Holland Capital 40 jaar: ondernemend en ambitieus

Holland Capital 40 jaar: ondernemend en ambitieus

Amsterdam, 30 september 2021 – Participatiemaatschappij Holland Capital begon 40 jaar geleden als missionaris het evangelie van private equity te verkondigen. Vandaag de dag opereert ze met een heldere investeringsstrategie in de marktsegmenten Healthcare en Technology binnen het MKB en heeft ze als betrokken partner al succesvol in meer dan 150 bedrijven geïnvesteerd. Binnenkort start ze haar 13e fonds en opent ze een kantoor in Duitsland.

Eén van de eerste participatiemaatschappijen in Nederland Holland Capital is in 1981 opgericht, destijds was de markt voor participatiemaatschappijen nog onontwikkeld. In de eerste jaren fungeerde het team als een soort missionaris om Private Equity bij ondernemers onder de aandacht te brengen. In de jaren die daar op volgden werden succesvolle investeringen gedaan, zoals Infoproducts, Applicare en Analytico. Holland Capital was als investeerder een generalist; er werd in groeiende ondernemingen binnen diverse bedrijfstakken geïnvesteerd. Healthcare en Technology Naarmate de tijd vorderde nam het aantal participatiemaatschappijen in Nederland toe. Op basis van ervaringen werd er gekozen om het onderscheidend vermogen verder te benadrukken, Holland Capital legt een focus op de marktsegmenten Healthcare en Technology. De keuze voor de twee sectoren hangt samen met de groei van deze marktsegmenten, de kansen voor ondernemers en de persoonlijke interesse van de partners. Holland Capital richt zich op de MKB markt en biedt daarbinnen zowel venture growth als buy-out financiering.

Betrokken partner Vandaag de dag opereert Holland Capital vanuit de missie “Samen met ondernemers in technology en healthcare economische en maatschappelijke waarde creëren.” De aanpak kenmerkt zich als ambitieus en ondernemend, professioneel en als een echt betrokken partnership met ondernemers. Voorbeelden van succesvolle bedrijven waarbij Holland Capital de laatste jaren betrokken was zijn QSight, Esdec, Highcare en Opdidakt.

Holland Capital blijft ontwikkelen Holland Capital ziet volop groeimogelijkheden voor participatiemaatschappijen bij de ondersteuning van ondernemerschap en de uitbouw van bedrijven. Daarbij komt meer aandacht voor grensoverschrijdende investeringen, om deze reden wordt er binnenkort een kantoor in Duitsland geopend. In 2020 werd een buy-out fonds van  EUR 120 miljoen opgericht, later dit jaar zal een nieuw venture & growth fonds gelanceerd worden. Dit wordt het 13e fonds sinds de oprichting in 1981, wat het totale fondsvermogen onder beheer op ruim EUR 270 miljoen brengt.

Over Holland Capital Holland Capital heeft in de afgelopen 40 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 150 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Capital wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.