Software testing en quality assurance speler Valori trekt investeerder aan om groeiambities te realiseren

Software testing en quality assurance speler Valori trekt investeerder aan om groeiambities te realiseren

Utrecht/Amsterdam, 18 juli 2019 – Investeringsmaatschappij Holland Capital investeert samen met het management in Valori, de grootste onafhankelijke software testing en quality assurance speler van Nederland. Het management en de investeerder hebben zich ten doel gesteld de komende jaren de groei van de onderneming te versnellen, zowel organisch als door een actieve buy-and-build strategie. Met de gekozen strategie wil Valori haar positie op het gebied van software testing en quality assurance verder versterken en een omzet van circa EUR 50 miljoen bereiken.

Valori, opgericht in 1989 en gevestigd te Utrecht, is de grootste onafhankelijke software testing en quality assurance speler van Nederland. Valori test nieuwe computersystemen of aanpassingen aan bestaande systemen. Met meer dan 200 gespecialiseerde professionals heeft zij kennis van een groot aantal sectoren, tooling en software platforms. Valori ondersteunt haar klanten bij de architectuur, het testen en het monitoren van software implementaties. Op deze wijze voegt Valori waarde toe in het gehele product development proces, van architectuur tot beheer. Diepgaande kennis van technologische platforms als PEGA, Outsystems en Salesforce zorgen er voor dat Valori op unieke wijze ondersteuning kan bieden aan haar klanten. Valori bedient tientallen klanten in de sectoren financiële dienstverlening, overheid, telecom, verzekeringen, nutsbedrijven en andere grote corporates. Grote klanten zijn onder andere: de Ministeries van Economische Zaken en Veiligheid en Justitie, ING, Rabobank, Philips, Engie en GreenChoice.

Groeiambities
Valori wil haar omzet binnen vijf jaar verdubbelen naar een niveau van EUR 50 miljoen. Met duidelijke strategische keuzes, het professionaliseren van de organisatie en het uitrollen van een buy-and-build strategie beoogt Valori haar huidige marktpositie verder te versterken. Recent zijn als onderdeel van de ingezette buy-and-build strategie de bedrijven Cerios IT Architects en Cerios Kwaliteit aan de groep toegevoegd.

Ad Vossenaar, CEO Valori stelt: ‘Digitalisering zorgt voor een snel veranderend software landschap. Bedrijven worden hierdoor gedwongen steeds sneller met software releases te komen. Ze schakelen Valori in voor structurele kwaliteitsborging. Wij helpen klanten om de snelheid van hun releasecyclus te verhogen en daarmee hun time-to-market significant te versnellen. Onze klantenbasis breidt uit, we krijgen meer vraag naar integrale oplossingen en ook over de grens wordt onze expertise op het vlak van specifieke softwareplatforms erkend. Daarmee heeft ValorI een aantal mooie kansen die we in samenwerking met een ervaren financiële partner kunnen realiseren. Holland Capital is een zeer waardevolle partner, die ons helpt bij het versterken van onze strategische marktpositie, het ontwikkelen van ons product- en dienstenaanbod en het verder investeren in talent en innovatie.’

‘Valori is actief in een snelgroeiende, gefragmenteerde markt. Software wordt tegenwoordig vrijwel overal toegepast. De noodzaak voor kwaliteitsbewaking tijdens het ontwikkel- en beheerproces is van groot belang. In de markt zien we diverse kleine gespecialiseerde ondernemingen die zelfstandig moeite hebben om door te groeien, maar wel een waardevolle rol in een groter geheel zouden kunnen hebben. Wij zien Valori als een veelbelovend platform dat middels autonome groei, strategische relaties met software vendors en een ambitieuze buy-and-build strategie een enorme groei kan doormaken.’, aldus Ewout Prins, managing partner Holland Capital.