Succesvolle financieringsronde voor innovatief beademingsapparaat van Ventinova

Eindhoven, 26 november 2015 – Ventinova Group B.V. heeft een succesvolle tweede financieringsronde afgerond met haar bestaande aandeelhouders Holland Venture en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). Daarnaast is een nieuwe aandeelhouder toegetreden, InvestInFuture, en een aantal informal investors. Ventinova ontwikkelt en verkoopt innovatieve medische producten op het gebied van luchtweg management en patiënt beademing. Deze financiering stelt Ventinova in staat om de marktintroductie van haar nieuwe automatische beademingsapparaat te realiseren. Tevens zal zij haar organisatie en salesnetwerk verder versterken en uitbreiden.

Ventinova, opgericht in 2013, heeft de “Expiratory Ventilation Assistance techniek” ontwikkeld, beter bekend als EVA®. De huidige producten Ventrain® en Cricath® worden wereldwijd al in meer dan 20 landen verkocht. Met deze bestaande producten is de EVA® techniek binnen de ziekenhuizen op de kaart gezet. Nu wordt het tijd voor de marktintroductie van het nieuwe geautomatiseerde product en de CNB tube.

Het opgehaalde geld zal onder andere gebruikt worden voor het opzetten van diverse patiëntenstudies in samenwerking met University Hospital of Freiburg (Germany), Henri Mondor (Paris, France) and Yale (New Haven, USA). Daarnaast zal het team versterkt worden en zal Ventinova zichtbaar zijn op grote congressen als de Euroanaesthesia 2016 in Londen en de American Society of Anesthesiologists in Chicago.

Naast de enkele miljoenen uit deze financieringsronde, ontving Ventinova recent een EU subsidie van EUR 1,9 miljoen. Een waardevolle kwaliteitsstempel waarbij zij als derde geselecteerd werd uit 269 aanvragen.

Dirk van Asseldonk, CEO Ventinova Medical B.V., zegt het volgende over de succesvolle financieringsronde: “Ik ben zeer tevreden met de aangetrokken financiering door de bestaande en nieuwe aandeelhouders. Zij begrijpen wat innovatieve ondernemingen in de zorgsector nodig hebben om ambities werkelijkheid te laten worden. Ik kijk dan ook erg uit naar de marktintroductie van ons nieuwe beademingsapparaat en CNB tube.”

Edgard Creemers, directeur van InvestInFuture, is content met de investering: “Wij zien in Dirk van Asseldonk een professionele en enthousiaste ondernemer die met dit levensreddende product het verschil gaat maken bij de acute zorg en in de ziekenhuizen.”