Holland Capital haalt na korte en succesvolle fundraise een nieuw private equity  fonds van EUR 225 miljoen op

Amsterdam/ Düsseldorf, 5 maart 2024 – Na een fundraise periode van vijf maanden heeft Holland Capital haar nieuwe investeringsfonds Holland Capital Growth & Buy Out Fund V opgericht. Er was veel interesse van bestaande en nieuwe investeerders, waardoor het fonds ruim overschreven werd. Hierdoor vond een first-and-final closing op de hard cap van EUR 225 miljoen plaats. Investeerders in dit nieuwe fonds zijn (internationale) institutionele partijen, family offices en ondernemers (waaronder vele actief in Healthcare en Technology) Het fonds is geclassificeerd als een Artikel 8 fonds onder de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR).

Met het fonds wordt bestaande strategie voortgezet

Holland Capital zal het kapitaal inzetten voor investeringen in middelgrote Nederlandse en Duitse bedrijven die actief zijn in de sectoren Healthcare, Technology en Agrifood-Tech. Hiermee ligt de investeringsstrategie van dit fonds in lijn met de eerdere fondsen. Met de Artikel 8 classificatie volgens de SFDR en de daaraan gerelateerde ESG doelstellingen onderschrijft Holland Capital haar ambities ook op dit vlak in het fonds.  

De fondsmanager heeft zich ten doel gesteld om met het beschikbare kapitaal de komende jaren  15 tot 20 platform-investeringen te realiseren. Holland Capital kan ook in dit fonds profiteren van de continue en rijke leadflow in de genoemde sectoren. De eerste geplande investeringen bevinden zich reeds in de finale fase van ‘due diligence’.

Als betrokken aandeelhouder voegt Holland Capital waarde toe door naast geld ook kennis, netwerk en hands-on ondersteuning bij professionalisering en realisatie van buy-and-build strategieën ter beschikking te stellen. In de afgelopen 40 jaar heeft Holland Capital ruim 180 ondernemers bijgestaan bij de groei van hun onderneming. Ewout Prins en Hubert Verbeek, managing partners Holland Capital, “We kijken er met veel enthousiasme naar uit om ook met dit fonds samen te werken met ondernemers om hun bedrijven naar een volgende fase te brengen en zo waarde te creëren.”

Margot Engels, operational partner & CEO Holland Capital, “We zijn dankbaar voor het vertrouwen van onze investeerders. Het overweldigende animo is een blijk van vertrouwen in de onderscheidende aanpak van Holland Capital.”

Over Holland Capital

Holland Capital investeert al meer dan 40 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in kansrijke Nederlandse en Duitse MKB-ondernemingen met groeiambitie. Het team begrijpt ondernemerschap en streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waarin ze investeert, met als gemeenschappelijk doel groei te realiseren. Holland Capital heeft kantoren in Amsterdam en Düsseldorf. Met gespecialiseerde sector teams concentreert ze zich op de sectoren Healthcare, Technology en het recent toegevoegde aandachtsgebied Agrifood-Tech. Ze kent de dynamiek en kansen in deze sectoren en beschikt over een ruim netwerk.

Na deze succesvolle ronde van fondsenwerving komt het totaal beheerd vermogen van Holland Capital op EUR 500 miljoen en houdt ze vandaag de dag 38 bedrijven in portefeuille. Voor de fondsmanager is dit het elfde en het grootste fonds sinds de oprichting van de organisatie in 1981.

Interview met Margot Engels

Interview met Margot Engels

Investeren in healthcare kent vooren nadelen. Naast een financieel aspect weegt de maatschappelijke verantwoordelijkheid minstens zo zwaar. Inhoudelijke kennis van het product, de sector en de bewegingen van de markt zijn dan ook van essentieel belang, weet ook Margot Engels.

Kids Lodge neemt BSO Wijs! over

Kids Lodge neemt BSO Wijs! over

Kids Lodge neemt BSO Wijs! over Amsterdam/ Houten, 21 maart 2024 - Ons portfoliobedrijf Kids Lodge neemt kinderopvangorganisatie BSO Wijs! over. Door de overname breidt Kids Lodge haar kinderopvang activiteiten in de regio Utrecht verder uit.   BuitenSpeelOpvang (BSO)...

Vacature: Office Manager

Vacature: Office Manager

Wij zijn per 1 mei 2024 (i.v.m. zwangerschapsverlof) op zoek naar een representatieve, enthousiaste office manager, die het uitdagend vindt om in een dynamische omgeving te werken.

Complementair duo op de sofa

Complementair duo op de sofa

Managing partners Hubert Verbeek en Ewout Prins leren andere ondernemers het liefst kennen via ‘sofasessies’. Laagdrempelige sessies waarin vooral persoonlijke vragen gesteld worden. Voor het eerst in het 40-jarig bestaan van Holland Capital nemen ze nu zelf plaats op de sofa.

Holland Capital investeert in de groeiambities van Adjust

Holland Capital investeert in de groeiambities van Adjust

Holland Capital investeert in de groeiambities van Adjust Amsterdam/ Amstelveen, 23  januari 2024 - Holland Capital investeert in Adjust, een gerenommeerd inkoop- en contractmanagement adviesbureau voor de publieke, semipublieke en private sector. De investering van...

Emixa kondigt rebranding van gelieerde bedrijven aan

Emixa kondigt rebranding van gelieerde bedrijven aan

Emixa kondigt rebranding van gelieerde bedrijven aan Naarden, 8 januari 2024 - Ons portfoliobedrijf Emixa, de toonaangevende partner voor digitale transformatie, kondigt de rebranding aan van zijn gelieerde bedrijven onder de Emixa merknaam in de Benelux en het VK. De...

Amsterdam
Krijn Taconiskade 426
1087 HW Amsterdam
+31 (0) 20 3119411

 

Düsseldorf
Köningsallee 42
40212 Düsseldorf
+49 (0) 211 96290120
Contact
info@hollandcapital.nl