Xilloc haalt groeifinanciering op bij investeerder Holland Capital

Xilloc haalt groeifinanciering op bij investeerder Holland Capital

Geleen/Amsterdam, 2 juli 2021 – Xilloc, ontwikkelaar en producent van medische implantaten en hulpmiddelen, haalt financiering op bij Holland Capital voor internationale groeiambities.

Xilloc is gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en vermarkten van medische, patiënt specifieke implantaten, zoals kaak- en schedelimplantaten en een uniek implantaat voor boven- en onderbeen geamputeerden.

Click safety adapter
Osseointegratie is de techniek waarbij een titanium implantaat in het bot van het boven en of onderbeen wordt geplaatst. Xilloc ontwikkelde een innovatieve, gepatenteerde click safety adapter ‘Nexus’, waarmee het kunstbeen en het implantaat op een unieke en veilige manier met elkaar verbonden kunnen worden. Door deze verbinding vormt het kunstbeen een onlosmakelijk geheel met het skelet. Dit geeft vele voordelen ten opzichte van een koker verbinding en zorgt daarmee voor een hogere kwaliteit van leven.

Internationale ambities
Met behulp van de financiering van Holland Capital kan Xilloc haar groeiambities verder realiseren. Xilloc heeft de ambitie om uit te groeien tot marktleider op het gebied van osseointegratie in relatie tot boven- en onderbeen amputaties.

“De investering van Holland Capital weerspiegelt een sterk vertrouwen in het unieke product portfolio van Xilloc. Daarnaast maakt zij het mogelijk om ons bestaande portfolio verder uit te breiden met meer innovatieve producten”.  Aldus Maikel Beerens, Founder/CTIO Xilloc.

Milko Wijckmans, CEO van Xilloc, voegt daar aan toe; “Met de toetreding van Holland Capital worden onze groeiambities verder ondersteund. Naast de groeifinanciering wordt ook kennis ingebracht van de wereldwijde markten. Wij kijken als team uit naar de samenwerking met Holland Capital”.

Jan Frens van Giessel, partner Holland Capital: Xilloc heeft afgelopen jaren een sterk productportfolio opgebouwd en zich op een unieke manier gepositioneerd in de markt. Met deze investering willen we de internationale commerciële uitrol verder ondersteunen. Ik kijk er naar uit om met het team samen te werken en Xilloc tot een succes te maken.”

Over Xilloc
Xilloc is opgericht in 2011 door Maikel Beerens, het is een spin-off van de universiteit en het Maastricht UMC+. Het bedrijf maakte in haar eerste jaar de allereerste 3D-geprinte titanium onderkaak ter wereld. In de afgelopen jaren is zeer veel aandacht uitgegaan naar de patiënt specifieke productontwikkeling en is het portfolio verder uitgebreid. Inmiddels heeft Xilloc samen met haar klanten al meer dan 3.000 patiënten wereldwijd succesvol geholpen. www.xilloc.com

Over Holland Capital
Holland Capital heeft in de afgelopen 40 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 140 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Capital wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology. www.hollandcapital.nl