Investment Manager buy-out Healthcare

Investment Manager buy-out Healthcare

Sector: Private Equity en Venture Capital
Locatie: Amsterdam
Opleidingsniveau: WO

Over onze organisatie
Holland Capital is een succesvolle participatiemaatschappij welke zich richt op Nederlandse ondernemingen actief in de sectoren healthcare en technology. Met verschillende fondsen wordt binnen deze sectoren geïnvesteerd in veelbelovende early stage ondernemingen met een innovatief product (venture capital) en in meer volwassen ondernemingen die groei- of buy-out kapitaal nodig hebben om zich verder te ontwikkelen (buy-out). Holland Capital investeert bedragen tussen de EUR 500k en EUR 10 miljoen.

Het team van Holland Capital is jong en dynamisch en bestaat uit 12 investment professionals. Het team werkt veel en intensief samen met ondernemers in de sectoren waarin we investeren. De cultuur van Holland Capital kenmerkt zich als ondernemend, professioneel, down-to-earth en proactief.

Het team evalueert investeringsmogelijkheden, voert onderhandelingen over de voorwaarden van investeringen en ondersteunt de bedrijven waarin ze investeert bij het realiseren van hun doelstellingen. Het team voert veelal zelf commercieel en financieel due diligence onderzoek uit.

Jouw werkzaamheden
Door groei van de fondsen onder beheer is binnen het buy-out team ruimte ontstaan voor een investment manager met aandachtsgebied healthcare.

De investment manager werkt nauw samen met de analisten bij het analyseren van markten, het identificeren van nieuwe leads en het beoordelen van investeringsaanvragen. Van de investment manager wordt verwacht dat deze investeringskansen ziet en creëert. Daarnaast neemt de investment manager een actieve rol in het transactie proces en is hij/zij betrokken bij het beheer van de portefeuille ondernemingen.

Wie zoeken wij?
Voor deze dynamische functie zoeken we een kandidaat met het volgende profiel:

  • Afgeronde academische opleiding;
  • 5-7 jaar ervaring in private equity, strategie consulting en/ of corporate finance;
  • Affiniteit met de healthcare sector;
  • Persoonlijkheid: ondernemend, nieuwsgierig, dealmaker, netwerker, doortastend, flexibel, teamplayer;
  • Uitstekende analytische vaardigheden;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • Ruime ervaring met MS Office applicaties.

Wat mag je van ons verwachten?
Bij deze uitdagende en leerzame functie horen een marktconforme beloning en uitstekende ontwikkelingsmogelijkheden. Daarnaast krijg je een abonnement op de sportschool om de hoek, trainen we iedere dinsdag gezamenlijk met een personal trainer en is DOK48 onze stamkroeg voor de vrijdagmiddagborrel.

Heb je interesse en wil je graag eens kennismaken met ons? Stuur dan voor 15 april je CV en motivatie naar office@hollandcapital.nl ter attentie van Sandra Spiekerman.