Kids Lodge neemt BSO Wijs! over

Amsterdam/ Houten, 21 maart 2024 – Ons portfoliobedrijf Kids Lodge neemt kinderopvangorganisatie BSO Wijs! over. Door de overname breidt Kids Lodge haar kinderopvang activiteiten in de regio Utrecht verder uit.  

BuitenSpeelOpvang (BSO) Wijs! biedt met 10 vestigingen in de regio Utrecht “buitenspeelopvang” aan kinderen in de leeftijd vanaf 4 jaar. BSO Wijs! biedt een unieke opvang ervaring waarbij kinderen het gehele jaar door buiten in de natuur activiteiten doen, zoals hutten bouwen en verstoppertje spelen. De kinderen krijgen alle verantwoordelijkheid en vrijheid die ze helpt om zichzelf uit te dagen en te ontwikkelen.

De overname van BSO Wijs! is onderdeel van de gestelde groeiambities van Kids Lodge. Met de samenwerking breidt Kids Lodge haar activiteiten verder uit in de regio Utrecht. Dit betekent dat nog meer kinderen iedere dag kunnen ontdekken, groeien en bloeien bij Kids Lodge. Na de overname van In de Rups Houten/Zeist (2021), De Bereboot in Helmond (2023), ’t Zonnetje in Houten (2023) is de samenwerking met BSO Wijs! de volgende stap in de groeistrategie.

Louise de Ruiter (Directeur Kids Lodge):Het is mijn droom om Kids Lodge verder op de kaart te zetten. Een familiecentrum met kinderopvang waar zowel kinderen, ouders als medewerkers het naar hun zin hebben én met passie kunnen werken. Waar we er alles aan doen om de ontdekkingsreis aan te bieden voor iedereen en de ontwikkeling van het kind alsmede de medewerkers te volgen en te stimuleren. Waar we ontzorgen en ontmoeten heel belangrijk vinden. Een plek waar je graag wilt zijn.”

Frija Bleijerveld en Sandra Hofhuis (Directeuren BSO Wijs!):Kinderen laten buitenspelen na-schooltijd. Dit avontuur heeft zich in 13 jaar ontwikkeld tot een stabiel bedrijf met een stevige identiteit. Nu de BSO een stevige basis heeft bereikt, voelen we dat het juiste moment is aangebroken om het stokje over te dragen aan een lokale partij die net als wij met passie een kinderopvang heeft opgezet en van plan is het concept verder te ontwikkelen en uit te breiden.”

Over BSO Wijs

BSO Wijs is opgericht in 2011 en biedt ‘BuitenSpeelOpvang’. Het uitgangspunt van BSO Wijs! is dat kinderen het hele jaar kunnen buitenspelen. Buitenspelen is een garantie voor een dag vol beweging. De coördinatie en motoriek van kinderen wordt tijdens het spelen ontwikkeld en ook het sociale aspect speelt een grote rol.

Over Kids Lodge

Kids Lodge is opgericht in 2009 en biedt met een team van meer dan 400 medewerkers opvang aan circa 2.500 kinderen in de leeftijd 0 tot 12 jaar. Naast opvang biedt Kids Lodge ook een Party Lodge, Sport Lodge en Family Lodge aan om zichzelf ook als familiecentrum neer te zetten. Met locaties in Houten, IJsselstein, Zeist, Bunnik én Helmond is Kids Lodge een bekende naam in de regio Utrecht en daarbuiten.

Over Holland Capital

Holland Capital investeert al meer dan 40 jaar op een verantwoorde en succesvolle wijze in kansrijke Nederlandse en Duitse MKB-ondernemingen met groeiambitie. Het team begrijpt ondernemerschap en streeft naar een open, duurzame en professionele relatie met de managementteams van de bedrijven waarin ze investeert, met als gemeenschappelijk doel groei te realiseren. Holland Capital heeft kantoren in Amsterdam en Düsseldorf. Met gespecialiseerde sector teams concentreert ze zich op de sectoren Healthcare, Technology en het recent toegevoegde aandachtsgebied Agrifood-Tech. Ze kent de dynamiek en kansen in deze sectoren en beschikt over een ruim netwerk. Holland Capital is sinds september 2021 als aandeelhouder betrokken bij Kids Lodge. Ze ondersteunt de organisatie actief bij zowel de operationele als de strategische ontwikkeling van het bedrijf.

Investeren in scale-ups

Investeren in scale-ups

Investeren in een scale ups vergt visie, expertise en durf. En dan begint het pas. Om het optimale uit een organisatie te kunnen halen moeten er een aantal vragen beantwoord worden. Vragen die Jan-Frens van Giessel op dagelijkse basis stelt.

Internship / Working student position | ESG

Internship / Working student position | ESG

Holland Capital is per september 2024 op zoek naar een ESG Intern. Wil jij een ervaring opdoen binnen de financiële sector op het gebied van ESG en duurzaamheid? Reageer dan snel!

Stage bij Holland Capital: Thom Craanen deelt zijn ervaringen

Stage bij Holland Capital: Thom Craanen deelt zijn ervaringen

Bij Holland Capital verwelkomen we regelmatig getalenteerde stagiairs die hun eerste stappen willen zetten in de wereld van private equity. Vandaag spreken we met Thom Craanen die sinds februari stage bij ons liep en nu als junior investment analist bij ons werkzaam is Hij deelt zijn ervaringen en inzichten over wat deze stage voor hem zo bijzonder maakt.

Ondernemer wordt investeerder

Ondernemer wordt investeerder

Holland Capital genomineerd voor 4 M&A Awards. Marijn Silvis genomineerd voor Best Young PE Manager. Valori genomineerd voor Best Small Cap Deal. Best Venture & Growth Capital Provider. Best Private Equity House Lower Mid-Market.

Interview met Margot Engels

Interview met Margot Engels

Investeren in healthcare kent vooren nadelen. Naast een financieel aspect weegt de maatschappelijke verantwoordelijkheid minstens zo zwaar. Inhoudelijke kennis van het product, de sector en de bewegingen van de markt zijn dan ook van essentieel belang, weet ook Margot Engels.

Amsterdam
Krijn Taconiskade 426
1087 HW Amsterdam
+31 (0) 20 3119411

 

Düsseldorf
Köningsallee 42
40212 Düsseldorf
+49 (0) 211 96290120
Contact
info@hollandcapital.nl