Roelant Prins (Adyen) deelt zijn ervaringen tijdens eerste Holland Venture Growth Session

De eerste Holland Venture Growth Session, met Roelant Prins – CCO van Adyen – als gastspreker, was een groot succes. In een interactieve sessie deelde Roelant zijn ervaringen met het aansturen van een snelgroeiende organisatie en het opzetten van buitenlandse activiteiten met de management teams van de Holland Venture deelnemingen.

Adyen is een Payment Service Provider, ze verzorgt zowel online als offline betalingsdiensten voor winkels, webshops, en marktplaatsen. De onderneming is in 2006 opgericht en is sindsdien hard gegroeid.

Adyen heeft inmiddels 340 medewerkers en kantoren in 13 landen. Adyen verwerkt jaarlijks ca EUR 40 mrd aan betalingen voor uiteenlopende klanten waaronder Facebook, Spotify, Groupon. Over 2015 verwacht ze EUR 320m omzet te maken en EUR 40m EBITDA. Adyen heeft diverse financieringsronden gehad en werd recent op meer dan EUR 2mrd gewaardeerd toen het investeringsfonds Iconiq capital instapte.

Roelant Prins is als CCO verantwoordelijk voor alle commerciƫle activiteiten van Adyen. Hij vertelde over de onstuimige groei van het bedrijf en de wijze waarop de organisatie hier mee om gaat. Tijdens deze Growth Session behandelde hij interessante onderwerpen als internationale opschaling, product development, organisatie & cultuur, behoud van startup mentaliteit, funding strategie, en zijn eigen ervaringen in Silicon Valley.

Het verhaal van Roelant werd enthousiast ontvangen. De uitgebreide interactie inspireerde de ondernemers van de Holland Venture deelnemingen. De ervaringen en hands-on tips van Roelant werden als zeer waardevol beschouwd en worden door de ondernemers meegenomen bij de realisatie van hun eigen groeistrategieƫn.

Tijdens de Holland Venture Growth Sessions nodigen wij een succesvolle ondernemer uit om zijn ervaringen in een snelgroeiende onderneming te delen met de management teams van onze participaties. Het zijn interactieve sessies waarin het realiseren van groei centraal staat en ervaringen en tips-and-trick worden uitgewisseld.