Medisch Artificial Intelligence bedrijf Quantib ontvangt kapitaalinjectie van EUR 4,5 miljoen

Snellere en objectievere diagnoses door automatische interpretatie MRI en CT scans

Chicago, 27 november 2017 – Op ’s werelds grootste radiologie beurs, de RSNA, is vandaag bekend gemaakt dat Investeringsmaatschappij Holland Venture en InnovationQuarter investeren in medisch Artificial Intelligence (AI) bedrijf Quantib. Quantib levert Machine Learning (ML) toepassingen voor de analyse van medische beelden, waarmee artsen en onderzoekers betere, snellere en goedkopere diagnoses kunnen stellen, en daarmee patiënten betere zorg kunnen bieden. De investering ondersteunt Quantib bij haar internationale groei.

Quantib, opgericht in 2012 en gevestigd in Rotterdam, is een van de meest gerenommeerde Nederlandse spelers in medische Artificial Intelligence (AI) toepassingen. Quantib zet Machine Learning (ML) software in voor de segmentatie, classificatie en kwantificatie van medische beelden waarmee de kwaliteit van de diagnose wordt verbeterd, en een versnelling in de workflow van artsen en onderzoekers mogelijk wordt gemaakt. Quantib is een spin-off van het Erasmus MC en ontwikkelt haar producten in nauwe samenwerking met de internationaal gerenommeerde Biomedical Imaging Group Rotterdam (BIGR) van het Erasmus MC, onder leiding van Prof. Dr. Wiro Niessen. Quantib heeft daarnaast sterke partnerships met industrie spelers (GE Healthcare, Philips, Intrasense) voor onderzoek, ontwikkeling en distributie van haar producten. Recentelijk kwam Quantib in het nieuws als een van de winnaars van de Nederlandse Data Science prijzen . Haar huidige product, Quantib Brain, behaalde reeds in 2016 FDA goedkeuring en CE markering en helpt bij het detecteren en volgen van neurologische aandoeningen zoals bijvoorbeeld Parkinson, Multiple Sclerosis en Alzheimer.

De investering stelt Quantib in staat haar ML toepassingen op het gebied van beroertes, longaandoeningen, oncologie en botstructuren naar de markt te brengen. Bovendien zal Quantib nieuwe samenwerkingen aangaan met leidende internationale universitaire ziekenhuizen.

Gepaard met de investering is het management team uitgebreid met Arthur Post Uiterweer (voormalig Philips en BCG) en Jorrit Glastra (voormalig Shell). De RvC van Quantib zal bestaan uit Prof. Dr. Gabriel Krestin, Harm-Jan Wessels en ervaren zorgondernemer Jaap Maljers.

Rudolf Scholte, CEO Quantib: “Onze software helpt onderzoekers, radio- en neurologen met een objectieve beoordeling van MRI- en CT scans. Met behulp van onze deep learning algoritmes kan een betere diagnose worden gesteld, maar kan ook sneller beoordeeld worden of de gekozen behandeling aanslaat. Tot op heden heeft Quantib zich voornamelijk gericht op hersenaandoeningen, deze investering stelt ons in staat nieuwe producten te ontwikkelen en ons team uit te breiden”.

“De toepassingen van Quantib standaardiseren en versnellen de analyse van beelden en maakt het mogelijk subtiele veranderingen over tijd te detecteren. Het maakt het diagnose proces objectief en levert zo een diagnostische meerwaarde in combinatie met efficiëntere processen, wat een grote groep patiënten ten goede zal komen. We zien enorme internationale kansen voor de onderneming en zijn trots om aan haar ontwikkeling bij te kunnen dragen.”, aldus Ewout Prins, Managing Partner Holland Venture.

Francis Quint, hoofd InnovationQuarter Capital: “Quantib maakt snellere, betere en efficiëntere diagnoses mogelijk, een geweldige ontwikkeling resulterend uit hun nauwe samenwerking met Erasmus MC. Wij zijn blij dat we dit Rotterdams bedrijf kunnen ondersteunen in hun ambitie om hun technologie op andere diagnostische toepassingen in te zetten.”