Uniek communicatie platform voor de zorg ontvangt financiele injectie

Amsterdam, 4 februari 2015 – Met de overhandiging van een plaquette uit handen van Drechtstedenbestuurder Richard Korteland en wethouder economische zaken Jasper Mos is de investering van Holland Venture en InnovationQuarter in IQ Messenger – het nieuwe communicatieplatform voor de zorg – vandaag bezegeld.

Het innovatieve platform is de verbindende factor tussen een breed assortiment van nieuwe en bestaande communicatie- en alarmeringssystemen. De inzet van IQ Messenger binnen een zorginstelling verbetert de kwaliteit en efficiency en draagt bij aan het reduceren van kosten. Paul Vos, CEO van het Dordtse IQ Messenger Holding BV, is trots op deze innovatie en enthousiast over de financiële impuls: ‘Deze investering stelt IQ Messenger in staat sneller te groeien en zal haar impact verhogen.’

Innovatieve oplossing brengt zorginstelling ‘in control’
IQ Messenger combineert bestaande communicatie-oplossingen in de zorg op innovatieve wijze. Het platform is de verbindende factor tussen een breed assortiment van nieuwe en bestaande communicatie- en alarmeringssystemen. Ook alarmering en camera-observatie via smartphone en tablet zijn mogelijk. Zonder producentvoorkeur en uitgerust met unieke en uniforme toepassingen voor administratie, rapportage en toezicht, is het platform in staat om niet-coherente systemen te transformeren in één slimme en krachtige oplossing. IQ Messenger beschikt over een Medical Class-certificering en is hierdoor toepasbaar voor medische alarmering.

De stijgende vraag naar zorg leidt tot druk in het zorgbudget. Zorgverleners willen de focus houden op het verlenen van zorg aan bed en willen dat zo efficiënt mogelijk doen. IQ Messenger verbetert de communicatie en de kwaliteit van zorg en reduceert gelijktijdig de kosten.

Het digitale platform met vele slimme integraties stelt zorgorganisaties en hun werkprocessen op de eerste plaats. Door de ongekende flexibiliteit, het beheergemak en de volledigheid van integraties zijn zorginstellingen vanaf nu ‘in control’. Sinds de oprichting van het bedrijf is IQ Messenger al in gebruik bij meer dan honderd nationale- en internationale zorginstellingen en ziekenhuizen.

Investeerders kiezen voor innovatie
Ook Holland Venture en InnovationQuarter zijn enthousiast over IQ Messenger als geïntegreerd softwareplatform voor verpleegoproep, alarmering, persoonsbeveiliging, rapportage en communicatie in de zorg.

‘Met haar merkonafhankelijke platform biedt IQ Messenger zorginstellingen de mogelijkheid om de kwaliteit van zorg te verbeteren en kosten te reduceren’, aldus Ewout Prins, managing partner Holland Venture. ‘Wij hebben groot vertrouwen in de ondernemer Paul Vos en zijn team. We investeren graag in verdere ontwikkeling en commerciële expansie van dit platform.’

IQ Messenger stelt zorginstellingen in staat om aan hun medewerkers sneller en betere informatie te verstrekken over de benodigde zorg per patiënt. ‘Hiermee past de investering in IQ Messenger precies in de focus van ons fonds: een Zuid-Hollands innovatief bedrijf dat maatschappelijk belangrijke problemen aanpakt en oplost’ aldus Francis Griep-Quint, Hoofd Capital bij InnovationQuarter.

Holland Venture en InnovationQuarter blijven als gecommitteerde investeerders ook in de toekomst nauw betrokken bij de schaalvergroting en professionalisering van IQ Messenger.