Stage bij Holland Capital: Thom Craanen deelt zijn ervaringen

Bij Holland Capital verwelkomen we regelmatig getalenteerde stagiairs die hun eerste stappen willen zetten in de wereld van Private Equity en Venture Capital. Vandaag spreken we met Thom Craanen die van februari tot en met juni ’24 stage bij ons liep in de Technology en AgriFood teams. Na het succesvol afronden van zijn stage is Thom bij ons als Investment Analist gestart.  Hij deelt zijn ervaringen en inzichten over wat deze stage voor hem zo bijzonder heeft gemaakt.

Thom is 24 jaar en komt oorspronkelijk uit Zeist. Op zijn achttiende verhuisde hij naar Amsterdam met de ambitie om geneeskunde te studeren. Al snel ontdekte hij dat geneeskunde toch niet helemaal zijn roeping was en maakte hij de overstap naar Business Administration aan de Vrije Universiteit. “Tijdens mijn studie zou ik op uitwisseling naar Zuid-Afrika gaan, maar door COVID-19 ging dat niet door. Toen heb ik stage gelopen bij een andere private equity partij en daar ontdekte ik mijn passie voor dit vak,” vertelt Thom. 

Wat Thom vooral aanspreekt in de Private Equity sector is de dynamiek en het potentieel om bedrijven te helpen groeien. “Ik vind de werkzaamheden erg leuk, vooral het helpen van bedrijven die een technologische transitie doormaken. Tijdens mijn studie werkte ik bij verschillende bedrijven, waaronder Adyen. Hoewel ik de technologische kant fascinerend vond, merkte ik toch al snel dat een bedrijf met kortere lijnen beter bij mij past. Via via kwam ik in contact met Holland Capital, en sindsdien werk ik hier. De tijd vliegt en het bevalt uitstekend,” zegt Thom enthousiast.

Eén van de belangrijkste aspecten die Thom waardeert aan zijn stage bij Holland Capital is de balans tussen verantwoordelijkheid en vrijheid. “Bij Holland Capital krijg je veel verantwoordelijkheid, maar ook de vrijheid om je eigen manier van werken te ontdekken. Dit helpt je om analytisch na te denken en zelf oplossingen te bedenken. Dit is niet alleen leerzaam, maar ook heel motiverend,” legt Thom uit.

Thom Craanen - Holland Capital blog stage

“BIJ HOLLAND CAPITAL KRIJG JE VEEL VERANTWOORDELIJKHEID, MAAR OOK DE VRIJHEID OM JE EIGEN MANIER VAN WERKEN TE ONTDEKKEN.”

Wat Holland Capital voor Thom onderscheidt van andere private equity partijen is de informele en mensgerichte cultuur. “Private equity heeft soms een stigma van een wat stijf en formeel werkklimaat, maar bij Holland Capital is dat anders. Hier is de sfeer informeel en zijn collega’s open en benaderbaar,” zegt Thom. “Deze menselijke benadering en de mogelijkheid om veel te leren in een korte tijd maken het werken hier echt bijzonder.”

Thom heeft ook een aantal tips voor studenten die geïnteresseerd zijn in een stage binnen private equity of venture capital. “Kijk goed naar wat er beschikbaar is en wat je zelf interessant vindt. Wees ook niet bang om contact op te nemen met bedrijven. Een simpel berichtje via LinkedIn kan al genoeg zijn om een gesprek aan te gaan en te ontdekken of een bedrijf bij je past”. 

Bij Holland Capital zijn we trots op onze Junior Investment Analysten en blij dat we getalenteerde mensen zoals Thom  kunnen helpen groeien en ontwikkelen in hun carrière. We kijken ernaar uit om nog meer talenten te verwelkomen in de toekomst.

Meer interviews en ervaringen lezen?

Regelmatig plaatsen wij interviews van zowel collega’s, ondernemers en industry experts.  Hierin worden de ontwikkeling en aanpak van Holland Capital vanuit diverse perspectieven belicht. 

Investeren in scale-ups

Investeren in scale-ups

Investeren in een scale ups vergt visie, expertise en durf. En dan begint het pas. Om het optimale uit een organisatie te kunnen halen moeten er een aantal vragen beantwoord worden. Vragen die Jan-Frens van Giessel op dagelijkse basis stelt.

Internship / Working student position | ESG

Internship / Working student position | ESG

Holland Capital is per september 2024 op zoek naar een ESG Intern. Wil jij een ervaring opdoen binnen de financiële sector op het gebied van ESG en duurzaamheid? Reageer dan snel!

Ondernemer wordt investeerder

Ondernemer wordt investeerder

Holland Capital genomineerd voor 4 M&A Awards. Marijn Silvis genomineerd voor Best Young PE Manager. Valori genomineerd voor Best Small Cap Deal. Best Venture & Growth Capital Provider. Best Private Equity House Lower Mid-Market.

Interview met Margot Engels

Interview met Margot Engels

Investeren in healthcare kent vooren nadelen. Naast een financieel aspect weegt de maatschappelijke verantwoordelijkheid minstens zo zwaar. Inhoudelijke kennis van het product, de sector en de bewegingen van de markt zijn dan ook van essentieel belang, weet ook Margot Engels.

Complementair duo op de sofa

Complementair duo op de sofa

Managing partners Hubert Verbeek en Ewout Prins leren andere ondernemers het liefst kennen via ‘sofasessies’. Laagdrempelige sessies waarin vooral persoonlijke vragen gesteld worden. Voor het eerst in het 40-jarig bestaan van Holland Capital nemen ze nu zelf plaats op de sofa.

Amsterdam
Krijn Taconiskade 426
1087 HW Amsterdam
+31 (0) 20 3119411

 

Düsseldorf
Köningsallee 42
40212 Düsseldorf
+49 (0) 211 96290120
Contact
info@hollandcapital.nl