YOEP Onderwijs en Zorg bundelt krachten met Holland Capital

YOEP Onderwijs en Zorg bundelt krachten met Holland Capital

Amsterdam, 3 december  2021 – Holland Capital bundelt krachten met YOEP Onderwijs en Zorg, een kinder- en jeugdpsychiatrische organisatie die zich concentreert op het raakvlak van gezin, onderwijs en zorg. Met een zelf ontwikkeld software platform zorgt YOEP voor maatwerk in de jeugdzorg. Door onze investering kunnen de gestelde groeiambities van YOEP gerealiseerd worden.

YOEP biedt ambulante specialistische gezondheidszorg (SGGZ) aan kinderen en jongvolwassenen tot 23 jaar en opereert vanuit 5 locaties in Nederland. Door samen te werken met het kind, de ouders, de school en de zorg levert YOEP maatwerk met een professioneel team en met het gebruik van innovatieve software.

Eigen innovatie en transformatie platform
YOEP ontwikkelde haar eigen innovatie en transformatie platform, het FunctioneringsProfiel. Deze e-health app wordt gebruikt voor screening, pre-diagnose en monitoring en om het functioneren van een kind snel en compleet in kaart te brengen. “Met de inzet van dit profiel kan er maatwerk geleverd worden en hanteren we het “first time right” principe. Dit zorgt ervoor dat we het kind of jongvolwassene sneller de hulp kunnen bieden die het zo hard nodig heeft. Daarnaast geeft het handvatten voor efficiënt Multidisciplinair Overleg en sturing van de zorg wat weer resulteert in een reductie van de zorgkosten.” aldus Simon van den Brekel, Bestuurder YOEP.  

Groeiambities
Om de gestelde groeiambities te realiseren is er een samenwerking gestart met Holland Capital.

“In Holland Capital hebben we de partner gevonden die de identiteit en cultuur van YOEP respecteert en samen met ons de kwaliteit van zorg kan waarborgen. De expertise van Holland Capital op het gebied van Healthcare kunnen we goed inzetten om onze groeiambities te realiseren. Zo willen we het FunctioneringsProfiel verder ontwikkelen, het aantal klinieken uitbreiden en groeien via selectieve overnames. We kijken er naar uit om YOEP gezamenlijk verder uit te bouwen als platform voor innovatieve jeugdzorg.” Simon van den Brekel, Bestuurder YOEP.

Margot Engels, partner Holland Capital: “Met het leveren van maatwerk en een effectieve aanpak in de jeugdzorg onderscheidt YOEP zich van andere klinieken in Nederland. YOEP hanteert een beperkte wachtlijst wat ervoor zorgt dat de cliënt niet onnodig lang hoeft te wachten op de juiste zorg. Wij zijn trots dat we YOEP kunnen ondersteunen bij het realiseren van hun groeiambities’.

Over YOEP
In 2015 is YOEP opgericht door Michiel Noordzij (kinder- en jeugdpsychiater) en Simon van den Brekel. YOEP  telt ruim 50 medewerkers die zich elke dag inzetten om de zorg van het kind te verbeteren, waarbij het FunctioneringsProfiel structureel wordt ingezet en het kind zo snel en goed mogelijk de juiste hulp ontvangt.

Over Holland Capital
Holland Capital heeft in de afgelopen 40 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 150 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Capital wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.