Valori zet met overname Omnext eerste stap in buy-and-build strategie

Valori zet met overname Omnext eerste stap in buy-and-build strategie

Utrecht/Amsterdam, 8 juli 2021 – Valori neemt een meerderheidsbelang in Omnext, een toonaangevende (inter)nationale speler op het gebied van software code analyse. Door de krachtenbundeling, die door Holland Capital mogelijk wordt gemaakt, ontstaat voor klanten een unieke integrale kwaliteitsoplossing. 

Eigen platform voor software code analyse
Continue kwaliteitsbeheersing van softwareontwikkeling is cruciaal voor succesvolle digitale transformatie. Of het nu gaat om het reduceren van technical debt, het verhogen van ontwikkelsnelheid of het reduceren van kosten. Omnext is al 20 jaar gespecialiseerd in software code analyse, met als basis haar eigen software analyse platform: Omnext Fit Test. Dit platform biedt ontwikkelaars en IT-managers real-time onafhankelijk en objectief inzicht in de kwaliteit en de technische risico’s van hun applicaties. Omnext Fit Test ondersteunt meer dan 40 verschillende technologieën waaronder de snel aan populariteit winnende low-code platformen OutSystems en Mendix. 

Unieke integrale kwaliteitsoplossing
Met de combinatie van software code analyse van Omnext en Valori als de onafhankelijke nummer 1 in QA & Testen, ontstaat voor klanten een unieke integrale kwaliteitsoplossing.

Jaap Merkus, CEO van Valori, ziet vooral in de low-code analyse capability van Omnext de sleutel tot unieke toegevoegde waarde voor klanten. “Low-code platformen geven organisaties een substantieel voordeel in termen van ontwikkelsnelheid. Helaas zien we in de praktijk ook vaak de keerzijde van deze snelheid. Door de snelheid van ontwikkelen wordt de kwaliteit uit het oog verloren en daarmee wordt onbedoeld technical debt opgebouwd. De unieke propositie van Omnext sluit perfect aan bij de ambitie van Valori om klanten te ondersteunen met het inbouwen van kwaliteit in low-code ontwikkeltrajecten en op deze manier de belofte van low-code waar te maken. Omnext past daarmee perfect in onze visie Building IT Quality.”

Jaco de Vries, CEO van Omnext, beaamt dat de snelheid waarmee software vandaag de dag wordt gebouwd, en daarmee ook de hoeveelheid software die in gebruik wordt genomen, ongekende sprongen heeft gemaakt. “Met de komst van low-code platformen als OutSystems en Mendix is de hoeveelheid software die wordt gerealiseerd en de snelheid waarmee dit gebeurt naar ongekende hoogte gestegen. Doordat organisaties in toenemende mate afhankelijk worden van low-code applicaties is de technische en functionele kwaliteit daarvan inmiddels voor veel CIO’s een belangrijk punt op de agenda. De combinatie Omnext-Valori biedt ons de mogelijkheid om Software Quality Assurance bij onze klanten completer te maken en hun software nog toekomstvaster.”

Holland Capital is sinds 2019 als aandeelhouder betrokken bij Valori. Ze ondersteunt het management actief bij de strategische ontwikkeling van het bedrijf. Ewout Prins, managing partner Holland Capital, over de transactie: “Met haar jarenlange expertise en gedreven team is Omnext een waardevolle acquisitie in de buy-and-build strategie van Valori. We zien veel inhoudelijke synergiën voor de beide ondernemingen.”

Over Valori
Valori, opgericht in 1989 en gevestigd in Utrecht, is de grootste onafhankelijke software testing en quality assurance speler van Nederland. Valori test nieuwe computersystemen of aanpassingen aan bestaande systemen. Met 200 gespecialiseerde professionals heeft zij kennis van een groot aantal sectoren, tooling en software platforms. Valori ondersteunt haar klanten bij de architectuur, functioneel beheer, business analyse en het testen en het monitoren van software implementaties. www.valori.nl

Over Omnext
Al sinds 2001 helpt Omnext organisaties grip te krijgen en te houden op hun applicatielandschap. Omnext ontwikkelde hiervoor een eigen software-analyse platform: Omnext Fit Test. Hiermee kunnen organisaties de risico’s beheersen en de kwaliteit van hun software verhogen. Het platform analyseert automatisch de broncode en zet deze af tegen industrie best practices en de ISO-25010 richtlijn voor softwarekwaliteit. Hierdoor kunnen klanten geautomatiseerd de technische staat van applicaties monitoren. Omnext is, net als Valori, erkend OutSystems Technology Alliance Partner. Daarnaast richt het haar pijlen ook op andere low-code platformen zoals Microsoft Power Apps, PEGA en BettyBlocks. www.omnext.com

Over Holland Capital|
Holland Capital heeft in de afgelopen 40 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 150 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Capital wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology. www.hollandcapital.nl