Yes We Can Healthcare Group bundelt krachten met Holland Capital

Yes We Can Healthcare Group bundelt krachten met Holland Capital

Hilvarenbeek/Amsterdam, 1 juli 2021 – Holland Capital bundelt krachten met Yes We Can Healthcare Group (YWCHG),  een jeugdkliniek voor jongeren van 13-23 jaar met psychische problemen, verslavingen en gedragsproblemen. Met de investering  kunnen de gestelde groeiambities gerealiseerd worden.

Yes We Can Clinics is in 2011 gestart om absolute veiligheid en een zeer effectieve behandeling te bieden aan jongeren die kampen met ernstige psychische en psychiatrische problemen, verslavingen en gedragsproblemen. Waar traditionele zorg geen oplossing is, lukt het Yes We Can Clinics een groot gedeelte van de jongeren te behandelen én te begeleiden naar een nieuw en gezond leven. Een groot team van zorgprofessionals biedt jaarlijks hulp aan duizenden jongeren. Yes We Can Clinics ziet de complexiteit van de problemen bij jongeren toenemen. Waar gedragsproblemen en verslaving dominant waren in de vroegere jaren zien we bij Yes We Can Clinics een explosieve toename van jongeren die kampen met depressiviteit, (seksueel) geweld, persoonlijkheids- en eetproblematiek en ernstige game-verslaving.

Uitbreiding zorgaanbod
Yes We Can Clinics  kreeg jarenlang van ouders, jongeren en verschillende partners (zoals gemeenten, verzekeraars en overheid) het aanhoudende verzoek om, naast klinische zorg, ook naar andere onderdelen van de zorg te kijken die bij kunnen dragen aan het herstel van jongeren en hun families. De groeiambities van Yes We Can Clinics vertalen zich in nieuwe initiatieven, zoals; uitbreiding van noodzakelijke klinische zorg voor jongeren, eigen beschermd wonen voorzieningen en intensieve ambulante dagbehandeling op meerdere locaties door heel Nederland.

Krachten bundelen
Om de gestelde ambities te kunnen realiseren is een samenwerking gestart met Holland Capital.

Jan Willem Poot, oprichter en CEO Yes We Can Healthcare Group: “Wij zijn op zoek gegaan naar een partner die gelooft in de zorgvisie van Yes We Can Healthcare Group en die ons kan helpen bij het realiseren van onze gestelde groeiambitie om de leidende jeugdkliniek binnen Europa te worden. In Holland Capital hebben we een sterke partner gevonden die ons hierbij gaat helpen. We kijken uit naar een prettige samenwerking en zijn dankbaar dat we nog meer jongeren en families mogen helpen.”

Hubert Verbeek, managing partner van Holland Capital, “Yes We Can Healthcare Group is één van de meest vooruitstrevende en effectieve jeugdklinieken van Nederland, de kliniek onderscheidt zich van andere instellingen met haar unieke behandelconcept. Met haar team van professionals en haar grote kennis van psychische problemen, verslavingen en gedragsproblemen, is het een zeer waardevolle kliniek. Wij zijn trots dat we Yes We Can Healthcare Group kunnen helpen bij het realiseren van hun groei ambities.”

Over Yes We Can Healthcare Group
Yes We Can Clinics is een onderdeel van de Yes We Can Healthcare Group en is de grootste en één van de meest effectieve jeugdklinieken van Nederland en ver daarbuiten. Yes We Can Healthcare Group heeft ook een internationale tak: Yes We Can Youth Clinics, hier worden jongeren van over de hele wereld – inmiddels uit meer dan 50 landen – behandeld volgens de unieke Yes We Can behandelmethode. Als niets meer werkt is de Yes We Can Healthcare Group voor veel jongeren, en ouders en/of verzorgers, het keerpunt in hun leven.

Over Holland Capital
Holland Capital heeft in de afgelopen 40 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 140 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Capital wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.