Amsterdam/Houten, 14 november 2022   – Onze deelneming AMP Groep bundelt haar krachten met medisch logistiek bedrijf 2MC. Door de krachtenbundeling, die mede mogelijk wordt gemaakt door Holland Capital, breidt de organisatie haar positie in de medische logistieke markt fors uit. Met 2MC zet AMP Groep de derde stap in haar buy-and-build strategie.

2MC

2MC is gespecialiseerd in het vervoeren van diagnostisch materiaal (e.g. bloed,  weefsels,  uitstrijkjes) van huisartsen en andere medische instellingen naar laboratoria in heel Nederland. Het bedrijf verzorgt transporten voor zowel pathologie, medische microbiologie en klinische chemie. Tevens vervoert 2MC Covid-19 monsters van testlocaties naar laboratoria en levert het Covid-19 vaccins en testmaterialen.

De medisch logistieke markt

AMP Groep heeft zich volledig toegelegd op het veilig en gekoeld bezorgen van medicijnen en waardevolle producten waarbij aan strenge veiligheidseisen, zoals identificatie, moet worden voldaan. De krachtenbundeling met 2MC is de derde acquisitie in de buy-and-build strategie van AMP Groep. Eind 2021 ontstond de samenwerking tussen AMP Groep en Delta Logistiek, een grote onafhankelijke logistieke B2B solution provider gespecialiseerd in actief gekoelde bezorging van farmaceutische en veterinaire producten door heel Nederland. Halverwege 2022 heeft de overname van Omega Logistics door AMP Groep plaatsgevonden. Omega Logistics is een gespecialiseerde logistieke dienstverlener die voornamelijk actief is in de farmaceutische en zorgsector. Met dit drietal acquisities heeft AMP Groep een leidende positie verworven in de sterk groeiende medische logistieke markt (B2B en B2C).

Marco van der Klij, Algemeen Directeur AMP Groep: “Door de krachtenbundeling met 2MC kunnen we als groep onze logistieke diensten binnen de medische markt verder verbreden. De logistiek rondom diagnostisch materiaal wordt meestal zo ingericht dat de opgehaalde samples nog dezelfde dag door het laboratorium kunnen worden verwerkt. Met 2MC aan boord hebben we hier dus ook een oplossing voor. Ook zien we mogelijkheden deze diensten voor niet-medische laboratoria in te zetten”.   

Ruud Koreman, Algemeen Directeur van 2MC: “Op zoek naar mogelijkheden om uit te breiden in het medische transportsegment, voor zowel B2B als B2C, hebben we in AMP Groep een sterke partner gevonden met wie wij onze groei ambities kunnen realiseren. Wij kijken ernaar uit de nieuwe mogelijkheden die deze samenwerking biedt voor veterinaire en niet-medische laboratoria in te gaan zetten”.

Holland Capital is sinds eind 2020 actief betrokken als aandeelhouder bij AMP Groep.

Over 2MC

Al meer dan 20 jaar is 2MC gespecialiseerd in het vervoeren van diagnostisch materiaal tussen medische instellingen en laboratoria. De organisatie organiseert o.a. de logistiek voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker door heel Nederland.  Kwetsbare materialen, zoals ook de Covid-19 vaccins, worden temperatuur gecontroleerd vervoerd, gekoeld of op kamertemperatuur. 2MC biedt licht en interessant werk aan AOW-gerechtigden, die dit koerierswerk meestal een leuke invulling vinden om bij te dragen aan de maatschappij en zo ook nog wat bij verdienen.

Over AMP Groep

AMP Groep is de afgelopen twintig jaar uitgegroeid van startup naar een volwassen bedrijf dat werkt voor toonaangevende klanten zoals T-Mobile, KPN,  Kiwa, ABN-AMRO, International Card Services, ziekenhuizen, apotheken, medische groothandels en ruim zestig gemeenten. AMP Groep bezorgt onder andere medicijnen, telefoons en vertrouwelijke documenten waarbij de ontvanger moet worden geïdentificeerd. Naast de zelfontwikkelde software voor klantbeleving en routeplanning maakt de onderneming gebruik van de nieuwste technologie op het gebied van echtheidscontrole van ID-bewijzen, gezichtsherkenning en biometrische handtekening om de ontvanger zorgvuldig te kunnen identificeren.

Over Holland Capital

Holland Capital heeft in de afgelopen 40 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 150 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Capital wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.

Holland Capital investeert in Hybrid Power Units & Top Systems

Holland Capital investeert in Hybrid Power Units & Top Systems

Holland Capital investeert in Hybrid Power Units & Top Systems Amsterdam / Stadskanaal / Bodegraven, 22 april 2024 - Holland Capital investeert in Hybrid Power Units (‘HPU’) en Top Systems (‘TS’), beide bedrijven leveren energie oplossingen op basis van...

De YOEP-groep bundelt krachten met PHHaastrecht

De YOEP-groep bundelt krachten met PHHaastrecht

De YOEP-groep bundelt krachten met PHHaastrecht Amsterdam, 15 april 2024 - Onze deelneming de YOEP-groep gaat samen verder met PHHaastrecht. Door de krachtenbundeling, die door Holland Capital mogelijk wordt gemaakt, versterkt de YOEP-groep haar jeugdzorg en...

Da Vinci Laboratory Solutions versnelt groei door overname JSB

Da Vinci Laboratory Solutions versnelt groei door overname JSB

Da Vinci Laboratory Solutions versnelt groei door overname JSB Amsterdam, 10 april 2024 - Ons portfolio bedrijf Da Vinci Laboratory Solutions (Da Vinci) neemt sectorgenoot JSB over. Da Vinci en JSB zijn twee gerenommeerde bedrijven in de internationale markt voor...

Kids Lodge neemt BSO Wijs! over

Kids Lodge neemt BSO Wijs! over

Kids Lodge neemt BSO Wijs! over Amsterdam/ Houten, 21 maart 2024 - Ons portfoliobedrijf Kids Lodge neemt kinderopvangorganisatie BSO Wijs! over. Door de overname breidt Kids Lodge haar kinderopvang activiteiten in de regio Utrecht verder uit.   BuitenSpeelOpvang (BSO)...

Amsterdam
Krijn Taconiskade 426
1087 HW Amsterdam
+31 (0) 20 311 94 11

 

Düsseldorf
Inselstraße 34
40479 Düsseldorf
+49 (0) 211 43 63 69 01