Simulatiesoftware platform RheoCube trekt 2 miljoen USD aan voor internationale expansie

Simulatiesoftware platform RheoCube trekt 2 miljoen USD aan voor internationale expansie

Amsterdam, 17 februari 2021 – Simulatiesoftware platform RheoCube ontvangt een kapitaalinjectie van 2 miljoen USD. Deze financieringsronde, die de wereldwijde expansie van RheoCube ondersteunt, wordt geleid door de gerenommeerde investeerders Holland Capital en Join Capital.

Simulatiesoftware
Met behulp van simulatiesoftware RheoCube en supercomputers kunnen producenten, van bijvoorbeeld voedingsmiddelen en cosmetica, sneller voorspellen hoe ingrediënten met elkaar reageren als er een nieuw product moeten worden ontwikkeld. RheoCube is de enige digitale oplossing die op brede schaal simulaties en voorspellingen voor complexe vloeistoffen kan maken. Het platform doet dit door laboratorium experimenten op supercomputers te simuleren. RheoCube biedt browser gebaseerde experimenten, is eenvoudig te gebruiken en R&D onderzoekers hebben geen ervaring nodig met simulatiemodellering. Bovendien hoeven klanten niet te investeren in zware rekenclusters, aangezien RheoCube geïntegreerde Cloud Computing biedt.

Digitalisering
Digitalisering is een belangrijk onderwerp binnen R&D afdelingen over de hele wereld. De huidige R&D processen zijn erg tijdrovend vanwege de trial-and-error methode in fysieke laboratoria. Door dit proces te digitaliseren, kunnen organisaties hun marktintroductietijd aanzienlijk verkorten. Gerenommeerde bedrijven als Givaudan, Henkel en Colgate-Palmolive hebben deze voordelen al erkend en gebruiken RheoCube om hun R&D processen te digitaliseren.

Investering voor groei
RheoCube heeft deze financiering opgehaald bij Holland Capital en Join Capital. De samenwerking met beide investeerders zal de ontwikkeling en commercialisering van RheoCube verder versnellen.

Jurjen van Rees, CCO/COO van EAL, zegt hierover: “Deze gezamenlijke investering van twee gerenommeerde investeerders weerspiegelt een sterk vertrouwen in RheoCube als een uniek, baanbrekend product. Het ondersteunt ons in onze missie om een grote vernieuwing in R&D te bewerkstelligen: digitalisering. RheoCube verandert het spel voor onderzoekers en wordt de standaard Simulation-as-a-Service oplossing voor R&D laboratoria”.

Niels van Aalten, Partner Holland Capital, zegt: “We kijken er naar uit om met het getalenteerde team samen te werken. RheoCube is een uniek product waar bij R&D afdelingen een reële behoefte aan is”.

Jan Borgstädt, Managing Partner Join Capital, zegt: “We zijn verheugd om RheoCube te ondersteunen. Het team van vooraanstaande wetenschappelijke experts heeft ons ervan overtuigd dat dit een bedrijf is dat een revolutie teweeg kan brengen in R&D. We hebben het bedrijf al kennis laten maken met een aantal internationale industriële bedrijven en tijdens deze gesprekken werd al snel duidelijk dat de industrie wacht op een dergelijke oplossing”.

Over RheoCube
RheoCube is een cloud gebaseerd simulatieplatform voor complexe vloeistoffen. Het is ontworpen om een gebruiksvriendelijk alternatief te bieden voor de fysieke laboratoriumbenadering van trial-and-error, vaak gebruikt voor prototyping van nieuwe producten en voor toegepast materiaalonderzoek. RheoCube is gemaakt door VC-ondersteund Electric Ant Lab (EAL) en hun oprichter Dr. Eric Lorenz (een gerenommeerd expert op het gebied van computationele fysica). De klanten van RheoCube zijn voornamelijk chemiegerichte R&D wetenschappers van grote bedrijven binnen sectoren als voeding, coatings, persoonlijke verzorging en speciale chemicaliën.

Over Holland Capital
Holland Capital heeft in de afgelopen 40 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 140 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare en Technology. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke  doel om groei te realiseren. Holland Capital wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare en Technology.

Over Join Capital
Join  Capital is een Duitse early stage VC die investeert in de Europese Neue Industry. Join richt zich voornamelijk op industriële en ondernemende startups die een nieuwe basis leggen voor de steeds groter wordende geautomatiseerde en verbonden wereld.  Het uitgebreide netwerk en de expertise maakt ze een unieke VC voor het Europese industriële landschap. Join Capital is gevestigd in Berlijn.