Holland Capital investeert in Curess

 Amsterdam, 20 juni 2024 – Holland Capital participeert in Curess, een vooraanstaande organisatie in de jeugdzorg gericht op systemische gezinsondersteuning. Door middel van de samenwerking met Holland Capital kan verdere groei en ontwikkeling gerealiseerd worden. 

Systemische gezinsondersteuning

Curess biedt specialistische Ambulante Jeugdzorg (zoals intensieve systeembegeleiding, ambulante spoedhulp, perspectiefonderzoek en co-ouderschapsonderzoeken) en richt zich op het versterken van gezinnen door middel van praktische en direct toepasbare hulp. Curess werkt zonder wachtlijsten en kan snel op- en afschalen om de gewenste zorg snel en met hoge kwaliteit uit te voeren. De organisatie doet dit door zelf ontwikkelde software toe te passen die de kernprocessen (zoals planning) ondersteunen en daarmee administratieve druk verminderen.

Strategische samenwerking

Met deze strategische samenwerking heeft Curess een partner gevonden om haar ambitieuze strategische doelen te behalen.

Eddy de Bruin, CEO van Curess, verklaart: Met de steun van Holland Capital kunnen we onze ambities realiseren en nog meer jongeren en gezinnen helpen. Met hun expertise en middelen zijn we nog beter in staat om onze impact op het gebied van jeugdzorg aanzienlijk te vergroten. Wij zijn vastbesloten om met onze toegewijde professionals, zonder wachtlijsten, gezinnen de hulp te bieden die nodig is om weer beter te leren samenleven.”

Margot Engels, Healthcare Partner bij Holland Capital, voegt toe:Wij zijn trots om Curess toe te voegen aan ons portfolio. Curess levert cruciale ondersteuning aan gezinnen op een innovatieve manier, en wij kijken ernaar uit om samen te werken aan de groeiambities en de verdere professionalisering van hun diensten. Onze gezamenlijke visie is om de best mogelijke zorg en ondersteuning te bieden.”

Over Curess

Met meer dan 200 geregistreerde professionals biedt Curess specialistische ambulante Jeugdzorg aan jongeren en gezinnen om er voor te zorgen dat zij weer beter kunnen samenleven. Door gebruik te maken van persoonlijke en innovatieve methoden streeft Curess naar een veilige en ondersteunende omgeving voor kinderen en hun families. Curess is actief in de regio’s Twente, Midden-IJssel, Oost-Veluwe, Noord-Veluwe, Achterhoek en Zuid-Drenthe.

Over Holland Capital

Holland Capital investeert al meer dan 40 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in kansrijke Nederlandse en Duitse MKB-ondernemingen met groeiambitie. Het team begrijpt ondernemerschap en streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waarin ze investeert, met als gemeenschappelijk doel groei te realiseren. Holland Capital heeft kantoren in Amsterdam en Düsseldorf. Met gespecialiseerde sector teams concentreert ze zich op de sectoren Healthcare, Technology en Agrifood-Tech. Ze kent de dynamiek en kansen in deze sectoren en beschikt over een ruim netwerk. 

Investeren in scale-ups

Investeren in scale-ups

Investeren in een scale ups vergt visie, expertise en durf. En dan begint het pas. Om het optimale uit een organisatie te kunnen halen moeten er een aantal vragen beantwoord worden. Vragen die Jan-Frens van Giessel op dagelijkse basis stelt.

Internship / Working student position | ESG

Internship / Working student position | ESG

Holland Capital is per september 2024 op zoek naar een ESG Intern. Wil jij een ervaring opdoen binnen de financiële sector op het gebied van ESG en duurzaamheid? Reageer dan snel!

Stage bij Holland Capital: Thom Craanen deelt zijn ervaringen

Stage bij Holland Capital: Thom Craanen deelt zijn ervaringen

Bij Holland Capital verwelkomen we regelmatig getalenteerde stagiairs die hun eerste stappen willen zetten in de wereld van private equity. Vandaag spreken we met Thom Craanen die sinds februari stage bij ons liep en nu als junior investment analist bij ons werkzaam is Hij deelt zijn ervaringen en inzichten over wat deze stage voor hem zo bijzonder maakt.

Ondernemer wordt investeerder

Ondernemer wordt investeerder

Holland Capital genomineerd voor 4 M&A Awards. Marijn Silvis genomineerd voor Best Young PE Manager. Valori genomineerd voor Best Small Cap Deal. Best Venture & Growth Capital Provider. Best Private Equity House Lower Mid-Market.

Interview met Margot Engels

Interview met Margot Engels

Investeren in healthcare kent vooren nadelen. Naast een financieel aspect weegt de maatschappelijke verantwoordelijkheid minstens zo zwaar. Inhoudelijke kennis van het product, de sector en de bewegingen van de markt zijn dan ook van essentieel belang, weet ook Margot Engels.

Amsterdam Krijn Taconiskade 426 1087 HW Amsterdam +31 (0) 20 3119411  
Düsseldorf Köningsallee 42 40212 Düsseldorf +49 (0) 211 96290120
Contact info@hollandcapital.nl