Wortell bundelt kennis in Enterprise Security unit en breidt uit met eigen Microsoft gefocuste cloud SOC

Wortell bundelt kennis in Enterprise Security unit en breidt uit met eigen Microsoft gefocuste cloud SOC

Lijnden, 2 september 2019 – Wortell, Nederlands grootste Microsoft partner op het gebied van Microsoft 365 en Microsoft Azure, bundelt haar security dienstverlening onder de nieuwe Wortell Enterprise Security business unit en biedt vanaf heden een eigen cloud Security Operations Center (SOC). Maarten Goet is als ervaren ondernemer aan boord gehaald om deze unit te leiden.

De afgelopen jaren heeft Maarten Goet zich gericht op Microsoft Cloud en heeft hij naast zijn MVP onderscheiding de prestigieuze Microsoft Regional Director titel verdiend voor het strategische werk wat hij op security gebied doet. “Klanten kunnen voortaan vertrouwen op Wortell Enterprise Security voor adequate bescherming in de cloud voor de bedrijfskritische infrastructuur en applicaties”, vertelt Goet.

24/7 Security Operations Center (SOC) met eigen software
Het is geen vraag meer of je een cyberaanval krijgt, maar wanneer en hoe goed je je daarop hebt voorbereid. Microsoft biedt in Microsoft 365 E5 uitstekende bescherming voor je identiteiten, data en endpoints. “Door de oprichting van een aparte gefocuste unit en het aan boord halen van Maarten kunnen onze security specialisten de klanten nu nog beter bedienen, onder andere vanuit ons eigen 24/7 SOC. Met solutions zoals Mission Critical Azure ™ en Unbreakable Pipelines ™ kunnen we klanten direct een veilige Azure (DevOps) omgeving bieden”, legt Danny Burlage, CEO van Wortell, uit.

“Maarten en zijn team ontwikkelen unieke software die het mogelijk maakt om klanten nog verder te beheren en beveiligen. We breiden daarmee de Microsoft E5 en Azure functionaliteiten verder uit op het gebied van multi-tenancy, aansluiting op het MITRE ATT&CK framework, continuous compliancy en security monitoring, en kunnen nu ook de allergrootste bedrijven ondersteunen”, aldus Luc Joziasse, medeoprichter van Wortell.

Wortell Enterprise Security biedt ook Incident Response Team
Eén van de belangrijkste onderdelen van de dienstverlening van Wortell Enterprise Security is de snelle response bij incidenten. Met ruim 25 security specialisten op drie verschillende locaties kan Wortell bij incidenten een response team snel actief hebben. De eigen software zorgt ervoor dat alle relevante informatie snel verzameld kan worden, zodat het team direct in staat is om de scope van het incident te bepalen.
“Het simpelweg terugzetten van back-ups en weer online gaan met de bedrijfssystemen heeft niet het gewenste resultaat, als de scope onbekend is. Wanneer de netwerkverbinding namelijk wordt hersteld terwijl een team nog niet klaar is met zijn analyse, komt de aanval gewoonweg weer terug. Snelheid blijft cruciaal als je kijkt naar de impact van een aanval op de business”, concludeert Goet.

“We zijn met onze teams bereikbaar om eerste hulp te bieden, waarbij we achterhalen wat de ernst van een incident is, wat het bedrijf zelf al heeft ondernomen en of zij de situatie reeds hebben ‘bevroren’. Wanneer zij ons vervolgens vragen voor de analyse schalen we direct een crisisteam op, waarin naast IT-experts ook een jurist wordt opgenomen in het team”.

100% Nederlandse niet-beursgenoteerde dienstverlener
“Met alle cyberaanvallen vanuit het buitenland zien we een duidelijke vraag naar een 100% Nederlandse en onafhankelijke dienstverlener die overheden en bedrijven kan bijstaan op het gebied van cybersecurity. Wortell bestaat ruim 23 jaar en is volledig in Nederlandse handen, waarbij ons SOC in Nederland is gevestigd. Dat geeft onze klanten vertrouwen”, voegt Burlage toe.

Wortell is daarnaast in het bezit van de NEN 7510, ISO 9001 en ISO 27001 certificeringen en neemt als enige Nederlandse partner deel aan de Microsoft Security Partner Advisory Council. Daarin kunnen ze namens de klanten invloed hebben op de roadmap van de Microsoft technologie.