LMtec Digital Solutions sluit zich aan bij Emixa

Amsterdam, 18 September 2023 Emixa, de toonaangevende SAP/Siemens/Mendix technologie partner, investeert in LMtec Digital Solutions, ondersteund door haar meerderheidsaandeelhouder Holland Capital.  Met de krachtenbundeling breidt Emixa haar werkgebied uit naar de DACH regio en vult ze haar product- en dienstenaanbod verder aan waardoor internationale Industry 4.0 klanten volledig kunnen worden bediend bij vraagstukken rondom digitale transformatie.

Krachtenbundeling

LMtec Digital Solutions is een toonaangevende partner van Siemens Digital Industries Software met vestigingen in Duitsland en Zwitserland en levert PLM (Product Lifecycle Management) oplossingen inclusief onderhoud, technische support en consultancy. De krachtenbundeling draagt bij aan de visie om middels de technologieën Siemens, SAP en Mendix een belangrijke rol te spelen in de digitale transformatie van de maakindustrie, ook wel ‘Industry 4.0’ genoemd. Daarnaast biedt de samenwerking de medewerkers verdere mogelijkheden om zich internationaal te ontwikkelen binnen het brede scala aan diensten, technologieën en landen waarin de groep actief is.

Groei door buy-and-build

De acquisitie van LMtec Digital Solutions is een volgende stap in de buy-and-build strategie, die met ondersteuning van Holland Capital wordt uitgevoerd. Inclusief LMtec heeft Emixa ruim 520 medewerkers in dienst en concentreert zich op vraagstukken rondom product lifecycle- en asset management, IT architectuur, low-code applicaties, systeemintegraties en procesoptimalisatie met name gericht op de maakindustrie. De groep heeft de ambitie de leidende partij te worden in West-Europa en heeft nu naast de Benelux en het Verenigd Koninkrijk haar activiteiten verder uitgebreid naar de DACH regio.

Peter-Jan Simons, CEO Emixa: “LMtec is een strategische uitbreiding van onze groep met hoogstaande expertise van digitale transformatie in de moderne industrie. Ik ben erg enthousiast over deze toevoeging, want samen met LMtec kunnen we onze klanten nu in de DACH, UK en Benelux regio nog beter van dienst zijn binnen de technologie driehoek van SAP-Siemens-Mendix. Daarnaast krijgen onze consultants meer internationale carrière kansen. De Siemens PLM expertise van LMtec geeft onze Siemens activiteiten in Europa een boost en brengt het partnership met Siemens naar een nog hoger niveau.”

Peter Wassmer, Managing Partner LMtec Digital Solutions:“Siemens erkent Emixa als een toonaangevende specialist die in staat is oplossingen te realiseren op basis van SAP/Siemens/Mendix-technologie. Krachten bundelen met Emixa is de perfecte combinatie om onze bestaande visie te verwezenlijken: als een vertrouwde digitale coach voor onze klanten optreden bij het realiseren van hun digitale vraagstukken over product en productie.”

Ewout Prins, Managing Partner Holland Capital: “De overname van LMtec is een volgende belangrijke stap in de buy-and-build strategie van Emixa. Naast de Benelux en de UK, is de groep nu ook in de DACH regio sterk vertegenwoordigd. We zijn trots dat we met onze teams in Düsseldorf en Amsterdam aan deze overname hebben mogen bijdragen.”

Over LMtec Digital Solutions

LMtec, opgericht in 2014, levert advies voor digitale transformatie, architectuur en implementatie van PLM-oplossingen, licenties en informatietechnologiediensten in alle industriële sectoren. Met een team van meer dan 70 experts in Centraal-Europa is haar missie om gewaardeerde klanten in staat te stellen te innoveren en sneller betere producten en diensten op de markt te brengen. Ze zorgen voor toonaangevende innovatie door diepgaande kennis van de branche, best practices voor PLM, unieke processen en technologische vaardigheden. LMtec is een Smart Expert Partner van Siemens Digital Industries Software, SAP en Mendix in de DACH-regio.

Over Emixa

Emixa biedt haar klanten innovatieve, hoogwaardige en full-service oplossingen op het gebied van digitale transformatie. Hierbij wordt een speciale nadruk gelegd op de maakindustrie, ook wel bekend als ‘Industry 4.0’, met behulp van Siemens (PLM), SAP (ERP), Mendix (Low Code Applications) en andere toonaangevende technologieën. De groep is actief in de Benelux, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland en Zwitserland. De basis voor Emixa is in 2022 gelegd toen de bedrijven Appronto, cards PLM Solutions (cards), Dimensys, Magnus en OnePLM hun krachten met ondersteuning van Holland Capital bundelden.

Over Holland Capital

Holland Capital heeft in de afgelopen 40 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in meer dan 180 Nederlandse MKB-ondernemingen geïnvesteerd. Met een heldere investeringsstrategie is zij actief in de aantrekkelijke groeimarkten Healthcare, Technology en Food & Agri. Het ervaren en betrokken investeringsteam weet wat ondernemen is. Ze streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met managementteams van de bedrijven waar zij in investeert, met het gezamenlijke doel om groei te realiseren. Holland Capital wordt ondersteund door een breed netwerk aan succesvolle ondernemers in Healthcare, Technology en Food & Agri. Holland Capital heeft kantoren in Amsterdam en Düsseldorf. De overname van LMtec is voor Holland Capital de eerste acquisitie in Duitsland.

Holland Capital investeert in Hybrid Power Units & Top Systems

Holland Capital investeert in Hybrid Power Units & Top Systems

Holland Capital investeert in Hybrid Power Units & Top Systems Amsterdam / Stadskanaal / Bodegraven, 22 april 2024 - Holland Capital investeert in Hybrid Power Units (‘HPU’) en Top Systems (‘TS’), beide bedrijven leveren energie oplossingen op basis van...

De YOEP-groep bundelt krachten met PHHaastrecht

De YOEP-groep bundelt krachten met PHHaastrecht

De YOEP-groep bundelt krachten met PHHaastrecht Amsterdam, 15 april 2024 - Onze deelneming de YOEP-groep gaat samen verder met PHHaastrecht. Door de krachtenbundeling, die door Holland Capital mogelijk wordt gemaakt, versterkt de YOEP-groep haar jeugdzorg en...

Da Vinci Laboratory Solutions versnelt groei door overname JSB

Da Vinci Laboratory Solutions versnelt groei door overname JSB

Da Vinci Laboratory Solutions versnelt groei door overname JSB Amsterdam, 10 april 2024 - Ons portfolio bedrijf Da Vinci Laboratory Solutions (Da Vinci) neemt sectorgenoot JSB over. Da Vinci en JSB zijn twee gerenommeerde bedrijven in de internationale markt voor...

Kids Lodge neemt BSO Wijs! over

Kids Lodge neemt BSO Wijs! over

Kids Lodge neemt BSO Wijs! over Amsterdam/ Houten, 21 maart 2024 - Ons portfoliobedrijf Kids Lodge neemt kinderopvangorganisatie BSO Wijs! over. Door de overname breidt Kids Lodge haar kinderopvang activiteiten in de regio Utrecht verder uit.   BuitenSpeelOpvang (BSO)...

Amsterdam
Krijn Taconiskade 426
1087 HW Amsterdam
+31 (0) 20 3119411

 

Düsseldorf
Köningsallee 42
40212 Düsseldorf
+49 (0) 211 96290120
Contact
info@hollandcapital.nl