waarde van professioneel inkoop en contractmanagement, een tekort aan gespecialiseerd personeel en een aanbestedingsplicht voor de (semi-)publieke sector. Door deze ontwikkelingen vragen bedrijven en overheden in toenemende mate ondersteuning aan adviesbureaus zoals Adjust. Met een team van meer dan 200 ervaren en gespecialiseerde consultants ondersteunt Adjust haar klanten met complexe inkoop- en contractmanagement vraagstukken, strategievorming & organisatieontwikkeling. Belangrijke thema’s daarbij zijn duurzaamheid, de energietransitie en digitalisering.

Adjust en Holland Capital

Adjust is een toonaangevende speler op het gebied van inkoop- en contractmanagement dienstverlening in Nederland. Het bedrijf is de afgelopen jaren hard gegroeid, zowel autonoom als via overnames. Holland Capital en Adjust hebben samen een groeiplan opgesteld voor de komende jaren, waarin de nadruk zal liggen op groei van de huidige business, het betreden van aanpalende niches, en internationale buy-and-build. Daarnaast ziet Holland Capital, als technology investeerder, kansen voor digitalisering binnen het inkoop- en contractmanagement domein en de dienstverlening van Adjust.  

Guido Winnink (CEO Adjust): “Wij hebben altijd ons eigen pad gevolgd binnen de markt van inkoop en contractmanagement dienstverlening. Het leveren van toegevoegde waarde door kwalitatief hoogwaardige dienstverlening staat daarin centraal. Daarnaast zetten we in op maatschappelijke waarde door innovatieve oplossingen. We zijn blij dat we met Holland Capital een investeerder hebben gevonden die ons zal ondersteunen op dit pad. Dit zal van waarde zijn voor onze klanten en voor alle Adjusters die nog meer kansen krijgen voor groei en ontwikkeling. ” 

Laurens Platteeuw (Investment Director, Holland Capital): “Met een zeer ervaren team en een stevig track record in overnames zijn wij verheugd om Adjust toe te voegen aan onze Technology portfolio. Vanuit Holland Capital kunnen wij het bedrijf onder andere faciliteren in de transformatie naar een tech-enabled business model. Zo willen we door middel van digitalisering de inkoop en contractmanagement experts van Adjust ondersteunen, zodat deze experts het verschil kunnen blijven maken en de klanten een nog betere dienstverlening ervaren.”

Over Adjust

Adjust is in 2003 opgericht door huidig CEO Guido Winnink. Met een team van ruim 200 inkoop- en contractmanagement professionals is Adjust werkzaam voor multinationals, grote- en middelgrote ondernemingen, de zorgsector, gemeenten, provincies, ministeries en andere (semi) overheidsinstellingen. Adjust heeft in de afgelopen jaren al diverse succesvolle overnames gedaan, te weten: Motive Talent (2019), Inkada en Emeritor (beide 2022), InkoopMeesters en Inteon (beide 2023). 

Over Holland Capital

Holland Capital investeert al ruim 40 jaar verantwoord en succesvol in meer dan 180 Nederlandse MKB-bedrijven. Met een heldere investeringsstrategie zijn ze actief in de aantrekkelijke groeimarkten van Healthcare, Technology en Agrifood. Het ervaren en betrokken investeringsteam begrijpt ondernemerschap. Ze streven naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waarin ze investeren, met als gemeenschappelijk doel groei te realiseren. Holland Capital wordt ondersteund door een breed netwerk van succesvolle ondernemers in de relevante groeimarkten. Holland Capital heeft kantoren in Amsterdam en Düsseldorf.

Complementair duo op de sofa

Complementair duo op de sofa

Managing partners Hubert Verbeek en Ewout Prins leren andere ondernemers het liefst kennen via ‘sofasessies’. Laagdrempelige sessies waarin vooral persoonlijke vragen gesteld worden. Voor het eerst in het 40-jarig bestaan van Holland Capital nemen ze nu zelf plaats op de sofa.

Emixa kondigt rebranding van gelieerde bedrijven aan

Emixa kondigt rebranding van gelieerde bedrijven aan

Emixa kondigt rebranding van gelieerde bedrijven aan Naarden, 8 januari 2024 - Ons portfoliobedrijf Emixa, de toonaangevende partner voor digitale transformatie, kondigt de rebranding aan van zijn gelieerde bedrijven onder de Emixa merknaam in de Benelux en het VK. De...

Holland Capital kijkt terug op een succesvol 2023 

Holland Capital kijkt terug op een succesvol 2023 

Holland Capital kijkt terug op een succesvol 2023  Amsterdam/Düsseldorf, 22 december 2023 – Met een heldere investeringsstrategie blijft Holland Capital actief in de aantrekkelijke groeimarkten Technology, Healthcare en Agrifood.  In 2023 hebben wij onze...

Holland Capital investeert in dataplatform voor medisch onderzoek

Holland Capital investeert in dataplatform voor medisch onderzoek

Holland Capital investeert in dataplatform voor medisch onderzoek Amsterdam, 19 december 2023 – Hollland Capital investeert in het Duitse Honic voor verdere ontwikkeling van het medische dataplatform. Met deze financiering is Honic in staat haar platform voor medische...

Kids Lodge neemt kinderopvang Het Zonnetje over

Kids Lodge neemt kinderopvang Het Zonnetje over

Kids Lodge neemt kinderopvang Het Zonnetje over Amsterdam / Houten, 18 december 2023 – Ons portfoliobedrjjf Kids Lodge neemt kinderopvangorganisatie  Het Zonnetje over. Door de overname breidt Kids Lodge haar kinderopvang en werkgebied in Houten verder uit. Het...

Holland Capital wint M&A Award!

Holland Capital wint M&A Award!

Holland Capital wint M&A Award! Amsterdam, 14 december 2023 – Investeringsmaatschappij Holland Capital wint voor het 4e jaar op rij de M&A Award in de categorie Best Venture & Growth Capital Provider. Dit jaar was de investeerder maar liefst vier maal...

Amsterdam Krijn Taconiskade 426 1087 HW Amsterdam +31 (0) 20 3119411  
Düsseldorf Köningsallee 42 40212 Düsseldorf +49 (0) 211 96290120
Contact info@hollandcapital.nl