Investment Analyst buy-out Healthcare

Investment Analyst buy-out Healthcare

Sector: Private Equity
Locatie: Amsterdam
Opleidingsniveau: WO

Investment Analist Healthcare Buy Out

Meewerken aan investeringstrajecten en zoeken naar nieuwe investeringskansen binnen de zorgsector? Als Investment Analist bij Holland Capital heb je er dagelijks mee te maken. Heb jij affiniteit met de zorg, ben je ondernemend en wil je je PE-carrière een kick-start geven? Lees dan snel verder.

Over onze organisatie
Holland Capital is een succesvolle participatiemaatschappij welke zich richt op Nederlandse ondernemingen actief in de sectoren healthcare en technology. Met verschillende fondsen wordt binnen deze sectoren geïnvesteerd in veelbelovende early stage ondernemingen met een innovatief product (venture capital) en in meer volwassen ondernemingen die groei- of buy-out kapitaal nodig hebben om zich verder te ontwikkelen (buy-out). Holland Capital investeert bedragen tussen de EUR 500k en EUR 10 miljoen.

Het team van Holland Capital is jong en dynamisch en bestaat uit 13 investment professionals. Het team werkt veel en intensief samen met ondernemers in de sectoren waarin we investeren. De cultuur van Holland Capital kenmerkt zich als ondernemend, professioneel, down-to-earth en proactief.

Het team evalueert investeringsmogelijkheden, voert onderhandelingen over de voorwaarden van investeringen en ondersteunt de bedrijven waarin ze investeert bij het realiseren van hun doelstellingen. Het team voert veelal zelf commercieel en financieel due diligence onderzoek uit.

 

Hoe ziet je dag als analist eruit?

 

Wat maakt Holland Capital een aantrekkelijke plek om te werken?

 • Holland Capital heeft sinds 1981 meer dan 140 transacties gedaan (en meer dan 120 exits) en behoort tot de meest actieve investeerders van Nederland.
 • Hands-on; momenteel heeft Holland Capital 24 portfoliobedrijven waar je als Analist 50% van de tijd werkzaam op bent.
 • Je focus ligt op healthcare bedrijven binnen de Nederlandse markt, waardoor je in korte tijd veel expertise opbouwt.
 • Het team van Holland Capital kent een balans tussen jarenlange expertise en jonge professionals. De teamleden kunnen goed met elkaar opschieten en er worden op reguliere basis (team)activiteiten ondernomen.
 • Holland Capital is te kenmerken als ondernemend, ambitieus, toegewijd en het team heeft een gezamenlijke passie om bedrijven verder te helpen groeien.

Naar welk profiel is Holland Capital op zoek?

 • Afgeronde academische opleiding;
 • 0-3 jaar werkervaring in private equity, strategie consulting en/ of corporate finance;
 • Affiniteit met de healthcare sector;
 • Persoonlijkheid: ondernemend, nieuwsgierig, dealmaker, netwerker, doortastend, flexibel, teamplayer;
 • Uitstekende analytische vaardigheden;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Ruime ervaring met MS Office applicaties.

Heb je interesse en wil je graag eens kennismaken met ons? Stuur dan je CV en motivatie naar office@hollandcapital.nl ter attentie van Sandra Spiekerman