Yenlo neemt Datacon over en bundelt krachten in integratielandschap

Yenlo neemt Datacon over en bundelt krachten in integratielandschap 
De overname van Datacon opent zowel verticale als horizontale groeimogelijkheden voor beide integratiespecialisten.

Amsterdam, 18 oktober 2021 – Onze deelneming Yenlo verwerft Datacon in een acquisitie waarbij beide API- en integratiespecialisten de marktkansen vergroten en elkaars capaciteiten benutten door een bundeling van krachten. Voor Yenlo is het een stap die haar groeistrategie verder versterkt. Voor Datacon is het een stap die het bedrijf helpt om grotere portefeuilleklanten in onaangeboorde markten te bereiken. De overname zal geleidelijk van start gaan, waarbij beide organisaties zich in eerste instantie aan hun afzonderlijke diensten en activiteiten houden. Datacon’s CEO en medeoprichter Meindert van Duijvenbode zal worden opgenomen in de raad van bestuur van de Yenlo Group.

“Deze stap voedt de ambitie van Datacon om een go-to multi-vendor API- en integratiespecialist te zijn op internationaal niveau. Hoewel onze huidige marktimpact gezond en in lijn is met die ambitie, vergroot de opname in de Yenlo Group ons vermogen om op te schalen en toegang te krijgen tot nieuwe markten en klantprofielen. We zijn enorm trots op de reis die Datacon tot nu toe heeft afgelegd en zijn verheugd om de krachten te bundelen met Yenlo” – Meindert van Duijvenbode, CEO & medeoprichter, Datacon

“Er is een bekend spreekwoord dat luidt: If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. Daarom kondigen we met grote vreugde en dankbaarheid deze bundeling van krachten aan die wederzijds voordeel oplevert. De groeistrategie van Yenlo is duidelijk en de overname van Datacon is daar een voorbeeld van. We breiden hiermee onze API-, Integratie- en Identity Management expertise uit en worden zo een multi-vendor integratiespecialist. Dit bekrachtigt onze ambitie om marktleider te worden op het gebied van API- en integratietechnologie in West-Europa en Noord-Amerika. Datacon brengt een schat aan kennis met zich mee die ongetwijfeld van groot voordeel zal zijn voor huidige en toekomstige klanten van Yenlo.” – Ruben van der Zwan, CEO & medeoprichter, Yenlo

De dagelijkse operatie en diensten van zowel Yenlo als Datacon blijven voorlopig gescheiden. Vooraf geïdentificeerde en voorspelde strategische mijlpalen zullen aangeven wanneer Datacon geleidelijk zal fuseren met Yenlo. Door de overname van Datacon verhoogt de Yenlo Group zijn human resources tot ongeveer 180 experts in het API-, Integratie- en Identity Management domein. Met een jaarlijkse omzet van meer dan €25 miljoen euro neemt de Yenlo Group een leidende marktpositie in. De overname past in de groeistrategie van Yenlo en zal de eerste van meerdere zijn in het komende jaar om haar diensten in West-Europa en Noord-Amerika te versterken.

Over Datacon
Datacon is een onafhankelijk specialist in applicatie-integratie, data-integratie, API management en master data management, waarbij zij gebruik maakt van meerdere toonaangevende iPaaS producten zoals Azure, Boomi, Informatica en MuleSoft. Zij creëert waarde door versnipperde informatie in organisaties betrouwbaar en beschikbaar te maken zodat kostenvoordelen worden gerealiseerd en nieuwe businessmodellen kunnen worden ontplooid. www.datacon.nl

Over Yenlo
Yenlo is de wereldwijde data- en procesintegratiespecialist op het gebied van Digitale Transformatie met open-source technologie en oplossingen.

Yenlo is sinds de oprichting in 2007 uitgegroeid tot de leidende en meest ervaren partner van WSO2 en heeft verschillende WSO2-awards gewonnen: ‘Best Partner of 2018, 2019 and 2020’, ‘Most Certified Partner 2019’, ‘Top Partner of the jaar 2020 (Europa)’ en de ‘Integratiepartner van het jaar 2020′. Yenlo is WSO2’s enige wereldwijd opererende Platinum Partner met ’s werelds grootste pool van WSO2-professionals in een netwerk van zeven kantoren verspreidt over zes landen.

Met zijn Connext Platform en Connext Go! oplossingen biedt Yenlo kant-en-klare, beheerde cloudoplossingen voor geavanceerd API-beheer, Enterprise Service Bus-integraties, microservices en Identity & Access Management aan vele toonaangevende organisaties over de hele wereld.

Yenlo gelooft dat organisaties flexibel moeten zijn om een digitale speler te worden zodat de relatie met hun klanten geoptimaliseerd kan worden, en nieuwe diensten, producten en businessmodellen kan introduceren. Yenlo gelooft dat deze flexibiliteit – in technologie, kennis en financiën – kan worden gerealiseerd door een API-first en Cloud-first strategie te hanteren. Yenlo maakt organisaties wendbaar door de beste professionele diensten te leveren op basis van enorm uitgebreide expertise. Onze diensten variëren van enterprise- en oplossingsarchitecturen tot softwareontwikkeling, operationele ondersteuning; en WSO2-ondersteuning, training en certificeringsprogramma’s. Daarnaast: Yenlo heeft specifieke oplossingen en standaard integraties voor de zorg, het onderwijs, de overheid, het bankwezen, grootindustrie en logistiek. Dit wordt aangevuld met onze kant-en-klare Solution-as-a-Service oplossingen, zoals onze Connext-service; een volledig beheerde integration-Platform-as-a-Service. www.yenlo.com.

Over Holland Capital
Holland Capital heeft in de afgelopen 40 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 150 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Capital wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology. Holland Capital is sinds 2018 als aandeelhouder betrokken bij Yenlo. Ze heeft het management actief ondersteund bij de strategische ontwikkeling van het bedrijf. www.hollandcapital.nl